10. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
15.11.-15.12.2012, viikko 1

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Pertti Heininen (16.11.-01.12.), Satu Lapila (16.11.-01.12.), Timo Leino (16.11.-30.11.), Tuija Elomaa (16.11.-30.11.), Arska Mutikainen (16.11.-30.11.), Niina Mutikainen (16.11.-30.11.), Tuomo Savonen (12.11.-16.12.), Jali Savonen (12.11.-16.12.), Seija Seppälä (16.11.-15.12.), Antti Seppälä (16.11.-15.12.), Kaija Ruusukunnas (15.11.-30.11.), Kari Ruusukunnas(15.11.-30.11.).
    Matkareitti: lento Helsinki - Bangkok, minibussi Bangkok - Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Plutaluang Navy Golf Course (3), Bangpra Golf Club (2), Pleasant Valley Country Club (2), Phoenix Golf & Country Club, Greenwood Golf & CC, Crystal Bay Golf Club, Pattana Sport & Golf Club, Wangjuntr Golf Park Highland Course, Wangjuntr Golf Park Jungle Course, Bang Saray Recruit Training Center Golf, Treasure Hill Golf & CC, Eastern Star Country Club, Royal Lakeside Golf Club, Silky Oak Country Club, Khao Keow Country Club, The Emerald Golf Club, Chonburi Century Country Club.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Viikko 1 Viikko 2 Viikko 3 Viikko 4

Alkusanat

Tämän matkan suunnittelu aloitettiin jo edellisellä reissulla Pattayalle syksyllä 2011. Päätimme tällä kertaa olla 4 viikkoa ja jo helmikuussa ilmoitin työpaikalla projektipäällikölle lomani ajankohdan. Päivin ja minun lisäksi ainakin Seppälät olivat lähdössä mukaan. Myöhemmin matkalle ilmoittautuivat vielä Timo ja Tuija, Pera ja Satu, Kari ja Kaija sekä myöhemmin vielä Timpan ja Tuijan kaverit Mutikaiset. Edulliset Finnairin lennot tulivat tarjoukseen 25.5.2012. Seppälän Antti ehti varaamaan lentonsa pari tuntia aikaisemmin. Hinta oli 627 euroa. Kun varasin lentoa, Antin kanssa samalle lennolle ei ollut enää halpoja paikkoja, joten varasin omamme päivää aikaisemmaksi. Tuomo (Tumppi) Savonen oli myös puhunut Pattayalle lähdöstä ja syksyn tullessa varannut samalle ajankohdalle 4 viikon matkansa poikansa Jalin kanssa. Näin meitä oli matkassa 14 pelaajaa. Myöhemmin varattiin netin kautta bägien kuljetus hintaan 50 €/sivu ja istumapaikat 20 €/sivu. Lisämatkatavara sai painaa 23 kiloa.Elektroniset matkaliput tulivat tasan kuukausi ennen matkaa.

Sitten alkoi asumismuodon valinta. Seppälät olivat päättäneet asua Condominiumissa ja varasivat huoneen View Talay 5:sta Jomtienin läheltä. Timppa ja Tuija päätyivät tällä kertaa hotellivaihtoehtoon ja varasivat huoneen Euro Starista Jomtienin Soi 1:ltä. Me Peran ja Sadun kanssa päädyimme valitsemaan edellisvuoden tapaan Hotel Nirvana Boutique Suitesin Jomtien Beach Roadin Soi 4:ltä. Sovin sähköpostitse Nirvanan johtajan Cleve Harropin kanssa hinnaksi 1700 bt/yö. Yhteishinnaksi lennoille, bägikuljetuksille ja istumapaikoille sekä hotellille aamiaisineen tuli nyt n. 140o €/henki.

Matkan kesto oli 4 viikkoa ja kaikki arkipäivät oli tarkoitus pyhitettää golfin peluulle. Lauantaisin oli tarkoitus myös pelata. Kaksi kertaa pelattiin Vivianin Somin porukassa.

Golfia pelattiin 21 kierrosta 18 eri kentällä. Osa porukasta piti välipäiviä. Uusia kenttiä tuli pelattua vain yksi: Wangjuntr Jungle Course, josta oli 9 reikää valmiina.

Vielä on Pattayan läheltä pelaamatta Wangjuntrin Valley Course, uusi Amata Spring ja Bangpakong Golfin 9-reikäinen kenttä. Lisäksi St. Andrewsin yhteyteen on hyvää vauhtia valmistautumassa kompleksin 4. 18-reikäinen kenttä. Vielä Sattahipissa on kaksi tuntematonta 9-reikäistä kenttää, joten syitä uudelle reissulle Pattayalle jäi.

Torstai 15.11.12 Hermusen Kari haki meidät 15.15 ja vei kentälle. Sää oli puolipilvinen ja lämpötila +7,5 astetta. Etukäteen tehty lähtöselvitys toimi hyvin eikä tarvinnut jonottaa. Bägitkin menivät samasta paikasta hihnalle. Ostosten jälkeen istuttiin My City Helsinki-baarissa portin 35 vieressä drinkseillä. Gin Tonic maksoi 8.20 €. Koneeseen päästiin aikataulussa ja Finnairin Airbus A330-300 lähti putkelta täsmälleen 18.25. Ruusukunnakset lähtivät edellisellä lennolla pari tuntia aikaisemmin 16.40. Koneemme nousi ilmaan kohti Bangkokia 18.37. Matkalla oli kova myötätuuli, joten koneen kerrottiin saapuvan Bangkokiin etuajassa.

Mukana matkalla olivat Kaija ja Kari Ruusukunnas, Seija ja Antti Seppälä, Timo "Timppa" Leino, Tuija Elomaa, Pertti "Pera" Heininen, Satu Lapila, Tuomo "Tumppi" Savonen, Jali Savonen, Arska ja Niina Mutikainen sekä Päivi ja minä. Näin oli 14 hengen porukka kasassa. Tumppi ja Jali tulivat Pattayalle jo keskiviikkona, me ja Ruusukunnakset perjantaina ja loput lauantaina.

Helsinki - Bangkok 15.-16.11.12
Matkatavaroita oli mukana taas taksillisen verran. Ne kuvattiin kaiken varalta. Päivi tutkii matkasuunnitelmaa Helsinki-Vantaan kentällä, jossa jäi mukavasti odotusaikaa. Esa istua torotti silmät kirkkaina lentokoneessa, kun toiset vetelivät hirsiä. Kone oli taas kerran täynnä.


Perjantai 16.11.12 Lentoaika Bangkokiin oli 9h 20min. Kone laskeutui Suvarnabhumin kentälle 8.57. Matkalaukut saatiin nopeasti, mutta golfbägien tulo CZ-koppiin kesti parikymmentä minuuttia. Lek oli meitä vastassa sovitusti ja lentoasemalta lähdettiin 10.05. Bangpakongin levähdyspaikalla pysähdyttiin hetkeksi, mutta silti matka Pattayalle kesti vain 1.5 tuntia. Siellä pysähdyttiin ensin hakemaan PSC:n kortit ja 4 voucheria Pleasant Valleyyn. Kortit maksoivat vuodeksi edelleen 400 bt ja voucherit 700 bt. Saimme myös neljä vapaalippua Amata Springissä joulukuun alussa pidettävään ammattilaiskisaan. Sitten ajettiin rannan kautta Walking Streetille, jossa vaihdettiin Yenjitissä rahaa. Kurssi oli 38.95.

Sitten ajettiinkin Jomtienille Hotel Nirvana Boutiqueen, jossa oli lämmin vastaanotto. Saimme saman huoneen 205 kuin viime vuonna. Majoittumisen jälkeen käytiin ostamassa 7 Elevenistä ostamassa paikallinen SIM-kortti puhelimeen. Se maksoi 49 bt ja puheaikaa otin 500 bt. Myyjillä oli hieman ongelmia ymmärtää tuo puheajan osto. Juomia ostettiin myös. Hotellissa toimi WLAN-yhteys hyvin. Noin 16.30 lähdettiin kävelylle ja käytiin katsomassa Timon ja Tuijan majapaikka Eurostar Hotel. Sitten mentiin Vivian-ravintolaan, jossa Som ja Vivian olivat paikalla. Heidän kanssaan juteltiin kuulumisista ja pyysin Somia järjestämään pelimatkan Wangjuntriin. Ruusukunnaksetkin tulivat paikalle juuri kun olimme saaneet tilattua ruoat. Vähän myöhemmin tulivat myös Tumppi, Guitar ja Jali paikalle. Ruokailun jälkeen lähdettiin sitten valmistautumaan hyvin ansaittuun lepoon. Nukkumaan mentiin klo 21.00. Yöllä tuli kuuma ja ilmastointi oli kytkettävä päälle.

Päivän ylin lämpötila oli 30.2 astetta ja sää selkeä.

Bangkok - Pattaya 16.11.12
Bangkokiin on tultu. Kone lensi Rajpruek Club Golf Coursen yli. Suvarnabhumin kentän terminaalin ja parkkitalon välikin on vielä siisti. Jomtien Beach Road ja Soi 4:n risteys, jossa näkyy Hotel Nirvanan kyltti.
Näkymä itään Nirvanan parvekkeelta katsottuna. Aika vihreää on. Irlantilainen Shenanigan's olutbaari on muuttanut Jomtienille. Yönäkymä parvekkeeltamme länteen. JP House pilkottaa puiden välistä.


Lauantai 17.11.12 Yön alin lämpötila oli 25.7 astetta. 5:n aikoihin oli aamulla satanut. Yö nukuttiin nyt hyvin. 7:n jälkeen aamulla mentiin aamiaiselle, joka oli ihan entisenlainen. Annoksiin oli kuitenkin lisätty salaattia. 9.15 tuli Pin hakemaan meitä kyydissään Kaija ja Kari. Lek oli mennyt hakemaan Arin porukoita lentokentältä. Sitten mentiin hakemaan Tumppi ja Jali Wat Boon Kanchana Roadilta Park Lane-condolta, joka on vähän kauempana kuin Tumpin viimevuotinen kämppä. Takkusen Petekin nähtiin 7 Elevenin luona perheensä kanssa. Sitten ajettiin kuudestaan Plutaluangiin, jonne Kari oli varannut ajan neljälle. Kenttä oli jonkun kilpailun vuoksi täynnä, mutta Tumppi ja Jalikin pääsivät hyvin pelaamaan. Päivi pelasi Kaijan ja Karin kanssa, minä Tumpin ja Jalin kanssa. Ensin pelattiin South ja puolivälissä oltiin menossa Eastille, mutta siellä oli valtavasti porukkaa. Niinpä lähdettiin eturyhmän perässä Westille. Silloin alkoi myös sataa rankasti ja ensin odoteltiin kioskilla ja sitten startterin katoksessa. Vettä tuli puolisen tuntia ja sitten peli jatkui. Westillä Jali teki jo reissun ensimmäisen birkun. Itselläni peli ei oikein kulkenut, mutta hauskaa oli. Kierros kesti 5 tuntia, sillä Westillä ryhmiemme väliin pääsi viiden hengen ryhmä. Caddyni oli 306, joka pyysi minua varaamaan itsensä seuraavaan Plutaluangin peliin. Kierroksen jälkeen söimme klubilla ja sitten lähdettiin hotellille.

Jomtienilla Satu ja Perakin olivat tulleet ja majoittuneet hotelliimme huoneeseen 207. Heidän kanssaan nautittiin kahvit huoneessamme ja vaihdettiin kuulumisia. 19.00 mentiin Vivianiin, jossa olivat Timppa, Tuija ja Mutikaiset. Jali, Tumppi ja Guitar tulivat myös sinne ja myöhemmin vielä Takkusen Petekin. Sovittiin seuraavista peleistä ja kyydeistä sekä syötiin taas thairuoat. Som oli järkkäämässä veden juhlan pelejä Pattanaan ja sinne päätettiin lähteä porukalla 28.11. Vivianista mentiin pienen sateen saattelemana hotelliimme iltadrinksuille.

Pattayalla oli päivällä ollut kova ukkonen ja satanut rankasti pari tuntia. Päivän ylin lämpötila oli mittarini mukaan 29.3 astetta, mutta sääaseman mittari oli käynyt 35.4 asteessa.

Plutaluang, Pattaya 17.11.12
Plutaluangin Southin 2. griini. Caddy 306 oli minulla toisenkin kerran. Jali on joutunut puiden keskelle, mutta vielä hymyilyttää. Plutaluangin West-lenkin 2. väylä on aika mukava haastava par 5.
Vivianissa istuttiin hyvin monena iltana ja juttua riitti. Ja ruoka oli hyvää. Vivianin seinät olivat vielä aika tuhruiset, mutta saivat uuden maalin joulukuussa. Peran ja Sadun kanssa istuttiin joka ilta jommassa kummassa kämpässä.


Sunnuntai 18.11.12 Yön alin lämpötila oli 24,1 astetta. Aamu oli selkeä ja saatiin nukkua rauhassa, sillä olimme päättäneet pitää vapaapäivän. Ruusukunnakset ja Savoset menivät Pleasant Valleyyn pelaamaan. Aamiaisella käytiin vasta 8:n jälkeen, jolloin porukkaa oli aika paljon. Peran kanssa käytiin tekemässä 5 kilometrin kävelylenkki. Rantaa pitkin käveltiin Pattaya Parkille ja matkalla nähtiin rannalla seisoskelemassa yksi yläosattomissa ollut nainen, joka on melko harvinaista Thaimaassa. Pattaya Parkilla seurattiin valjaissa köyttä pitkin tornista alas tulleita japseja. Thappraya Roadin kautta käveltiin takaisin hotellille päin. Three Roses-baarissa käytiin oluella ja palattiin hotellille.

Puolen päivän jälkeen vietiin pyykit viereiseen pesulaan ja mentiin lavataksilla Pattaya Cityyn, Second Roadille Big C:n kohdalle, josta käveltiin Pattaya Sports Clubille. Sieltä käytiin hakemassa Peralle ja Sadulle PSC:n kortit. Sitten mentiin perinteisesti oluelle rangen baariin, jonne tupsahtivat myös Seppälät ja Räihät. Sitten ajettiin lavataksilla Jomtienille ja kyyti maksoi 150 bt.

Minä kävin parturissa (150 bt) ja Päivi meni keittämään kahvit, jotka nautiskeltiin taas porukalla. Ulkona alkoi sataa, kun olin parturissa ja ukkonenkin jyrisi. Sadetta kesti nyt yli 2 tuntia. 18.40 lähdettiin syömään ja etsittiin ”Risubaari” eli Nok Restaurant, joka oli taas muuttanut. Se löytyi kuitenkin viereiseltä kadulta, jossa on iso puu keskellä katua. Tumppi, Guitar ja Jali tulivat myös sinne opastamanani. Tämä on suomalaisten suosima edullinen ja hyvä ruokapaikka. Nykyinen paikka on eräiden asiakkaiden kertoman mukaan jo kuudes. Wienerschnitzel maksoi 130 bt, joka lienee koko Pattayan edullisin hinta. Risubaarista käveltiin 7 Eleveniin jätskiostoksille ja hotellille. Peran ja Sadun luona otettiin yömyssyjä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.1 astetta.

Pattaya 18.11.12
Jomtien Beach Road ja korkein rakennus on Jomtien Complex Condo. Kävelykadulla rannan tuntumassa näkyi olevan paikallinen BB-talo. Pattaya Parkin huvipuisto ja suuri hotelli korkeine tornineen.
Torniin voi ylös mennä rannalta kondolilla ja tulla alas valjaissa köyttä pitkin. Pattayalla on hyvin paljon venäläisiä ja monin paikoin kyltit ovat vain venäjäksi. Iltaelämää torilla Jomtien 2nd Roadilla Soi 5:n kohdalla. Mopoilla liikutaan Pattayalla.


Maanantai 19.11.12 Yön alin lämpötila oli 21.1 astetta. Herätys oli 6.00 ja aamiaiselle mentiin 6.45. Edellisenä iltana kerrottiin henkilökunnalle aikaisesta lähdöstämme ja ottivat tilauksen. Kun mentiin alas, kannettiin tilaamamme aamiaiset heti pöytään. Lek tuli hakemaan Kaija ja Kari kyydissään 7.15, jonka jälkeen haettiin vielä Tumppi ja Jali. Nyt mentiin pelaamaan pohjoiseen Bangpakongiin Royal Lakeside Golf Clubille. Greenfee maksoi 900 bt ja caddy 300 bt. Lähtöajat olivat 9.00 alkaen ja Ruusukunnakset lähtivät ensin Sadun ja Päivin kanssa. Me loput lähdettiin sitten porukalla 9.15. Perässämme ei ollut lähellä ketään, joten saimme pelata rauhassa. Edessä oli kyllä japseja, mutta he etenivät aika hyvää vauhtia. Kenttä on tasainen, vettä paljon ja pelisää mainio. Kierros kesti 4h 5min. Pelin jälkeen istuttiin hetki ravintolassa.

Paluumatkalla satoi taas vähän samoin kuin myöhemmin illalla. Pattayalla oltiin 16.00, joten matka kesti hieman yli tunnin. Huoneessamme juotiin kahvit ja pidettiin pieni lepohetki. Sitten käveltiin rahan vaihdon (38.90 bt/€) kautta Vivianiin. Otettiin yhdet GT:t ja Tumppikin tuli sinne Guitarin kanssa. Sitten mentiin rantakadulle etsimään ruokapaikkaa ja päätettiin syödä Opal Housessa. Ruoka oli edullista ja ihan hyvää. Ruokailun aikana oli pieni ukkonen ja satoi vähän. Sen jälkeen mentiin suoraan kämpille ja Sadun ja Peran huoneeseen yömyssyille.

Päivän ylin lämpötila oli 30.7 astetta.

Royal Lakeside 19.11.12
Royal Lakeside Golf Clubin aula on komea kuten koko talokin. Ja komeata kenttää kiertävät ympäri ja keskellä komeat kanaalit. Tämä mahtava klubitalo oli edellisen käyntimme aikaan valkoinen.
Lähtöä odotellaan caddyjen kanssa kaikessa rauhassa taustalla näkyvälle ykköstiille. 2. väylä on dogleg oikealle. Vesi on tässä jo ottamassa vastaan liian pitkiä avauksia. 6. väylä tulee klubin lähelle ja vasemmalla puolella kiemurtelee kanaali.
Näkymä 9. griiniltä veden reunustamalle 10. väylälle. Ennen griiniä on hiekkaranta. 10. väylä on useimpien muiden tapaan hyvin tasainen ja hiekkaa on paljon. Joillakin väylillä vesi yltää peliin hieman enemmän, kuten tässä 11. väylällä.
Jali on lyönyt pitkän, mutta vinon draivin hiekalle 13. väylällä. Lyöntiä suunnitellaan. Monella kentällä kuten täälläkin saa klubitalon sisältä komeita kuvia kentälle päin. Klubilla nautittiin taas ruokaa ja juomaa vanhaan totuttuun malliin. Vähän on asiakkaita.


Tiistai 20.11.12 Yön alin lämpötila oli 25.1 astetta. Aamu näytti pilviseltä. Aamiaiselle mentiin nyt 7.40, koska peliaika oli vähän myöhemmin. Lek tuli Ruusukunnasten kanssa 8.45 ja sitten haettiin vielä Tumppi. Jali lähti Peten kyytiin ja he tulivat perässämme Eastern Star Country Clubille. Greenfee oli 1000 bt, caddy 300 bt ja auto 600 bt. Autossa sai olla kentän märkyyden vuoksi vain yksi pelaaja. Lähtöaikamme olivat 10.00 alkaen ja ensimmäisessä ryhmässä pelasivat Päivi, Kaija ja Satu. Heidän peräänsä lähtivät Pete, Pera ja Kari. Viimeisessä ryhmässä pelasin Tumpin ja Jalin kanssa. Perässämme tuli yksinpelaaja, joka tuli mukaamme 2. tiillä. Hän oli korealainen 17-vuotias Kim, joka tähtää ammattilaiseksi ja oli Thaimaassa golfakatemiassa. Hän olikin ihan mukava ja loppujen lopuksi puheliaskin kaveri ja muutti käsitystämme korealaisista golfareista. Peli eteni mukavasti, vaikka kentällä olikin paljon märkiä kohtia. Griinit oli juuri dressattu, mutta silti hyvät. Kim oli aloittanut kympiltä 8.00 ja hän lopetti 9. reiän jälkeen. Jalin kanssa hän tuli tosi hyvin juttuun. Kierroksemme kesti 4 tuntia. Oluiden, ruoan ja jälkipelin jälkeen lähdettiin takaisin Pattayalle.

Eastern Star 20.11.12
Pera lyömässä Eastern Starin ykkösväylällä. Pete Takkunen seuraa. 1. väylän griini on kivasti peilityynen veden äärellä. Jali aloittamassa toista lyöntiään 8. väylällä Kimin seuratessa vieressä.
Erikoinen komea talo kentän reunalla. Rikkaita riittää Thaimaassakin. 13. griini katsottuna vähän erikoisesta suunnasta. Kyseessä on hieno par 3. Kierros on loppumassa ja klubille pääsyä jo odotellaan.
Päivi, Tumppi ja Takkusen Pete jälkipelin parissa. Pete näyttää tuloksiaan Modille, joka tuli hakemaan. Pera ja Kaija kävelemässä klubilta kohti parkkipaikkaa.

17.30 vein pyykit pesulaan ja lähdettiin Vivianin kautta Pattaya Opticaliin Peralle laseja. Sitten käveltiin 2nd Roadia ja poikettiin oluille. Kaija ja Kari tulivat myös sattumalta katua pitkin ja pysähtyivät juttelemaan. Central Festivalin läpi mentiin Beach Roadille rannan puolelle, jossa käveltiin Walking Streetille. Siellä moikattiin vanhaa tuttua kukkakauppias-invalidia, joka muistaa meidät ulkonäöltä. Nang Nualiin mentiin syömään. Puoli tuntia tilauksesta naiset saivat ruokansa ja meidän Peran kanssa oli tilattava uudet, koska tilaamiamme ei juuri nyt saanut. Aikaa meni taas yli puoli tuntia. Ruokailun jälkeen poikettiin Windy Gardenissa, jossa oli edelleen tuttu kokki. Sitten käveltiin Siam Bayshoren läpi, mutta tuttuja ei näkynyt. Lavataksilla ajettiin hotellille ja otettiin Jägermeisterit ennen nukkumaan menoa.

Päivän ylin lämpötila oli 32.0 astetta ja nyt ei satanut koko päivänä. Nukkumaan mentiin 23.30.

Pattaya 20.11.12
Pera valitsemassa sankoja uusille laseilleen Pattaya Opticalissa. Ilta on vasta alkamassa punavaloisissa tyttöbaareissa. Kävelykadulla alkoi olla jo elämää ja ravintolat odottavat asiakkaita.
Päivi ja Satu ovat jo syöneet ja Pera odottelee annostaan Nang Nualissa. Sitten mentiinkin gin tonicille tuttuun kantapaikkaan Windy Gardeniin. Siam Bayshoren edessä on iltaisin eritasoisia muotokuvien maalaajia.


Keskiviikko 21.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.8 astetta. Herätys oli 7:n jälkeen ja aamiaisella käytiin 8:n aikoihin. Lek tuli myöhässä n. klo 9, koska kaupungilla oli sattunut mopohaaveri. Kaija ja Kari olivat kyydissä ja lisäksemme Tumppi ja Jali tulivat kyytiin. Emerald Golf Clubille ehdittiin ajoissa ja tiiajat olivat 10.00 ja 10.00. Greenfee oli 800 bt, caddy 300 sekä Päivin ja Sadun auto 600 bt. Taas pelattiin jo vakioksi muodostuneissa ryhmissä. Jali teki 1. väylällä birkun ja 2. väylällä eaglen. Par 4:n avaus meni griinin yli ja chippi reikään. Sitten Jalinkin vauhti hieman laantui. Kuumaa oli ja kierros kesti 4h 20min. Oluiden ja ruokailun jälkeen ajettiin takaisin Jomtienille.

Emerald 21.11.12
Emeraldin klubitalon edessä liehui Suomenkin lippu. Täällä on pidetty Aasian Tourin karsintoja. Pera sihtailee 1. griinillä ja Jali laittaa birkkuputtinsa sisään. Tumppikin sihtailee linjoja. Vesi on kivasti mukana 3. griinin ympärillä, mutta ei paljon vaikuta kuitenkaan peliin.
Tumppi odottelee 8. griinin vierellä, että muutkin pääsevät veden paremmalle puolelle. 8. väylä on yksi Emeraldin hienoimpia. Vaikeutta on, mutta ei turhan paljon. Kenttä on Faldon käsialaa. Jali on taas joutunut hieman sivuun pitkän lyöntinsä ansiosta, mutta pelimieshän selviää tästä helposti.
Normaali istunto jokaisen pelin jälkeen. Nyt oli klubilla muitakin. Klubilta näkyy mukavasti osa 3. väylää kuraisen lammen takana. Suomen lippu liehuu iloisesti Emeraldin kyltin edessä.

Kahvien jälkeen hain pyykit ja menin Vivianiin Somin kanssa juttelemaan. Päivi, Satu ja Pera menivät hierontaan. Kävin myös Vivianin kohdalla Jomtien Complexin sivukadulla, jossa Tuktan matkatoimistokin on. Sieltä löytyi Tumppi ja Jali istuskelemassa pesulan tytön kanssa. Liityin seuraan ja maistoin paahdettuja toukkia ja heinäsirkkaa. Siitä palasin hotellille ja muut istuskelivat JP Housessa drinkillä. Siitä lähdettiin syömään Golden Sands-ravintolaan rantakadulle. Vanha tuttu laulaja ja soittaja oli siellä edelleen esiintymässä. Palattuamme käytiin vielä Peran ja Sadun luona yömyssyllä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.8 astetta eikä sadetta ollut koko päivänä.

Pattaya 21.11.12
Näitä vaarallisia "myymälöitä" on Pattayalla aivan liikaa. Tumppi ja Jali päivystävät parturiliikkeen edustalla. Golden Sandsin mukava trubaduuri työnsä äärellä.


Torstai 22.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.6 astetta ja sää selkeä. Herätys oli 7.00 ja aamiaiselle mentiin 7.30. Lek tuli Kaijan, Karin, Tuijan ja Timpan kanssa kanssa. Pelaamaan mentiin Bang Sarayn Recruit Training Centerin 9-reikäiselle kentälle. Greenfee oli 300 bt, caddy 110 bt/9 reikää ja maksettiin tietenkin 18. Kaija ja Kari ottivat auton, joka maksoi 500 bt. Pelasin heidän ja Peran kanssa. Päivi, Satu, Tuija ja Timppa pelasivat edellä ja perässämme tulivat Tumppi ja Takkusen Pete, jotka tulivat kentälle Peten autolla. Kenttä oli todella märkä, joten puhuimme suogolfin SM-kisoista. Edellisenä päivänä oli satanut useamman tunnin eikä kentän pohja vetänyt kunnolla vettä. Lähtöpaikan kioskista ei saanut enää olutta vaan sen myynti oli siirretty baariin rangen viereen. Kentällä kioskeissa olutta oli ja Singha maksoi edelleen vain 40 bt. Päätimme porukalla pelata vain 9 reikää ja muutkin olivat tehneet saman päätöksen. Hotellille ehdittiin näin puolilta päivin.

Vein pyykit taas pesulaan ja päiväkahvien jälkeen lähdettiin ostoksille Foodmartiin Thapprayan ja Thepprasitin risteyksen lähelle. Siellä on hyvät valikoimat kaikkea ruokaa ja alkoholijuomia viinit mukaan lukien. Vivianissa juotiin oluet ja varmistettiin Wangjuntrin keikka Somin kanssa. Se tulisi olemaan perjantaina. Sitten mentiin Jomtien Complexin sivukadulle, jossa on edullisia parturi- ja hierontapaikkoja. Päivi ja Satu menivät hierontaan ja minä Peran kanssa kämpille. Myöhemmin mentiin syömään Surf Kitchen-ravintolaan rantakadulle. Sinne tulivat myös Timppa, Tuija ja Mutikaiset. Loppuilta istuttiin huoneessamme GT:n ja hyvän musiikin parissa.

Päivän ylin lämpötila oli 31.3 astetta ja sää selkeä koko päivän.

Bang Saray, Pattaya 22.11.12
Tuija, Satu ja Pera maksamassa greenfeetä Bang Sarayn Recruit Centerin tiskillä. Driving range on tilava ja pallot rangelta kerätään käsin. Nämä ovat kai koulutettavia sotilaita. Kenttää parannellaan koko ajan eikä työvoimasta ole pulaa. Tässä korjataan 1. griiniä.
Joessa oli vettä todella runsaasti, koska sateita on ollut paljon. Kenttäkin oli hyvin märkä. Näitä piristäviä pikkupatsaita on klubin alueella paljon vähän joka puolella. Aina löytyy uusia. Kari istuu pelin jälkeisellä oluella ja takana näkyy kentän uudehko ravintola.
Päivi ja Pera Yenjitin rahanvaihtopaikan edessä miettivät bahtin kurssikehitystä. Puinen lohikäärme hierontapaikan edessä. Aika monet käyttävät tämän tyyppisiä somisteita. Auringon lasku Jomtienin rannalla on aina kaunis ja kuvauksellinen näky. Aurinko laski n. 17.50.


Perjantai 23.11.12 Yön alin lämpötila oli 26.2 astetta. Aamiainen hotellissa jäi nauttimatta, sillä meillä oli Vivian Golfin järjestämä pelimatka, johon kuului aamiainen. 7.40 oltiin Vivianissa ja vähitellen muitakin alkoi kertyä paikalle. 8.05 saatiin aamiaista ja 8.40 lähdettiin kahdella autolla 16 pelaajan voimin kohti Wangjuntr Golf & Nature Clubia noin 100 kilometrin päähän. Somin hinta oli 2600 bt ja siihen kuului aamiainen, greenfee, caddy, auto kentällä ja kyydit. Erittäin edullinen! PSC:n jäsenyys vaadittiin. Meidän porukasta puuttuivat vain Seppälät ja Ruusukunnakset. Som oli tietysti mukana. Klubilta ajettiin taas kuorma-auton lavalla Highland Hut-baarille, johon caddyt kävivät hakemassa autot. Siinä jaettiin ryhmät ja ajettiin taas kilometri Jungle-kentän 1. tiille, josta aloitettiin peli. Junglesta oli valmiina 9 reikää ja ne pelattiin ensin. Nyt pelattiin oikeanpuoleisille griineille. Pelasin ensimmäisessä ryhmässä Jalin, Peran ja Timpan kanssa. Ryhmällämme oli kolme siniasuista caddyä, jotka olivat kaikki aloittelijoita ja englantia taitamattomia. Matkat kirjoitettiin käteen. Jalilla oli vihreäasuinen kokenut caddy, joka osasi englantia ja auttoi muita caddyjä. Keskeneräisyyden vuoksi Jungle-kentällä oli aika pitkiä siirtymiä. Kenttä on ihan mielenkiintoinen, mutta korkeusero pienempiä kuin Highland-kentällä. Kioskit eivät olleet missään auki, vaikka niitä olikin rakennettu.

Wangjuntr Jungle 23.11.12
Matkalla Vivianiin Jomtien 2nd Roadilla on usein parkissa tällaisia värikkäitä busseja. Caddyt ottavat bägit haltuunsa parkkipaikan lähellä ja siinähän käy melkoinen kuhina. Sitten ahtaudutaan kuorma-auton lavalle kaikkien caddyjen ja kamojen kanssa ja ajellaa. kentälle.
Wangjuntrin Valley Course on aivan klubitalon ympäristössä ja se on melkoisen tasainen. Highland Hut-baarin vieressä näkyvät Highland Coursen erikoiset 6. ja 9. griini. Porukat on lastattu golfautoihin ja caddyt ovat valmiit viemään meidät Junglen 1. tiille.
Jungle-kentän 1. väylä on heti mielenkiintoinen dogleg par 4, jossa on vettäkin uhkana. Toinen väylä pelataan reiluun alamäkeen kohti lampea, jonka äärellä griini sijaitsee. 3. väylä on jännittävä par 3, jossa on kaikenlaista riesaa matkalla reikään.
4. väylältä näkee, että kentän rakentaminen on vielä kesken, mutta kivat 9 väylää on jo valmiina. 8. griiniltä näkyy kentän mukava kumpuileva maisema. Griinit ovat suuria ja niissä on myös kaltevuutta. 9. griini näkyy jo ja samalla myös Highlandin 1. väylä sekä mäen päällä tuleva kioski.

Kierroksen puolivälissä ajettiin yli kilometri Highland Hutin baarille, josta sai evästä toiselle puoliskolle. Peliä jatkettiin Highland-kentän 10. tiiltä ja edelleen pelattiin oikeanpuoleisille griineille. Viime vuonna pelattiin vasemman puoleisille, joten kenttä vaikutti aika erilaiselta. Kierros kesti 4.5 tuntia. Melkein heti, kun päästiin baarille, tuli ukkonen ja rankka sade. Viimeiset ryhmät ehtivät kastua hieman. Kun kaikki olivat lopettaneet, ajettiin takaisin klubille, jossa käytiin suihkussa ja osa ehti syödäkin. Paluumatka Pattayalle Vivianiin pimeässä kesti 1.5 tuntia. Välillä pysähdyttiin kerran.

Vivianissa syötiin ja hotellilla oltiin n. 21,00. Peran ja Sadun luona istuttiin vähän aikaa ja päätettiin jättää lauantain peli Plutaluangissa väliin kentän kosteuden vuoksi. Pattayalla ei satanut. Päivä oli erittäin mielenkiintoinen ja mukava, vaikka olikin pitkä. Ylin lämpötila oli ollut 31.9 astetta.

Wangjuntr Highland 23.11.12
Jali on jo lyömässä Highlandin 10. tiillä. Väylän oikeanpuoleinen griini on pensaikon takana oikealla. Tässä kuvassa näkyy selvästi, kuinka jyrkkään ylämäkeen 13. väylä pelataan Pera on chippihommissa. 14. väylä on Highland-kentän helmi. Korkeusero valtava ja oikeanpuoleinen griini näkyy kuvan keskellä.
14. väylä griiniltä tiille päin kuvattuna. Griini on todella suuri eikä mikään helppo. Jali tuulettaa 15. griinillä, jossa pitkä vaikea erittäin vinoon linjaan pelattu birkkuputti upposi. Timo lyö 17. väylällä kohti saaressa olevaaa bunkkeriden ja veden ympäröimälle griiniä.
Peli on ohi ja ravintolassa pidettiin sadetta, joka alkoi melkein heti, kun päästiin suojaan. Matka kohti klubitaloa alkaa ahtaissa tunnelmissa. Caddyillä on vielä bägit viemässä tilaa. Minibussit alkaa olla lastattu ja hetken päästä alkaa paluumatka kohti Pattayaa ja Jomtienia.Seikkailu jatkuu (viikko 2), jatkuu (viikko 3) ja jatkuu (viikko 4)

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU 8. PATTAYAN REISSU
9. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
23.12.2012
Copyright © 2011 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com