5. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
19.11. - 12.12.2004, osa 1

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Seija Seppälä, Antti Seppälä, Timo Leino, Seija Kilpinen
    Matkareitti: lento Helsinki - Ahmedabad - Utapao, bussi Utapao - Pattaya - Utapao, lento Utapao - Ahmedabad - Helsinki
    Pelatut kentät: Sriracha Golf Club, Pattaya Country Club, Khao Kheow Country Club, Siam Country Club, Bangpakong Riverside Golf Club, Great Lake Golf Club, St.Andrews 2000 Golf Club, Noble Place Golf Club, Phoenix Country Club, Burapha Golf Club, Royal Lakeside Golf Club, Pattana Sport Club, Century Country Club Ban Chang.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Osa 1 Osa 2

Perjantai 19.11.04. Matkan järjestelyt aloitettiin jo varhain keväällä. Matka päätettiin ottaa Aurinkomatkojen ohjelmasta, koska se oli helpoin ratkaisu. Matkalle olivat lähdössä Seppälän Antin ja Seijan lisäksi minä ja Päivi, sekä Timo Leino ja Seija Kilpinen. Matkajärjestelyt hoiti taas Tapiolassa Suomen Matkatoimiston konttorin vetäjä Riitta Carlsson. Hintaa lennoille ja 3 viikon majoitukselle kertyi 1440 Euroa, joka on hyvin kohtuullinen.

Matkaan lähdettiin 20.45, jolloin Airport Taxin keltainen minibussi tuli hakemaan meidät. Se oli 15 minuuttia myöhässä, mutta onneksi kiirettä ei ollut. Matka kentälle maksoi 18 Euroa. Lämpötila Espoossa oli aamupäivällä -7 astetta ja iltapäivällä n. 0 astetta. Kentällä olivat jo odottamassa Timo ja Seija. Antti ja Seija tavattiin tulliselvityksen jälkeen baarista. Samaan aikaan samaan hotelliin ja samaksi ajaksi lähtenyt King Kong eli Ari Vepsä porukoineen tavattiin myös jo lentoasemalla. Hannu Hintikka tuli vaimonsa Inkerin ja ystäviensä Antti ja Marjukka Heliövaaran kanssa myös. Finnairin Boeing 757-200 lähti n. 30 minuuttia myöhässä 00.05.

Helsinki 19.11.2004

Lennon lähtöä odotellaan Seutulassa,
vasemmalta Timo Leino, Seija Kilpinen, Antti
Seppälä, Seija Seppälä ja Päivi Hänninen.


Lauantai 20.11.04. Kone teki 7 tunnin lennon jälkeen välilaskun Intian Ahmedabadissa, jossa päästiin lentoasemalle jaloittelemaan. Lämmintä oli 27 astetta. Asemalta saatiin ostettua Tiger-olutta, joka maksoi 1 euron. Tunnin päästä jatkettiin matkaa kohti Utapaota, jonne lentoaika oli 3h 50min. Koneen tankista loppui vesi, joten aamupala saatiin, mutta ei aamukahvia. Helsingissä oli töppäilty vasitankkien täytössä. Koneessa tapasin myös Markku Aholaisen Mikkelistä. Hän on laitellut minulle sähköpostia Pattayan sivuja koskien. He olivat menossa asumaan Cosy Beachiin.

Ahmedabad 20.11.2004

Välilaskupaikan Ahmedabadin matala lentoasema. Osa matkustajista on jo purkautunut jaloittelemaan.

Seija ja Antti ensimmäistä kertaa Intian maaperällä, Päivillä on jo aiempaa kokemusta.

Ahmedabadin transitterminaalin seinällä on mahtava taideteos, muuten oli melko ankeaa.

Perillä Utapaossa oltiin n. puoli tuntia myöhässä. Maahantuloselvitykset sujuivat nopeasti ja kaikki tavarat löytyivät. Lämpötila iltapäivällä klo 17.00 oli n. 30 astetta. Aurinkomatkojen bussi vei meidät pienessä ruuhkassa Hotelli Siam Bayshoreen, jossa Eija ja Rainer Nyman olivat jo odottamassa. Samoin näkyi tuttuja hotellipoikia, jotka muistivat meidät. Majoituttiin 2. kerrokseen, jossa huoneemme olivat vierekkäin, mutta väliovi puuttui. Ari Vepsän porukasta 4 ja Hannu Hintikan koko 4 hengen porukka majoittuivat samaan hotelliin.

Heti kun tavarat oli saatu huoneisiin, lähdettiin iltakävelylle. Oluet juotiin Windy Gardenissa, jonka tytöt muistivat meidät ja toivottivat tervetulleiksi. Syömään mentiin Nang Nualiin. Juliesta ostettiin evästä eli vettä ja olutta huoneeseen. Pienen seurustelun jälkeen mentiin nukkumaan puolen yön jälkeen.


Sunnuntai 21.11.04. Yön minimi lämpötila oli 24.3 astetta. Heräsimme pirteinä 7.55 ja menimme hyvälle aamupalalle. Saimme tietää, että saamme huoneittemme 243 ja 247 tilalle uudet vierekkäiset huoneet 353 ja 355, joissa on väliovi. Sen jälkeen lähdettiin isolla porukalla (10h) hakemaan Pattaya Sports Clubilta jäsenkortit. Meille kortin uusijoille vuoden jäsenyys maksoi 400 bahtia, uusille jäsenille lisäksi liittyminen 300 bahtia. Bahtin kurssi oli muuten koko reissun ajan n. 0.02 euroa. Takaisin hotellille käveltiin nauttien parit oluet matkalla. Antin kanssa käytiin uudessa satamassa, jossa oli paljon myyntikojuja. Yhdessä niistä kylmä olut maksoi 25 bt.

Pattaya 21.11.2004

Uusi Bali Hain satamaterminaali, laiturin tyvi ja taustalla Royal Cliff-hotelli.

Siam Bayshoren sisäpiha on kuin viidakkoa.

Porukkamme Antti Heliövaara, Inkeri Hintikka, Antti Seppälä, Marjukka Heliövaara, Seija Seppälä, Päivi Hänninen, Hannu Hintikka, Seija Kilpinen ja Timo Leino Pattaya Sports Clubin portailla.

Antti, Marjukka, Hannu ja Inkku sekä pikkubaarin värikäs seinä. Hymy on herkässä.

Tästä Bali Hain tilapäisestä baarista sai Leo-oluen todella halvalla: 25 bahtia.

Royal Garden Plazan seinä Marriott-hotellin vieressä.

Sitten lähdettiin porukalla käymään Nymanien kanssa Marriott-hotellilla Antin tutun Juhani Waarnan kotikirkossa, jossa oli parikymmentä suomalaista. Paluumatkalla käytiin Schwartzwaldstubessa syömässä schnitzelit, jotka maksoivat 150 bt. Windy Gardenin pitcherin jälkeen (1l - 150 bt) palattiin hotellille. Päivän maksimi lämpötila oli 29.8 astetta.


Maanantai 22.11.04. Yön minimi lämpötila oli 24.2 astetta. Lekin kyydillä lähdettiin 9.00 pelaamaan reissun ensimmäinen pelimme Sri Racha Golf Clubille. Mukana olivat porukkamme lisäksi Timppa, Hannu ja Antti. Kenttä oli melko kuiva, mutta muuten erinomaisessa kunnossa. Klubitalo ja kenttä ovat hyvin kauniita. Pelaajia oli paljon, joten ykköstiillä jouduimme odottelemaan reilut puoli tuntia. Greenfee oli caddien kanssa 750 bt. Peli meni kenttään ja griineihin totutellessa. Takaisin hotellilla oltiin vasta 17.30.

Sri Racha 22.11.2004

Alkuhässäkkä Sriracha Golf Clubin edessä, jossa caddyt ovat jo valmiina reissun ensimmäiselle kierroksellemme.

Hannu, Antti H. ja Antti S. Srirachan komean klubitalon edustalla.

Hannun pallo jäi mielenkiintoiseen paikkaan jo heti ensimmäisellä griinillä.

Kenttä on mukavasti koristeltu kukkivin pensain.

Antti puttailee klubitalon lähistöllä.

Kierroksen jälkeen kokoonnuttiin perinteiseen ryhmäkuvaan caddyjen kanssa.

Kari ja Kaija Ruusukunnas tulivat vierailulle Royal Cliffistä. Kaljoja käytiin ostamassa uudesta Family Martista keilahallin vierestä ja syömässä käytiin King Sea Food-ravintolassa meren päällä. Windy-baarin kautta mentiin sitten koisimaan. Päivän maksimi lämpötila oli 29.7 astetta.


Tiistai 23.11.04. Yön minimi lämpötila oli 24.3 astetta. Pelaamaan lähdettiin nyt hieman isommalla porukalla. Lek oli kutsunut kaverinsakin, joten menimme kahdella autolla Pattaya Country Clubille. Mukana oli lisäksemme Heliövaarat, Hannu, Timppa ja Nymanin Eija. Greenfee oli 588 bt, caddie 200. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja kasteluakin oli käytetty. Kierros pelattiin nopeasti. Peli meni hieman paremmin ja pisin lyöntini oli par-5:llä (3.) lievään myötätuuleen ja alamäkeen 340 yardia. Antti Heliövaara voitti kisamme ja Seppälän Antti teki ensimmäistä kertaa eläissään kaksi birkkua samalla kierroksella.

Pattaya Country Club 23.11.2004

Antti H. avaamassa yhdellä Pattaya Country Clubin avarista par-5-väylistä.

Se on väylä 11, jossa ennen griiniä on pieni, mutta harmillinen vesieste.

Hannu ja Antti suunnittelevat droppia 17. väylällä.

Hotellilla juotujen kahvien jälkeen vein pyykit Champin pesulaan ja menin 2nd Roadilla sijaitsevaan NV Internet-kuppilaan tyhjentämään sähköpostit. Maksu on 2 bt/min, 80 bt/tunti. Halvempiakin paikkoja löytyi, mutta ne sijaitsivat kauempana. Tässä paikassa vierailin melkein joka toinen päivä. Sitten tapasin Ari Vepsän Windy Gardenissa. Syömässä käytiin Swiss House-ravintolassa. Päivän maksimi lämpötila oli 28.7 astetta.


Keskiviikko 24.11.04. Yön minimi lämpötila oli 26.3 astetta. Aamulla lähdettiin ajamaan 5 miehen voimin kohti Bangpra International Golf Clubia. Kentälle tultuamme huomasimme, että sinne olisi pitänyt olla varaus. Koska pelaamaan oltaisiin päästy vasta n. 3 tunnin päästä, päätimme ajaa lähellä sijaitsevalle Khao Kheow Country Clubille, joka on yksi suosikkikentistäni. Sinne päästiin kivuttomasti ja pelattiin lenkit A ja B. Kenttä on erittäin mielenkiintoinen ja vaativa. Vettä on paljon ja kaikki pelanneet muistavat B8-väylän, par-3, joka pelataan saarigriinille. Greenfee oli 770 bt. Heliövaaran Antille sattui koko reissun mukavin caddy Roungnapa, jonka numero oli 69. Pelasimme kaikki 5 samassa ryhmässä.

Khao Kheow 24.11.2004

Puttailua Khao Kheow Country Clubin A1- griinillä.

Vesiesteitä tällä kentällä riittää.

Heliövaaran Antin nukkemainen caddy no. 69, Roungnapa.

Vesi vaanii B9:lläkin koko ajan.

Timppa joutui veden uhriksi. Takana näkyy C9-väylä, joka on melko samanlainen.

Khao Kheowin klubitalosta on todella hieno näkymä viimeisille väylille.

Takaisin tultuamme hain pyykit Champista ja pussi maksoi kokonaista 165 bt. Syömässä käytiin taas Nang Nualissa ja oluilla Windy Gardenissa. Päivän maksimi lämpötila oli 30.3 astetta.

Pattaya 24.11.2004

Lavataksi hotellimme lähellä, takana Family Mart supermarket ja sen oikealla puolella keilahalli.

Nang Nualin kalaravintolan sisäänkäynti.

Turistipoliisit liikkuivat illalla näppärällä sähköautolla.


Torstai 25.11.04. Yön minimi lämpötila oli 26.3 astetta. Pelaamaan lähdettiin 8.30 ja mentiin Seijan, Päivin, Eijan ja Timpan kanssa Siam Country Clubille. Siellä on Timo pelannut ensimmäisen täyskierroksen golfia 80-luvulla. Greenfee oli 600 bt ja auto 520 bt, jota Päivi käytti. Kierros meni nopeasti, koska ruuhkaa ei ollut. Kenttä oli entisenlaisessa kunnossa - ei hirveän siisti, mutta muuten hyvässä kunnossa. Griinit olivat pehmeät, mutta nopeat. Minä paukuttelin metsiä pitkin ja yksi pallo jäi palmuunkin. Takaisin hotellille ehdittiin jo ennen klo 14.00.

Siam Country Club 25.11.2004

Siam Country Clubin kentältä on mukavia näkymiä klubille päin.

Timppa levähtää kukkien keskellä.

Klubitalon ympäristö on kuvauksellisin alue koko kentällä.

Nettikahvilassa olivat yhteydet poikki ja siellä kävin myöhemmin illalla uudestaan. Syömässä käytiin Happy Facessa Jomtienin puolella ja syötiin hyvät pizzat. Isäntäväkeä ei ollut paikalla. Päivän maksimi lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 25.11.2004

Tässä Champin pesulassa pesetimme pyykkimme vanhaan tapaan koko reissumme ajan.

Pienoistemppeli Siam Bayshoren pihalla.

Walking Street hotellin edestä katsottuna.


Perjantai 26.11.04. Yön minimi lämpötila oli 26.0 astetta. Tämä päivä on thaimaalainen juhlapäivä Loy Krathong eli veden juhla täydenkuun aikaan. Juhlallisuudet keskittyvät iltaan. Pelaamaan lähdettiin jo 8.00 ja kaikki olivat mukana. Suuntana oli Bangpakong Riverside Country Club Chonburin pohjoispuolella. Matka kesti 1h 15min. Matkalla poikettiin Khao Kheowissa, jonne Hannu ja Antti unohtivat keskiviikkona golfkenkänsä - ne löytyivät. Bangpakongista oltiin varattu aika, joka pitikin hyvin paikkansa. Greenfee oli 700 ja caddie 200. Kenttä on tosi kaunis, joskin hyvin tasainen joenvarsikenttä. Vettä ja palmuja on paljon. 4. väylällä, par-3 168 yardia, Hannu Hintikka teki hole-in-onen. Pallo meni yhdellä pompulla tikun kautta kuppiin. Puolivälissä Hannu yritti saada klubilta kuohujuomaa, mutta sitä ei ollut vaan täytyi tyytyä punaviiniin, jota nautittiin sitten odottelujen aikana. Hannun peli ei mennyt sekaisin, vaan hän pelasi reissun parhaan kierroksen 79. Minullekin tuli 87 lyöntiä, vaikka muutama katastrofi mahtui joukkoon. Pelin jälkeen syötiin klubilla ja Hannun holarista täytettiin klubin toimistossa kaavake, Hannu kuvattiin ja hän sai palkkioksi vuoden jäsenyyden.

Bangpakong 26.11.2004

Bangpakong Riverside Country Club jäi varmasti kaikkien mukana olleiden mieleen.

Mahtava klubitalo 1. tiiltä nähtynä.

Antti avaa 2. väylällä.

Golfkenttää parhaimmillaan. Takana 3. griini.

Historiaan jäänyt 4. väylä, par-3 168 yardia.

Mitähän Hannu mahtaa mietiskellä matkalla holarinsa jälkeen kohti griiniä?

Onnellinen mies on nostanut holaripallon reiästä.

6. tiillä nautittiin ansaitut oluet.

9. väylä ja klubitalo.

Hannu antaa tietoja holaripapereihin klubilla. Koko ryhmän nimet ja osoitteet otettiin ylös.

Hannu Hintikka oli ensimmäinen pohjoismaalainen holarintekijä tällä klubilla.

Tämä kenttä jäi varmasti ikuisesti Hannun mieleen.

Hotellilla oltiin myöhään illalla ja Windy Gardenin kautta mentiin syömään porukalla Tankayn kalaravintolaan. Hannu kustansi kaiken. Loy Krathongin systeemejä ei ehditty katselemaan ja vain muutama tulilyhty nähtiin lentävän. Tuuli oli melko voimakas. Päivän maksimi lämpötila oli 29.7 astetta.


Lauantai 27.11.04. Yön minimi lämpötila oli 25.7 astetta. Aamupäivällä ajettiin bahtbussilla Central Roadille ja käytiin Pattaya Opticalilla laseja tilaamassa. Takaisin käveltiin Rantakatua ja hyvästeltiin Nymanit. Sitten käytiin syömässä pientä palaa Windy Gardenissa. Antin ja Seijan kanssa käveltiin mäen ympäri uutta tietä pitkin Royal Cliffin vierestä. Syömässä käytiin kävelykadun saksalaisessa ravintolassa. Päivän maksimi lämpötila oli 31.0 astetta.

Pattaya 27.11.2004

Bali Hai Pier ja Siam Bayshore Resort.

Niemen ympäri Royal Cliffin editse on rakenteilla uusi tie.

Royal Cliffin 3-reikäinen par-3 kenttä.


Sunnuntai 28.11.04. Yön minimi lämpötila oli 25.6 astetta. Aamulla lähdin pelaamaan Ari ja Eeva Vepsän ja Arin siskon Sari Heinosen kanssa. Mukaan tulivat myös Welcome Jomtien Beach-hotellista Hannu Heinonen ja Kai Nurmi, jotka Lekin kanssa haettiin menomatkalla sieltä. Päivi ja Seppälät jäivät ostoksille ja hoitoihin. Timppa, Seija ja Hannun porukka olivat Bangkokin reissulla. Pelikentäksi oli valittu Great Lake Golf & Country Club. Matkalla Lek teki U-käännöksen paikassa, joka paikalle sattuneen poliisin mukaan oli kielletty. Sakkoa tuli 100 bahtia. Great Laken klubi ja kenttä ovat hieman ränsistyneet, mutta kenttä oli kuitenkin hyvin pelattava ja mielenkiintoinen. Bunkkerit olivat kuitenkin huonossa kunnossa. Viikonloppugreenfee oli 300 bt ja caddie 200 bt. Pelattiin miesporukassa skiniä, 3 lähimmäksi lippua kisaa (vain yksi pallo griinille - Kaitsu) ja pisin draivi (ei yhtään väylällä). Puttikisan voitti Ari 30 putilla. Kaksi kertaa chippasin kuppiin, toisella niistä tuli birkku.

Great Lake 28.11.2004

Great Lakessakin jouduttiin hieman odottelemaan ennen matkaan pääsyä: Kaitsu, Ari ja Hannu.

Komeitakin paikkoja kentältä löytyi.

Viimeisellä väylällä on ihan riittävästi bunkkereita.

Hotellille päästyäni kävin lukemassa sähköpostit ja Päivi oli hakenut pyykit. Syömässä käytiin Alt Heidelbergissa Beach Roadilla. Päivän maksimi lämpötila oli 29.6 astetta.

Pattaya 28.11.2004

Sähköpostit ja IH-sivut kävin tarkastamassa joka toinen päivä NV Internetissä.

Yksi Windy Gardenin mukavista tarjoilijoista.

Päivi, Antti ja Seija hotellin ulkokäytävällä.


Maanantai 29.11.04. Yön minimi lämpötila oli 25.6 astetta. 8.30 lähdettiin St. Andrews 2000 Golf Clubille pelaamaan koko porukan voimin. Menomatkalla pysähdyttiin ison buddhan kohdalla, kun aurinko paistoi vielä siihen. Aika oli varattu ja greenfee oli auton kanssa 1900 bt, caddie 250 bt. St. Andrewsissa on autopakko. Kenttä on todella komea, korkeuseroja on eniten ja haasteita riittää. Kaikki tykkäsivät ja haluavat sinne uudestaan. Vesien ylityksistä selvittiin kunnialla ja muutenkin tuli paljon komeita suorituksia. Omista parhaiten jäi mieleen 6. väylä par-4 306 yardia, jossa griinin edessä suoraan yrittäville on vastassa n. 15 bunkkeria. Matkaa suoraan kertyy griinille 270 yardia. Lyöntini jäi 4 metrin päähän griinin reunasta raffiin.

St.Andrews 2000 28.11.2004

Koko porukkamme autot ja caddyt valmiina lähtöön St.Andrews 2000:n valloitukseen.

Kentän kauneus paljastuu jo heti 1. tiillä.

2. väylä on kiva lyhyt par-4 ylämäkeen.

3. väylä on par-3 alamäkeen. Griini on korotettu.

Totinen paikka 4. tiillä, par-6. Pallon on lennettävä ilmassa vähintään 160 metriä.

6. väylä on lyhyt mutta haastava. Suoraankin voi yrittää griinille, jonne on 270 yardia, mutta matkalla on ainakin 14 bunkkeria.

Hannu puttaamassa 13. griinillä. Osa tästä par-6-väylästä näkyy taustalla.

Antin avaus 15. tiillä, josta on mahtavat näköalat kentälle.

Linjojen tutkiskelua 16. griinillä, par-4 341 yardia.

Illalla käytiin syömässä Joen italialaisessa Wine Cellar-ravintolassa, jossa sähläystä ruokien kanssa oli paljon. Päivän maksimi lämpötila oli 29.8 astetta.


Tiistai 30.11.04. Yön minimi lämpötila oli 26.0 astetta. Lähdettiin taas aikaisin liikkeelle eli 8.30. Kohteena oli Noble Place Golf Club. Matka kesti yli tunnin ja me olimme koko porukka mukana. Myös Arin porukka oli Noble Placessa pelaamassa. Kenttä on saanut uuden klubin sitten viime visiitin ja kenttäkin on siistiytynyt. Pelattiin C ja A, joista C oli ennen pelaamaton. Peli sujui kohtuullisesti ja pelaajia oli aika paljon. Greenfee oli sports dayn ansiosta 150 bt, caddie 200.

Noble Place 30.11.2004

Noble Placeen tultiin pitkästä aikaa pelaamaan.

Uusi klubitalo on ihan uljakas.

Siirtymällä kohti C8-griiniä oli jo hieman kukkaloistoa.

C-lenkin 9. väylä on mieleenpainuvin: par-4, dogleg oikealle, pituutta 412 yardia.

Vesiesteet tällä kentällä eivät ole kovin näyttäviä.

Mukavia näkymiä kuitenkin löytyy.

Paluumatkalla ostettiin taas palloja. 12 käytettyä Pro V1:stä maksoi 350 bt. Nettikahvilakeikan jälkeen mentiin syömään Zum Simpl-ravintolaan, joka on kävelykadun päässä South Pattaya Roadilla 100 m 2nd Roadille päin vasemmalla puolella. Hyvä paikka! Päivän tarjous keitto, salaatti ja iso Sveitsin leike maksoi 185 bt, iso hanaolut 75 bt. Antinpäivä-konjakin jälkeen mentiin hyvissä ajoin nukkumaan. Päivän maksimi lämpötila oli 29.7 astetta.Seikkailu jatkuu

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer tarjoaa melkoisen täydellisen listan Thaimaan golfkentistä ja tiedot sekä kuvia ja kommentteja hyvin monista kentistä. Kentät ovat aakkosjärjestyksessä, mutta ne saa myös alueittain.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

2. OSAAN PATTAYAN 5. REISSUA
GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
6. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
26.12.2004
Copyright © 2004 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com