6. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
12.11. - 04.12.2006, osa 1

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Seija Seppälä, Antti Seppälä, Timo Leino, Tuija Elomaa
    Matkareitti: lento Helsinki - Bangkok, bussi Bangkok - Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Khao Kheow Country Club, Pattana Sports Club, Phoenix Golf & Country Club, Treasure Hill Golf & Country Club, Plutaluang Navy Golf Course, Bangpra International Golf Club, Pattaya Country Club, Mountain Shadow Golf Club, Recruit Training Center Golf Course, Eastern Star Country Club, The Emerald Golf Club, St.Andrews 2000 Golf Club, Crystal Bay Golf Club, Chonburi Century Country Club.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Osa 1 Osa 2

Alkusanat
Matka varattiin huhtikuun lopussa heti kun Aurinkomatkojen matkat tulivat myyntiin. Mukaan olivat lähdössä Päivin ja Esan lisäksi Seppälän Seija ja Antti, sekä Timo Leino ja Tuija Elomaa. Matkan kesto oli 3 viikkoa ja kaikki arkipäivät oli pyhitetty golfin peluulle.

Matkajärjestelyistä vastasi taas Riitta Carlson Suomen Matkatoimiston Tapiolan konttorista. Matka oli suoraan Aurinkomatkojen ohjelmasta. Lennoksi ja sen mukaisesti lähtöpäiväksi valittiin Finnairin suora reittilento Bangkokiin. Hotellina Pattayalla oli vanha tuttu Siam Bayshore, joka on hyvällä ja rauhallisella paikalla Etelä-Pattayalla Kävelykadun eteläpäässä.

Golfia pelattiin 15 kierrosta 14 eri kentällä. Osa porukasta piti välipäiviä. Uusia kenttiä tuli pelattua kaksi. Samaan aikaan oli Pattayalla ruukkilaisista Kaija ja Kari Ruusukunnas osan aikaa ja Savosen Tumppi poikiensa Janin ja Jalin kanssa samat kolme viikkoa. Tällä porukalla pelattiin yleensä koko ajan.

Muitakin tuttuja Pattayalla nähtiin, kuten viime reissulla samassa hotellissa olleet Ari ja Eeva Vepsä.

Vielä on Pattayan läheltä pelaamatta Wangjuntr, uusi Amata Spring ja Bangpakong Golfin 9-reikäinen kenttä, joten syitä uudelle reissulle Pattayalle vielä jäi.

Sunnuntai 12.11.06. 16.40 oli taas keltainen Airport Taxi ovemme edessä ja vei meidät westendiläisen pariskunnan kanssa lentokentälle 30 eurolla. Siellä ei ollut pahempaa jonoa lähtöselvityksessä ja pääsimme turvatarkastuksestakin läpi sujuvasti. Uudet määräykset nesteidenvientikiellosta koneeseen eivät ainakaan meille aiheuttaneet ongelmia. Seppälät olivat ennen meitä jo jonossa ja Timppa ja Tuijakin tulivat kohta perässämme. Kävimme tax freessä ostamassa vähän matkaevästä alkupäiville. Sitten nähtiin jo Tumppikin Janin ja Jalin kanssa.

Finnairin MD-11 koneeseen pääsimme aikataulun mukaisesti, mutta lähtöaika 20.10 viivästyi toiselta lennolta tulevien matkustajien odottelun vuoksi noin tunnin. Tällä reittilennolla oli jalkatilaa melko mukavasti, joten matka kohti Bangkokia sujui mukavasti, vaikka unta ei oikein saatukaan.

Helsinki 12.11.06
Timo ja Tuija ovat valmiina ensimmäiselle yhteiselle Thaimaan matkalle. Tuija, Jali ja Antti seuraavat Timpan esitystä. Tumppi, Jali ja Jani takana sekä Päivi ja Timppa edessä.


Maanantai 13.11.06. Lentoaika oli n. 9.5 tuntia ja Bangkokin uudella Suvarnabhumin lentoasemalla oltiin n. 11.40 paikallista aikaa (Suomen aika +5 tuntia). Lämmintä oli 31 astetta. Tavarat tulivat nopeasti, mutta golfbägit tulivat eri paikkaan, joka oli Z4-huone melko lähellä. Lentoasemalla oli hyvä Aurinkomatkojen opastus busseille, jotka veivät meidät Pattayalle Hotel Siam Bayshoreen reilussa parissa tunnissa, vaikka välillä pysähdyttiin Bangpakong-joen tuntumassa vartiksi jaloittelemaan ja ostamaan ensimmäiset Singhat.

Hotellia oli remontoitu ja pääovi ja koko aula oli laitettu uusiksi. Huoneiden jakohässäkän jälkeen päädyimme itäiseen siipeen huoneisiin 540 (me), 542 (Seppälät) ja 429 (Leinot). Väliovellisia huoneita emme pyynnöistä huolimatta nyt saaneet. Melkein heti lähdimme ottamaan oluet vanhaan tuttuun Windy Gardeniin. Rahan vaihto suoritettiin yhdessä Walking Streetin rahanvaihtopaikassa, koska emme havainneet Yenjitiä, joka oli muuttanut uuteen paikkaan. Julien kauppa oli lopettanut ja tilalla oli laosilainen ravintola Vientiane Restaurant.

Sitten mentiinkin lavataksilla Pattaya Sports Clubille hakemaan jäsenkortit. Otettiin tällä kertaa kuuden vuoden kortit, koska käyntimme Pattayalla saattavat tihentyä. Viereisen rangen baarissa istuttiin hetki ja paluumatka hotellille maksoi lavataksilla 130 bt. Syömässä käytiin kävelykadun saksalaisessa Bier Kuechessa.

Bell-pojat kertoivat hysyttyämme, että vanha tuttu taksikuskimme Lek ei ollut enää hotellin palveluksessa. He kuitenkin soittivat Lekille ja pyysivät tulemaan aamulla hotellille hakemaan meitä ensimmäiselle golfreissulle. Nukkumaan mentiin ajoissa.

Pattaya 13.11.06
Bangkokin uudella Suvarnabhumin lentoasemalla odoteltiin enää golfbägien saamista. Uuden lentoaseman siistejä rakennuksia ja rakenteilla olevia teitä näkyi bussista. Pattaya Sports Clubin toimistotytöt selvisivät nopeasti aiheuttamastamme ruuhkasta.


Tiistai 14.11.06. Yön alin lämpötila oli 27.5 astetta. Hotellin aamupala tarjoiltiin tämän viikon kongressisiiven tiloissa varsinaisen ravintolan remontoinnin vuoksi. Lek tuli hakemaan meitä hieman ennen sovittua aikaa 9.00. Suunnattiin Khao Kheow Country Clubille, jonne päästiin ongelmitta pelaamaan, vaikka aikaa ei oltu varattukaan. Pelattiin C ja A ja kaikki 6 olivat mukana. Palloja meni ja Päivi oli ainut birkun tekijä koko porukasta. Kenttä oli edelleen loistavassa kunnossa ja mielenkiintoinen. Paluumatkalla Lek osti kaikille Lipovitanit totuttuun tapaan. Matka kesti noin tunnin.

Lämpötila parvekkeella oli 29.5 astetta. Maksimia ei voinut kunnolla mitata, koska parveke oli melkein etelään päin ja näin aurinko paistoi sinne melkein koko päivän. Antti laittoi lämpömittarin anturin teipillä katon rajaan ja siitä saatiin jokaiselle päivälle jonkinlainen arvio maksimilämpötilasta. Se vastasi melko hyvin Pattayan sääaseman lämpötiloja. Päivän maksimi oli näin mitattuna 31.3 astetta.

Bellpoikia pyydettiin varaamaan aika Buraphaan, mutta se oli täynnä, joten varattiin aika Pattana Sports Clubille. Soitin Lekille muuttuneesta suunnitelmasta ja lähtöajasta, mutta bellpojat olivat jo tiedottaneet häntä. Tumppi, Jani ja Jali sekä Ruusukunnakset tulivat hotellillemme 19.00 ja yhdessä käytiin ensin Windy Gardenissa ja sitten mentiin syömään Nang Nualiin. Käytiin vielä oluella ja sitten mentiin nukkumaan kellon ollessa n. 23.00.

Khao Kheow 14.11.06
Lek on saapunut noutamaan meitä Siam Bayshoren uudelta pääovelta ensimmäiselle golfkierrokselle. Timo ja Antti caddyjen kanssa hieman ennen tämän mielenkiintoisen par-3:n valtaamista. Antilla ja Timolla tuntuu olevan jotain hukassa.
Lampia on Khao Kheowin kentän joka puolella. Koko porukkamme oli syömässä Nang Nualissa. Baarityttö sai jallitettua Janin pelaamaan kanssaan.


Keskiviikko 15.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.6 astetta. Aamiaisen jälkeen 8.20 oli Lek odottamassa vanhan tutun Toyota-minibussinsa kanssa ja Royal Cliffistä haettiin Ruusukunnakset mukaan Pattana Sports Clubille. Tumppi, Jani ja Jali olivat jo kentällä, kun 1.5 tunnin kieputtelun jälkeen oltiin perillä. Pelattiin lenkit Andreas ja Calypso, joka ei edellisellä kerralla ollut vielä valmis. Pelaamatta jäi tällä kertaa Brookei. Minä pelasin Tumpin ja Jalin kanssa, Antti ja Timppa Janin ja Karin kanssa ja naiset pelasivat keskenään. Kenttä oli melko hyvässä kunnossa, mutta Calypson griinit olivat hitaammat kuin Andreaksen. Peliin se ei kuitenkaan vaikuttanut. Calypso tuntui leppoisimmalta tämän kentän yseistä. Paluumatkalla käytiin ostamassa palloja Laem Chabangin läheltä. Tein todellisen löydön, sillä 26 käytettyä Titun Pro V1-palloa maksoi 300 bahtia!

Illalla oli vuorossa parturissa käynti poikkikadulla ja tukan leikkaus maksoi 150 bahtia. Sitten mentiin N.V. Internetiin lukemaan sähköpostit. Nettiaika maksoi 1 bt/minuutti eli puolen tunnin sessio maksoi vain 30 bt, olut 40 bt. Päivi hoidatti samalla kätensä.

Syömässä käytiin Soi Diamondilla Swiss Housessa, joka on erinomainen ruokapaikka. Samalla kadulla on monta saksalaistyylistä ravintolaa. Timpan ja Tuijan luona otettiin vielä yömyssyt ja nukkumaan mentiin vasta n. 1.00.

Päivän maksimilämpötila oli hieman yli 32 astetta.

Pattana 14.11.06
Parkolmosilla oli yleensä hyvää aikaa ottaa kuvia ja tässä minäkin olen päässyt kuvaan caddyni kanssa. Vettä on Pattanan kentällä sopivasti eikä puita ole liikaa, joten tilaa on, jos pysyy vesiesteistä erossa. C3 on par-5, jossa Tumppi pääsi kahdella erinomaisella lyönnillä puttaamaan eaglea.
Tumppi puttaa vajaa parimetristä eaglea, mutta harmitus oli suuri, kun putti jäi vajaat 5 cm lyhyeksi. Caddy seuraa tarkkana Savosten griinityöskentelyä. Takana näkyy Pattanan klubitalo ja Resort. B-lenkin eli Brookein 1. väylä on todella haastava par-4, koska kannas on kapea ja yleensä tässä tuulee.
Ei ole Pattana Sports Resortin näköalassakaan moittimista. Klubin terassilla käytiin tuttua jälkipeliä, kuinkas muuten. Pattanan klubitalon pääoven edessä on kookas golfaripatsas.


Torstai 16.11.06. Yön alin lämpötila oli 26.0 astetta. Saatiin nukkua pitempään, sillä peliaika Phoenix Country Clubilla oli vasta 12.00. Mukana olivat taas kaikki Savoset mukaan lukien. Porukkaa oli paljon, mutta peli kesti vain 4.5 tuntia. Kenttä oli muuten hyvässä kunnossa, mutta Mountainin 1. griiniä oli korjattu ja se oli paikoin hyvin hiekkainen ja epätasainen. Muuten griinit olivat hyvät, mutta vaikealukuiset. Toisena puolikkaana pelattiin Lakes. Kaksi birkkua sain väännettyä muuten paskalle kierrokselle. Greenfee on Phoenixissa noussut joka vuosi ja oli nyt jo 1100 bt, caddykin maksoi 250 bt.

Päivä oli erittäin kuuma, Antin mittarin mukaan maksimi oli 35.4 astetta, joten hiki lensi. Muutenkin koko reissun ajan oli selvästi kuumempaa kuin koskaan aiemmilla reissuilla tähän aikaan vuodesta.

Illalla vietiin ensimmäiset pyykin vanhaan tuttuun Champ Laundryyn, jonka omistaja tunnisti meidät heti. Windy Gardenissa poikettiin oluella. Töissä olivat siskokset Kratee ja Yep. Don Joen pizzeriassa käytiin syömässä reissun ensimmäiset pizzat ja sen jälkeen mentiinkin ajoissa nukkumaan.

Phoenix 16.11.06
Phoenix Country Clubin Mountain-lenkin ykköstii ja klubitalo. Jani antaa pallolle vauhtia Lakesin 8. reiällä. Kierroksen jälkeen klubilla katseltiin jo seuraavan päivän kenttää.


Perjantai 17.11.06. Yön alin lämpötila oli 26.4 astetta. 8.30 lähdettiin Treasure Hill Golf & Country Clubille, jonne on reilun tunnin ajomatka. Tumppi tuli mukaan, mutta pojat ja Ruusukunnakset pitivät vapaapäivän. Aikaa ei oltu varattu, mutta pelaamaan päästiin, vaikka pelaajia oli paljon. Ehkä näistä syistä aloitettiin 10. tiiltä. Siinä syntyikin heti ensimmäinen birkku. Puolivälissä odoteltiin puolisen tuntia, kun lähtöpaikalla oli yhtä aikaa 4 ryhmää. Sitten päästiin jatkamaan ja peli sujui hieman takkuillen viimeiset 9 reikää eli odottelua tuli paljon. Peli kesti kaikkiaan n. 5 tuntia jälkipuoliskon odottelujen vuoksi. Viimeisellä griinillä tein kierroksen toisen birkkuni. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja muutama väylä jää väkisinkin mieleen Treasure Hillistä.

Päivä oli todella kuuma edellisten tapaan. Antin mittari näytti maksimiksi 35.9 astetta eikä tuultakaan ollut juuri ollenkaan.

Hotellille päästyämme hain pyykit pesulasta ja alkuviikon varusteiden pesun hinta oli 220 bahtia. Sitten juotiin kahvit, lepäiltiin vähän ja Windyn kautta mentiin syömään Sea Zone Restaurantin meriterassille.

Treasure Hill 17.11.06
Tässä odotellaan 1. tiillä, jossa oli kolme ryhmää lähdössä ennen meitä. Timo valmistautuu puttaamaan ja Tumppi neuvottelee caddyn kanssa. Treasure Hillinkin griinit olivat hienossa kunnossa ja melko nopeat.
Lek pakkaa bägejämme autoon pelin jälkeen Treasure Hillissä. Siam Bayshoren siisti vastaanottotiski on rakennettu uuteen paikkaan. Windy Gardenin Yep tarkastelee kassakuitteja.


Lauantai 18.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.4 astetta. Aamulla saatiin nukkua rauhassa kun minnekään ei ollut kiire. Aamiaisen jälkeen lähdettiin Päivin kanssa kävelylle. Minä otin Wipassa jalkahoidon ja Päivi –hieronnan. Kumpikin maksoi 250 bt. Sitten mentiin bahtbussilla (10 bt/henkilö) Central Roadin ja 2nd Roadin kulmaan ja Pattaya Opticalille silmälaseja tilaamaan. Takaisin käveltiin rantakatua pitkin. Mikessa käytiin ostamassa pelipaitoja, joiden hinta oli 200 bt. Yhdet shortsitkin tuli mukaan. Paluumatkalla korituolibaarissa Soi Diamondilla istuttiin oluella, kun alkoi sataa todella rankasti ja ukkonen jytisi päällä. Touhu kesti vajaat pari tuntia.

Kentille varattiin bellpoikien avustuksella peliaikoja ja tuntui vaikealta saada niitä 10:n ja 12:n välille. Hotellilla levättyämme ajettiin Royal Cliffiin syömään buffetiin Ruusukunnasten 30-vuotishääpäivän kunniaksi. Samalla nähtiin ilotulitus Jomtienin suunnalla. Mountain Beachin edestä ajettiin lavataksilla (100 bt) hotellille ja käytiin vielä Windy Gardenissa ottamassa oluet.

Päivän maksimi lämpötila oli 35.0 astetta.

Pattaya 18.11.06
Siam Bayshoren hierontapaikka on muuttanut sisäpihalle uima-altaan lähelle ja on nyt oikea Spa. Rankkasade ja ukkonen pieksi kaupunkia, mutta onneksi istuimme baarissa. Baarin tytöt olivat iloisia, kun heitä kuvattiin. Baarissa oli iltapäivällä 10 tyttöä.
Matkaporukkamme Royal Cliffissa Ruusukunnasten parvekkeella. Isäntäväki Kari ja Kaija Ruusukunnas piti meitä hyvänä. Tässä näkyy pieni osa Royal Cliffin mahtavaa buffetia.


Sunnuntai 19.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.1 astetta. Aamiainen tarjoiltiin nyt remontin jälkeen myös vanhassa tutussa paikassa. Terassi oli lasitettu ja näin sali on laajentunut. Ulkoterassia on vielä salin pohjoispuolella, johon on laitettu myös uusi The Siam Elephant-ravintola. Aamupalan jälkeen mentiin taksilla Outlet Mall-tavarataloon Sukhumvit Roadin ja Thepprasit Roadin kulmaan. Ostin sieltä kaksi kauluspaitaa, jotka maksoivat yhteensä 750 bahtia. Golfliikkeestä ei löytynyt minulle sopivan kokoista hanskaa eikä Päiville sopivan hintaisia kenkiä. Golfsandaaleja Thaimaasta ei tunnu löytyvän ollenkaan. Seija osti liikkeestä Niken draiverin.

Paluumatkalla käytiin Isolla buddhalla ja sieltä käveltiin alas. Keilahalli näkyi olevan remontissa. Sen baariin pysähdyttiin oluelle ja samaan aikaan tuli taas pieni sadekuuro. Se kesti n. 20 minuuttia. Hotellilla juotiin kahvit, kun oli ensin viety pyykit Champiin ja käyty N.V. Internetissä lukemassa sähköpostit.

Syömässä käytiin Alt Heidelbergissa Beach Roadin eteläpäässä Seijan ja Antin kanssa. Timppa ja Tuija olivat aamupäivän altaalla ja sitten illalla Ruusukunnasten kanssa syömässä.

Päivän ylimmäksi lämpötilaksi Antti mittasi 35.4 astetta, joten lämmintä piisasi.

Pattaya 19.11.06
Siam Bayshoren uima-allasalue on siisti ja kivan näköinen. Päivi ja Seija Outlet Mall-ostoskeskuksen liukuportaissa. Temppelimäellä ison buddhan vieressä on pienempi buddha joka viikonpäivälle.
Temppelialue on iso ja sieltä löytyy paljon muutakin kuin kullattuja buddhan kuvia. Mäen rinteeseen turistitoimiston viereen on rakennettu turistipoliisille virkatalo. 2nd Road ja oikealla pesulamme Champ, vasemmalla keilahallin baari ja Siam Bayshoren portti.


Maanantai 20.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.1 astetta. Aamupala syötiin uusitussa ravintolassa, jossa munanpaistajakin oli taas paikalla. Lek haki meidät 9.30 ja koko 11 hengen porukka oli koossa, kun pelattiin Plutaluang Navy Golf Coursella. Pelasin Karin ja Jalin kanssa South ja North-lenkit ja heti 2. väylällä tuli birkku. Jalikin teki kierroksen aikana yhden. Muuten peli oli sitä tasaista tössimistä. Northin 3. reikä on par-3, joka lyödään saareen, jossa on majakka. Se onnistui kohtalaisesti. Toiseksi viimeisellä väylällä ollessamme satoi hieman ja pelin jälkeen klubin terassilla ollessamme oikein kunnolla vähän aikaa. Toinen miesporukka pelasi Northin lisäksi East-lenkin. Kenttä oli hyvässä kunnossa, mutta griinit melko hitaat. Kenttä valmistautui Pattanan ja Emeraldin tapaan Aasian Tourin karsintoihin, jotka pelattiin joulukuun alussa näillä kentillä. Pyyheliina maksoi Plutaluangissa 20 bt, jonka me yleensäkin kentillä annamme lockerin hoitajalle. Useimmilla kentillä pyyhkeestä ei veloiteta mitään.

Hotellille päästyämme haettiin pyykit ja juotiin kahvit. Sitten illalla mentiin taas Windyn kautta syömään, nyt Ciao-ravintolaan kävelykadun Soilla. Ilta olikin jo käsillä ja kadulla taas kova mökä.

Päivän maksimiksi mitattiin 33.9 astetta.

Plutaluang 20.11.06
Plutaluangin avaria väyliä, joilla pelattiin myös Aasian Tourin karsintoja reissumme jälkeen. Jali miettii, miten ohittaisi puun. Klubitalo näkyy taustalla. Matkalla Southin 3. griiniltä 4. tiille ja vieressä kentälle tuleva tie.
6. väylä noudattelee lammen rantaviivaa. Väylän tiedot näkyvät takana olevan kiven kyljessä. Jali testaa tuulen suuntaa, kun odotellaan avauslupaa tiillä. North Coursen 3. väylä on saareen pelattava par-3, jossa Jali mittailee matkaa.


Tiistai 21.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.3 astetta. Lähtö kentälle oli myöhemmin. Lek haki ensin Ruusukunnakset ja tuli sitten noutamaan meidät 10.00. Suuntana oli Bangpra International Golf Club, jossa ei oltukaan 8 vuoteen pelattu. Kaikki olivat taas mukana ja ajat olivat tiukassa, koska pelaajia oli paljon. Matkaan kuitenkin päästiin 10. tiiltä heti 11.00:n jälkeen. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja griinit sopivan nopeat. Apinoita nähtiin kentällä aika paljon ja niistä sai hyviä kuvia. Birkkuja tuli minulle taas kaksi, Jani ja Jali tekivät kumpikin yhden. Kenttä on oikein kiva ja siellä kannattaa vierailla useamminkin. Klubilla syötiin pelin jälkeen ja paluu venyi sitten pimeään kestäen noin tunnin.

20.00 tavattiin Eeva ja Ari Vepsä Windy Gardenissa, jossa myös syötiin. Sadetta ei ollut koko päivänä, mutta lämmintä kyllä, maksimissaan 34.9 astetta.

Bangpra 21.11.06
Valmiina peliin Bangpran klubilla, jossa caddyt olivat jo odottelemassa. Tästä johtaa kaunis reitti Bangpran 1. ja 10. tiille. Timppa ottaa vauhtia avaukseensa ja startteri tutkii papereitaan.
Caddyt seuraavat tarkkana puttisuorituksia ja taustalla odotellaan griinin tyhjenemistä. Jani avaa 17. väylällä, joka on taas se normaali par-3, jossa lyödään veden yli. Tällä kentällä näkyi paljon apinoita, mutta ne olivat pienellä alueella.
Tämänkin kentän kaikilla par-3-väylillä oli vesi vahvasti mukana. Viimeisellä griinillä (9.) ollaan ja vielä olisi saatava putti sisään ja tämän Jani upottikin. Bangpra on kiva ja käymisen arvoinen kaunis kenttä.


Keskiviikko 22.11.06. Yön alin lämpötila oli 26.2 astetta. Pelikentäksi oli valittu Pattaya Country Club, jossa Timppa järjesti juhlakilpailun. Greenfee oli 770 bt, mikä oli alempi, kuin PSC:n hinnasto näytti. Kilpailu pelattiin parikilpailuna perheittäin. Seppälät voittivat ja Seija pelasi nettotuloksen 71. Pelin jälkeen pidettiin palkintojen jako klubilla. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja pelaajia täälläkin oli paljon. Meitäkin oli kaikkiaan 11.

Paluun jälkeen tehtiin taas pyykkireissu ja 19.00 kokoonnuttiin Timpan ja Tuijan huoneeseen drinkille. Ruusukunnakset olivat mukana. Sitten käytiin syömässä meren äärellä Food Fair Sea Food-ravintolassa.

Päivän korkein lämpötila oli 33.9 astetta.

Pattaya Country Club 22.11.06
Pattaya Country Clubin ykköstii ja valmistautuminen kilpailuun. 10. väylä on mielenkiintoinen par-4, jossa griinin edessä on reilusti vettä. Jali ja Kari 11. väylän tiillä. Tämä on par-5, jonka griini on saavutettavissa kahdella.
Timppa teki juuri birkun 10. reiällä, muut vielä puttailevat. Tumppi joutui vaikeuksiin viimeisen griinin takana. Timppa ja Tuija tutkivat tuloksia Pattaya Country Clubin ravintolassa.
Tuija ja Timppa jakoivat Timpan parikilpailun palkinnot. Antti ja Seija voittivat ja poseeraavat palkintolippikset päässä. Pattaya Country Clubin pihalla oleva golfaripatsas on huomattavasti pienempi kuin Pattanassa.


Torstai 23.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.7 astetta. Tunnin ajomatkan päässä oli Mountain Shadow Golf Club, joka myös pelattiin vuosien tauon jälkeen. Anttia lukuunottamatta kaikki olivat mukana. Kenttä on hieno, mutta palmuja paljon ja jos väyliltä joutuu sivuun, aiheuttavat palmut poikkeuksetta suurta harmia. Griinit olivat hyvässä kunnossa ja todella nopeat. Tumpin kanssa tehtiin birkku mieheen, mutta ylivoimaisesti parhaiten pelasi Kaija, joka teki bruttotuloksen 87. Slope huomioiden nettotulos oli 61 eli -11! Hyvä lopetus Thaimaan peleille, sillä Kaija ja Kari olivat lähdössä Suomeen varhain lauantaiaamuna ja tämä oli heidän viimeinen pelinsä tällä reissulla.

Hotellille päästyämme hain taas pyykit Champista ja sen jälkeen juotiin kahvit. Syömään mentiin totuttuun tapaan Windyn kautta, jossa Kratee ja Yep olivat vuorossa. Zum Simpl South Pattaya Roadilla oli hyvä valinta ruokapaikaksi. Schnitzelit olivat tosi suuret ja maukkaat.

Maksimi lämpötila oli 33.4 astetta. Suomessa pelattiin tällä viikolla taas golfia, kun lumet olivat sulaneet ja lämpötila oli joka päivä lähellä 10 astetta. Tämä sama meno jatkui vielä pitkään Suomeen tulomme jälkeen.

Mountain Shadow 23.11.06
Naisporukka on lähtenyt matkaan Mountain Shadow'n 1. väylällä. Kiva par-3, jolta myös näkee, että kentällä on paljon palmuja ja muita puita. 5. väylä on taas niin monelta kentältä tuttu veden yli pelattava par-3.
Ohhoh! Taas saman tyyppinen par-3. Kauniita ovat tällaiset väylät. Seuraava par-3 17. väylä on saman tyyppinen ja siinä on kaksi griiniä ja kahdet tiipaikat. Tällä väylällä on kauniita vesikasveja ja kivetkin sopivat erinomaisesti.
Kaija oli varmasti päivän tyytyväisin pelaaja. Hänen elämänsä kierros antoi tuloksen 87 eli netto 61! Tasoitus ropisi alas. Mountain Shadow'n klubitalo näyttää matalalta etupihalta päin, mutta rinteeseen rakennettu talo on hyvin suuri. Normaali tilanne valoristeyksissä. Moottoripyörät pujottelevat keulille autojen välissä puikkelehtien.Seikkailu jatkuu

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer tarjoaa melkoisen täydellisen listan Thaimaan golfkentistä ja tiedot sekä kuvia ja kommentteja hyvin monista kentistä. Kentät ovat aakkosjärjestyksessä, mutta ne saa myös alueittain.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

2. OSAAN PATTAYAN 6. REISSUA
GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
16.12.2006
Copyright © 2004 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com