3. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan 24.11. - 17.12.2000, osa 1

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Seija Seppälä, Antti Seppälä, Eija Nyman, Rainer Nyman, Kaarina Sundman, Håkan Sundman, lisäksi mukana pelaamassa Tuija Nurmi ja Hannu Hintikka
    Matkareitti: lento Helsinki - Dubai - Utapao, bussi Utapao - Pattaya - Utapao, lento Utapao - Dubai - Helsinki
    Pelatut kentät: Siam Country Club, Phoenix Golf & Country Club, Eastern Star, Sri Racha, Burapha, Plutaluang, Khao Keow, Chonburi Century Golf Club, Laem Chabang, Pattaya Country Club, Treasure Hill Golf & Country Club, Natural Park Resort.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla ja Golfista Chiang Maissa. Vilkaiskaapa niitäkin!

Osa 1 Osa 2

Perjantai 24.11.00. Matka oli varattu toukokuussa heti Aurinkomatkojen talviesitteen ilmestyttyä. Nyt oli luvassa todellinen golfmatka, sillä alunperin lähdössä oli kaikkiaan 10 golfaria. Veijalaiset joutuivat kuitenkin perumaan matkan, sillä Ollin jalka ei ollut toipunut kesän operaatiosta. Mukaan lähtivät Seppälän Antin ja Seijan lisäksi minä ja Päivi, Eija ja Rainer Nyman sekä Kaarina ja Håkan Sundman. Nymanien ja Sundmanien loman kesto oli 2 viikkoa, muiden 3 viikkoa, Matka kotoa alkoi perjantai-iltana myöhään, koska koneen piti lähteä 22.45. Jo kotona kuitenkin huomattiin teksti-TV:stä, että koneen vaihdon vuoksi lähtö myöhästyisi pari tuntia.


Lauantai 25.11.00. Finnairin Boeing 757 lähti vasta 01.30. Lento tapahtui Dubain kautta. Siellä päästiin koneesta ulos vajaaksi tunniksi reilun 6 tunnin lennon jälkeen.

Dubai 25.11.2000

Aamuaurinko väritti Iranin vuoret satumaisiksi ja luntakin näytti olevan.

Dubain kaupunki vaikutti ilmasta käsin siistiltä.

Keskellä on valkoinen pyramidin muotoinen Dubai Creek Golfin klubi.

Dubain transithallin baarissa otettiin kaljat, kun kerran mahdollista oli.

Sitten taas lähdettiinkin kohti itää ja Utapaota.

Auringon lasku Burman rannikolla loi maisemaan kivat värit.

Perille Utapaon kentälle saavuttiin lauantai-iltana 18.45. Siam Bayshore-hotelliin ehdittiin vasta 22.00 ja huoneet saatiin 1. kerroksesta, josta valitettiin heti, koska ne eivät soveltuneet meille. Pikaisen kotiutumisen jälkeen käytiin oluella ja pikkupalalla läheisessä vanhassa tutussa Windy Inn-baarissa. Pieni kävelylenkki sen päälle, veden ostot ja sitten nukkumaan. Thaimaassa elettiin vuotta 2543.


Sunnuntai 26.11.00. Aamulla herättiin 8.15 hyvin nukutun yön jälkeen. Aamupäivällä käytiin kävelylenkillä mäellä, jossa baarissa juotiin reissun halvimmat baarikaljat - 30 bht. Opas järjesti meille huoneenvaihdon 4. kerrokseen ja Seppälöiden kanssa saatiin toivotut huoneet väliovella.
Päivällä oltiin ostoksilla ja illalla käytiin tilaamassa Pattaya Sports Clubin jäsenkortit Cafe Kronborg-baarissa. Liittymismaksua meidän ei tarvinnut maksaa, vaikka välistä puuttuikin yksi jäsenyysvuosi. Vuosimaksuna maksettiin 400 bahtia. Bahtin kurssina voi pitää tässä matkakertomuksessa 0.16 mk. Paluumatkalla syötiin puun alla Nang Nual-ravintolassa. Päivän maksimi lämpötila oli 29.5 astetta.

Pattaya 26.11.2000

Tulo-Singhat Windy Innin allasbaarilla on perinteinen loman aloitus. Vasemmalta Päivi, Antti, Seija, Håkan ja Kaarina Sundman, Eija ja Rainer Nyman.

Siam Bayshoren sisäpiha on siisti ja siipirakennuksissa on vain neljä kerrosta.

Kukkaistutuksin koristeltu aurinkokello kukkulan rinteellä.

Näkymä kävelykadult Grover Taylorin kohdalta hotellillemme päin.

Walking Street by night. Onneksi valomeri ei ole yhtä valtaisa ja välkkyvä kuin sivukaduilla.

Ateriaa odotellaan Nang Nualin puun alla, joka on yksi perinteisistä ruokailupaikoistamme Pattayalla.


Maanantai 27.11.00. Yön minimi lämpötila oli 25.5 astetta. Aamupalan jälkeen klo 10.00 lähdettiin koko porukka pelaamaan Siam Country Clubille papan lavataksilla. Greenfee oli kuitilla saatu jäsenhinta 400 bahtia, caddie maksoi 200 bahtia. Peli meni pienen alkukankeuden jälkeen mukavasti, vaikka viimeisten väylien aikana tulikin pieni vesisade. Se ei kuitenkaan haitannut meitä yhtään. Ilmeisesti kuitenkin japsiryhmää haittasi, sillä he päästivät meidät ohi viimeisellä väylällä. Kentän greenit olivat suhteellisen hitaita ja melko pehmeitä, jonka huomasi varsinkin chipeissä.

Siam Country Club 27.11.2000

Siamin 18. griini on ainaa vaan yhtä hyvän näköinen.

Klubin terassilta näkyy pari väylää hyvin, muut ovatkin sitten pimennossa.

Kylmä Heineken maistui hyvältä hikisen pelin jälkeen.

Huomattava asia on, että emme varanneet peliaikaa millekään kentälle yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Tästä systeemistä oli varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa, luultavasti ainakin yksityisten kenttien kohdalla, sinne ajettiin vain sisään ja mentiin pelaamaan.
Paluumatkalla käytiin hakemassa PSC:n jäsenkortit kerhon toimistosta. Ruokapaikkana oli illalla Ciao, jonka pizzoihin petyttiin. Päivän maksimi lämpötila oli 30.8 astetta.


Tiistai 28.11.00. Yön minimi lämpötila oli 22.8 astetta. Klo 8.00 lähdettiin taas pelaamaan Phoenix Golf & Country Clubille taas papan lavataksilla. Sundmanit pitivät välipäivän, muut olivat mukana. Greenfee oli 500 bahtia, caddie maksoi 200 bahtia. Lisäksi saatiin 100 bahtin alennuslippu seuraavaa peliä varten. Pelattiin The Lakes- ja The Ocean-yhdeksiköt. Phoenixin greenit olivat myös melkoisen hitaita. Kierroksen jälkeen tuli pieni ukkoskuuro, mutta olimme jo klubilla.

Iltapäivällä tavattiin vanha tuttu kuskimme Lek, joka varattiin minibusseineen seuraavaksi aamuksi. Ruokapaikkana oli illalla Schwartzwaldstube, jonka ruoka on hyvää saksalaista laatua. Päivän maksimi lämpötila oli 29.4 astetta.

Phoenix 28.11.2000

Phoenixin klubin terassilta näkyy kenttä hyvin, koska pensaita ja puita on vähän.

Mahtavan klubitalon edestä käy matka kohti The Lakes-yhdeksikön ykköstiitä.

Takana näkyy Jomtien Beachin eteläosien korkeita hotelleja.

Klubitalon sisäaula on todella ilmava eli rakennuksessa on tyhjää tilaa paljon.

Matalaa on puusto kentällä. Phoenix on vuosien mittaan parantunut tuntuvasti.

Phoenixin porttikin on ilmavan näköinen kevytrakenteinen systeemi.


Keskiviikko 29.11.00. Yön minimi lämpötila oli 24.6 astetta. Klo 8.30 suuntana oli Lekin kanssa Eastern Star Golf Club, jossa edellisen kerran vierailtiin 5 vuotta sitten. Kaikki olivat nyt mukana. Greenfee oli 350 bahtia ja caddie 200 bahtia. Kenttä oli hieman kuiva, mutta siitä huolimatta kentän laitamilla kulotettiin ruohikkoa mahtavin liekein. Pelissä tuloksena oli 2 birkkua ja muutenkin tuli mahtavia lyöntejä, vaikka lähipeli tuppasikin pettämään.

Eastern Star 29.11.2000

Matkustajajunakin on nähty muutaman kerran. Kovin vähän näyttää olevan matkustajia.

Startteri valvoo lähtövalmisteluja Eastern Starin ykköstiillä.

Palmuja, kukkia, vettä, vihreää ruohoa ja hiekkaa - siinä kivan kentän ainekset.

Veden ylityksiä on tälläkin kentällä sopivasti. Ylitysmatkat eivät ole kuitenkaan ahdistavia.

Melko suuria lampia mahtuu kentälle puolenkymmentä.

Kentän ulkopuolella kulotettiin korkeaa ruohikkoa hallitusti. Onneksi savu ei tullut kentälle.

Paluumatkalla Lek vei meidät katsomaan mahtavaa 130 metriä korkeata kallioon hakattua ja maalattua buddhaa, joka näkyy erinomaisesti Phoenixin kentälle. Kahvien jälkeen vietiin pyykit vanhaan tuttuun Champ-pesulaan ja filmit Photo Centeriin. Kodakin satanen filmi 36 kuvaa maksoi alimmillaan 130 bahtia, kehitys ja kuvat 245 bahtia. Ruokailu tapahtui meren päällä Tankay-ravintolassa. Päivän maksimi lämpötila oli 30.7 astetta.

Eastern Star - Pattaya 29.11.2000

Loma-asutusta on Eastern Starinkin reunoilla runsaasti. Ketkähän näitä käyttävät? Luultavasti japanilaiset sekä ulkomaalaiset Thaimaassa oleskelevat rikkaat.

Paluumatkalla kävimme katsomassa kallion seinämään hakattua 130 metriä korkeaa buddhan kuvaa.

Siam Bayshoren päärakennus on hieman korkeampi. Tältä se näytti parvekkeeltamme sisäpihan yli katsottuna. Merikin näkyy, mutta varsinaisesta merinäköalasta ei voi puhua.


Torstai 30.11.00. Yön minimi lämpötila oli 25.5 astetta. Klo 9.00 lähdettiin pelaamaan Sri Racha International Golf Clubille. Sundmanit pitivät taas vapaapäivän. Greenfee oli 250 bahtia, caddie 200 bahtia ja auto 500 bahtia. Kentällä oli vähän porukkaa ja 2. väylältä olivat krokotiilit hävinneet, lampi oli kyllä tallella. Kenttä on edelleen alueen hienoimpia. Caddiet osasivat pitää hauskaa, vaikka englanninkielen taito ei kummoinen ollutkaan - reissun iloisin caddieporukka.

Kahvin jälkeen haettiin pyykit pesulasta: 7 sukat, 6 kalsarit, 8 paitaa - yhteensä 145 bahtia eli 23 markkaa. Käytiin syömässä Bavaria Housessa wieninleikkeet - tosi isot ja hinta 175 bahtia. Olut oli suhteellisen kallista. Päivän maksimi lämpötila oli 30.0 astetta.

Sri Racha 30.11.2000

Sri Rachan klubitalo on yksi alueen komeimpia. Matalana se soveltuu hyvin maastoon.

Kenttäkin on kaunis ja melko haastavakin. Melko tasaisia ovat kaikki kentät.

Päivi katselee, mihin pallo on mennyt. Kauniit kukkkivat pensaat koristavat väylien reunoja.

Kukkaloisto on sijoitettu siten, että erittäin harvoin pallot menevät kukkiviin pensaisiin.

Tässäkin kukat ovat siirtymätaipaleella par-3:lle. Rotko vasemmalla antaa pienen haasteen.

Kierros on ohi ja Päivi caddynsä kanssa astelee kohti klubia.


Perjantai 01.12.00. Yön minimi lämpötila oli 25.6 astetta. Klo 8.30 lähdettiin pelaamaan Burapha Golf Clubille koko porukan voimin. Greenfee pani miettimään, kannattaako pelata - se oli 1200 bahtia. Koska kenttä on yksityinen ja joidenkin mukaan sinne on vaikea päästä pelaamaan, päätettiin maksaa tämä reissun ylivoimaisesti suurin pelimaksu. Caddie oli taas halvin eli 180 bahtia. Minulle sattui hyvä caddie, joka osasi melko hyvin englantia, koska oli työskennellyt hotellissa. Pelattiin taas vanha tuttu East Course. Lek odotteli kentällä.

Burapha 01.12.2000

Buraphassa on sen verran korkeuseroja, että hyvän näkymän kentälle saa monesta paikasta.

East-kentän 11. väylä ja takana näkyy klubitalo ja kauempana Laem Chabangin kenttä.

17. väylä par-3 - 154 yardia toi tällä kertaa birkun. Vesieste edessä ja bunkkerit tekevät väylästä hauskan.

Hillityn klubitalon ympäristö on todella siistiksi rakennettu.

Normaali päätös kierrokselle - klubiravintolassa oluet ja pieni välipala.

Koko porukkamme Lekin ottamassa kuvassa Buraphan hulppealla portilla.

Ilalla käytiin syömässä Pizzeria Venetziassa, jossa pizzat maksoivat 110 bahtia ja spaghetti saman verran. Todettiin kaupungilla golfpaitojen minimihinnaksi 150 bahtia - Vanhassa Mike-tavaratalossa rajun tinkimisen jälkeen ja kiintein hinnoin varustetussa paitakaupassa rantakadulla. Päivän maksimi lämpötila oli 30.1 astetta.


Lauantai 02.12.00. Yön minimi lämpötila oli 25.5 astetta. Klo 8.30 lähdettiin pelaamaan perinteiseen tapaan Plutaluang Navy Golf Courselle. Antti meni hierojalle ja Sundmanit menivät tutustumaan Bangkokiin. Greenfee oli nyt viikonloppuna 600 bahtia, arkisin 350 bahtia, caddie 200 bahtia ja auto 500 bahtia. Miehet pelasivat Eijan kanssa North ja West Coursen, Päivi ja Seija North ja East Coursen. Plutaluangin väylien ruoho on melko erikoista ja aiheuttaa ongelmia varsinkin chipeissä. Uudemmat West ja East ovat hieman helpompia ja normaalimpia.

Plutaluang 02.12.2000

Plutaluangissa on paljon metsää ja puita. Tässä on West Coursen 2. väylä.

Harjoitussvingejä kohti viidakkoa pelattavalla 8. väylällä.

Kivoja näkymiä löytyy Plutaluangistakin, vaikka kukkia on vähän.

Paluumatkalla jytisteli ukkonen ja ilmeisesti siitä syystä peli oli ollut melkoisen hiostava. Sitä se on yleensäkin Plutaluangin viidakkokentällä. Apinoita ei tällä kertaa nähty.
Hotellille ehdittiin takaisin 15.00. Syötiin aivan Siam Bayshoren lähellä olevassa uudessa kalaravintolassa Food Fair Sea Food, eikä se hullumpi paikka ollutkaan. 1998 reissumme aikana se oli rakenteilla. Maksimi lämpötila oli 30.9 astetta, reissun korkeimpia.

Plutaluang - Pattaya 02.12.2000

Eija ja Rainer Nyman Plutaluangin viidakossa "nalkissa".

Food Fair -ravintolassa oli paikallinen musiikkiesitys.

Illalla istahdettiin Lassin baariin, yhteen muutamasta suomalaisesta Pattayalla.


Sunnuntai 03.12.00. Yön minimi lämpötila oli 25.1 astetta. Vapaapäivä golfista ja niin oli aamiaisen jälkeen suuntana Nakluan Sunday Market, jonne matkaa kertyi 8 km ja lavataksi maksoi 100 bahtia. Takaisin käveltiin välillä oluella käyden ja kerran syötiinkin pientä välipalaa Tropicana-baarissa.

Naklua 03.12.2000

Seija ja Päivi Naklua Roadilla paluumatkalla Sunday Marketilta Nakluasta.

Näkymä jalankulkusillalta Nakluan lahdelle päin.

Buddhalaistemppeli matkan varrella. Pattayalla ei ole kovin paljon temppeleitä.

Illan ruokapaikaksi valittiin Hotelli Cosy Beachin lähellä ja Hotelli Island Viewin vastapäätä oleva suomalaisten pitämä Happy Face. Siinä paikassa on varmasti kaupungin parhaat pizzat - isot ja maukkaat, eikä ole hinnalla pilattu. Voimme suositella kaikille! Päivän maksimi lämpötila oli 30.1 astetta.

Pattaya 03.12.2000

Hotel Tropicanan puisto on vehreä ja Rantakadun varrella on mukava baari.

Lahden pohjoisrannalla näkyy korkeita hotelleja, joiden katolla on moskeija.

Tuttu kukkaispolku Siam Bayshoren sisäpihalla.


Maanantai 04.12.00. Yön minimi lämpötila oli 24.4 astetta. 8.30 lähdettiin taas tositoimiin Khao Kheow Country Clubille Lekin minibussilla kaikkien ollessa mukana. Greenfee oli 440 bahtia ja sillä sai myös kaikkiin kentän baareihin käyviä maksukuponkeja 100 bahtin edestä. Caddie maksoi 200 bahtia. Sää oli mukavan tuulinen ja pelattiin vanhat tutut A ja B lenkit. B8 on par3, jonka greeni on kokonaan pienellä saarella. Tällä kertaa sen pelaaminen sujui oikein mukavasti, tuloksena birkku. Se on todella mieleen jäävä väylä. Rainer halusi pelata tämän kentän nimenomaan tämän väylän vuoksi - katkeria muistoja kahden vuoden takaa?

Khao Kheow 04.12.2000

Khao Kheowin A6-väylän griini. Tämä kenttä on yksi alueen haastavimmista ja komeimmista.

Kentällä riittää vesiesteitä melkein joka väylälle, joka vain lisää haastauutta ja näyttävyyttä.

B8 on kuvauksellinen par-3, joka pelataan pyöreälle saarigriinille. Se panee monet lahkeet väpättämään.

Sama par-3 griiniltä katsottuna. Pallot ovat siististi griinillä ja naiset valmistautuvat lyömään.

Birkkuputtini B8:lla onnistui ja sehän on harvinaista herkkua.

Antti avaa B9:llä ja se on par-5. Griini on klubitalon vierellä.

Khao Kheowin erikoinen pyöreä klubitalo ja suomipojat caddyineen.

Klubilta näkyvät hyvin B9 lammen vasemmalla puolen ja C9 oikealla puolen.

Tämänkin kentän portti on siisti - kuvaa hyvin kenttää.

Palattuamme hotellille tulivat lauantaina Siam Bayview-hotelliin saapuneet Hannu Hintikka ja Tuija Nurmi käymään ja sovittiin yhteisitä peleistä. He täyttäisivät kyydin aina kun tilaa löytyisi. Syömässä käytiin King Sea Food-ravintolassa, jossa piti PSC:n kortilla saada alennusta, mutta se tuntui olevan henkilökunnalle tuntematon asia. Tappelemaan ei ruvettu, koska meillä ei ollut PSC:n vihkosta mukana. Maksimi lämpötila oli 29.9 astetta.


Tiistai 05.12.00. Yön minimi lämpötila oli 23.5 astetta. Klo 8.30 suunnattiin kyytimme reissun ensimmäiselle täysin uudelle kentälle Chonburi Century Golf Clubille. Se on Nick Faldon suunnittelema kenttä. Sundmanit pitivät taas vapaapäivän ja tilalle tulivat Hannu ja Tuija. Kentällä oli aika paljon pelaajia, mikä ei ollut kovin suuri ihme, sillä greenfee oli vain 200 bahtia, caddie 180 bahtia. Kenttä oli hieman keskeneräisen tuntuinen, mutta silti hyvin mukava pelattava ja haasteellinen. Klubitalo oli aika vaatimaton, mutta kaikki tarpeelinen sieltäkin löytyi.
Illalla käytiin syömässä Nang Nualin meriterassilla. Päivän maksimi lämpötila oli 29.1 astetta.

Chonburi Century 05.12.2000

Chonburi Centuryn klubitalo on vaatimaton, mutta kaikki tarvittava löytyy.

Pelaajat ja caddyt lähtövalmiina. Poikacaddyjä täällä oli paljon.

Salakavalia piilossa olevia vesiesteitä tuli välillä vastaan.

Rainer astuu lyömään. Paikpoin on kukkia tälläkin kentällä.

Naisryhmä tiillä. Tämä kenttä on hyvin tasainen.

Paikoin on tilaa todella hyvin, sekä väylällä että griinillä.


Keskiviikko 06.12.00. Yön minimi lämpötila oli 24.1 astetta. Klo 8.30 Lek vei meidät koko porukan Laem Chabang International Country Clubille, jossa koettiin melkoinen shokki, sillä greenfee oli noussut rajusti viime keväästä. Se oli nyt 990 bahtia, caddie 200 bahtia. Kentän ruuhkia yritetään ilmeisesti hillitä hinnalla. Pelaamaan kuitenkin mentiin, sillä eihän tätä alueen komeinta kenttää voi väliinkään jättää. Nyt pelattiin Mountain ja Lake. Sundmaneille varsinkin kenttä oli täysin uusi kokemus ja ennakkomainonnan arvoinen. Komeita ja haasteellisia väyliä riittää.

Laem Chabang 06.12.2000

Eija miettii pelitaktiikkaa Laem Chabangin Mountainin ykköstiillä.

5. väylä on lähellä rantaa ja yli 200 metriä pitkä bunkkeri estää palloja vierimästä kaislikkoon.

Tällä alueen hienoimmalla kentällä on paljon komeita väyliä kuten tämäkin.

Klubin ympäristö on erityisen siisti ja väylät näkyvät hyvin.

Laem Chabangin proshopista lähti kengät mukaan. Hinnat hovat hieman Suomea edullisemmat.

Antti tilasi Swiss Gardenissa jälkiruoaksi näyttävän jäätelöannoksen.

Syömässä käytiin Sundmanien kanssa Swiss Gardenissa, joka on hyvä ja edullinen paikka. Päivän maksimi lämpötila oli 29.6 astetta.


Seikkailu jatkuu

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer Sivulta löytyy ehkä tämä hetken ajankohtaisimmat kenttäesittelyt. Useimmista kentistä on myös pelaajien kenttäarvosteluja.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

2. OSAAN PATTAYAN 3. REISSUA
GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU 5. PATTAYAN REISSU
6. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
05.01.2006
Copyright © 2000 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com