2. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan 17.11. - 10.12.1998, osa 1

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Seija Seppälä, Antti Seppälä, Eija Nyman, Rainer Nyman (Nymanit 2 viikkoa)
    Matkareitti:lento Helsinki - Bangkok, bussi Bangkok - Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Siam Country Club, Rayong Green Valley, Laem Chabang, Great Lake, Bangpra, Pattaya Country Club, Plutaluang, Khao Kheow, Noble Place, Burapha, Sriracha, Century Ban Chang, Natural Park Hill.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla ja Golfista Chiang Maissa. Vilkaiskaapa niitäkin!

Osa 1 Osa 2

Keskiviikko 18.11.98. Kyseessä oli Seppälän Antin 10-vuotismatka Pattayalle. Hän kävi siellä ensimmäisen kerran 1988. Paljon on kaupunki siitä muuttunut. Mukaan lähtivät Seppälän Antin ja Seijan lisäksi minä ja Päivi, sekä Eija ja Rainer Nyman. Matka kotoa alkoi tiistai-iltana myöhään, koska kone lähti aamuyöstä 01.15. Finnairin lento oli tavanmukaisesti pitkä, mutta sujui ihan mukavasti.
Perille Pattayalle saavuttiin keskiviikkoiltana ja heti Siam Bayshore-hotelliin päästyämme lähdimme tekemään Pattaya Sports Clubin jäsenanomuskaavakkeet Cafe Kronborgiin. Oli mukava tulla hotelliin, kun osa henkilökunnasta muisti meidät aiemmalta reissulta ja tuli kättelemään, mikä ei kuulu normaaleihin thaimaalaisiin tapoihin. Nymanit asuivat Montien Pattaya-hotellissa aivan keskikaupungilla. Illalla ehdittiin vielä tarkastaa vanhat kantapaikat, kuten Only You, josta oli tullut tyttöbaari.

Helsinki - Pattaya 18.11.1998

Seija ja Antti Seppälä odottelemassa Finnairin lentoa Bangkokiin.

Minä odottelin tietysti Päivin kanssa pääsyä taas Pattayalle.

Pattaya mäeltä nähtynä ja aivan edessä hotellimme Siam Bayshore.


Torstai 19.11.98. Edellisenä iltana olimme varanneet hotellin edessä päivystävän minibussin viemään meidät aamulla klo 09.00 Siam Country Clubille ensimmäiselle golfkierrokselle. Nymanit noudettiin hotellistaan yleensä 9.03. Samaa taksia käytimme sitten koko kolmen viikon ajan, joten kuski Alekille koitti hyvät ajat. Matka Siam Country Clubille maksoi 600 bahtia (kurssi 0.14 mk) eli 85 mk koko porukalta.. Jäsenetu puri, vaikka korttia ei vielä ollutkaan mukana, kuitti riitti 350 bahtin greenfeehen, normaalihinta 1000 bahtia. Kenttä oli aivan yhtä hieno kuin muistettiinkin. Ikää sillä on jo 27 vuotta. Pelin rytmiin päästiin heti mukavasti, sillä kausi kotimaassa oli vasta juuri loppunut. Kovin kummoisia tuloksia ei tullut, mutta mukava oli pelata caddien avustuksella. Illalla sitten pyyhkäistiin ostoksille ja hieromaan tuttavuuksia vanhoissa kantapaikoissa. PSC:n kortit myös noudettiin.

Siam Country Club 19.11.1998

Rainer Nyman, Antti, Seija, Eija Nyman ja Päivi Siam Country Clubin ykköstiillä.

Antti oli hyvin tyytyväinen caddynsa palveluihin. Naisryhmä on juuri lähdössä 18. griiniltä.

Siam Country Clubin piha-alue on hieno kaikkine istutuksineen ja patsaineen.


Perjantai 20.11.98. Pelireissu suuntautui Rayong Green Valley Country Clubille. Greenfee oli halpa 350 bahtia ja caddiekin maksoi vain 150 bahtia. Kenttä on komea kuten kaikki muutkin. Tulokset alkoivat parantua ja birdiekonjakeillekin päästiin. Mukavia vesistönylitysväyliä oli muutama. Kolmen yhdeksikön lenkeistä kierrettiin A ja B. Kenttä on melko tasainen mutta mielenkiintoinen. Klubitalo on iso ja komea, ei mitenkään pröystäilevä. Heti opittiin käyttämään lockereita ja suihkua pelin jälkeen. Monessa paikassa kengätkin putsattiin talon puolesta. Tällä kentällä caddie unohti antaa tuloskortin, joten se kannattaa pyytää yleensä siinä vaiheessa kun annetaan tippi. Ilta meni taas kaupungilla pyöriskelyn ja ostosten sekä baarien ja ruokailun merkeissä.

Green Valley 20.11.1998

Rainer ja Antti caddyjen kanssa Green Valley Country Clubilla. Nämä caddyt eivät juuri englantia puhuneet.

Minä ja Rainer poseerataan caddyjen kanssa lammen edessä, joita kentällä on sopivasti pelaajia haastamassa.

Kentän reunalla on mukavia kukkuloita, joita ei ole hyödynnetty tätä kenttää suunniteltaessa.

Avara par-3, jossa kuitenkin syvät bunkkerit vaikeuttavat peliä.

Green Valleyn ykkösväylä ja starttibaari. Nykyään väyläjärjestys on erilainen.

Kentän vanha klubirakennus oli matala ja melko komea.


Lauantai 21.11.98. Ensimmäinen vapaapäivä käytettiin ostosten tekoon ja silmälasien tilaamiseen. Kävelyä ja lepoa tuli mukavasti. Meillä on näillä reissuilla tapana keittää iltapäiväkahvit pelireissun jälkeen. Kahvi on tuotu Suomesta samoin kuin hapankorppuja, juustoa ja metwurstia. Kahvin kanssa otettiin aina konjakit. Vasta kahvihetken jälkeen lähdettiin kaupungille. Siinä välissä kävin usein heittämässä filmin kehitykseen ja kuvat sai kahden tunnin kuluttua. Kuvaliike Billboard, rahanvaihtopaikka Yenjit, pesula Champ ja kaupat Julie ja Wattana olivat parin sadan metrin päässä hotellistamme. Rantakatu hotellin edestä oli koko reissun ajan suljettuna autoliikenteeltä ja se oli kaivettu auki viemäriputken asennusta varten.


Sunnuntai 22.11.98. Ohjelmassa oli krokotiilifarmilla käyminen. Lek vei meidät sinne ja pääsimme heti katsomaan näytöstä, jossa kaveri työnsi päänsä krokotiilin kitaan. Alueella oli valtavasti eri kokoisia krokotiileja ja paljon myös muita eläimiä kuten strutseja. Komeaan puistoon on kerätty myös paljon erilaisia kalkkikiviä, joista on syntynyt laaja ja kaunis alue, jossa on vesilammikoitakin sopivasti. Käymisen arvoinen paikka!

Krokotiilifarmi 22.11.1998

The Million Years Stone Park & Pattaya Crocodile Farm oli käymisen arvoinen paikka, johon kannatti yksi viikonlopun päivä uhrata.

Krokotiilishow'ssa mies retuutti elukkaa ja pani mm. päänsä sen kitaan sekä liukui kovalla vauhdilla kohti suu ammollaan olevaa krokotiilia.

Paljon muitakin eläimiä oli puistossa, kuten nämä strutsit, jotka uteliaina tarkkailevat ihmisiä. Kirahvi kuuluu myös puiston asukkaisiin.

Tässä baarissa voi syöttää lammessa olevia kissakaloja, jotka saivat aikaan melkoisen kuhinan.

Kivipuisto on todella kaunis, kun se on koristeltu erivärisin kukkivin ja hyvin leikatuin pensain.

Pieni lampi kaunistaa maisemaa entisestään. Lammen poikki voi kävellä kiviä pitkin.

Levähdyspaikaksi sopivia kiviäkin löytyy sopivasti.

Korkeuserot antavat näyttävyyttä puistolle.

Mukava mustavalkoinen tapiirikin asuu alueella.

Krokotiilejä on todella paljon. Tässä osa odottelee ruokaa suu ammollaan.

Norsuperhe kuuluu tietenkin asiaan, kun ollaan Thaimaassa.

Buddhalaisuus näkyy kaikkialla ja yleensä edustavasti.

Iltapäivällä kiivettiin Antin kanssa kukkuloille katsomaan temppeleitä ja maisemia.

Pattaya 22.11.1998

Pattaya Park-hotelli ja sen 240-metrinen torni. Takana näkyy Jomtienin lahti.

Etelä-Pattayan kukkulalla on iso buddhan patsas.

Mäellä on myös radioasema FM Stereo Multiplex 104.75 MHz.


Maanantai 23.11.98. Siam Country Club pelattiin toisen kerran. Tällä reissulla huomattiin entistä selvemmin, että monetkaan caddiet eivät osanneet englantia juuri mailan numeroita ja tuloksia enmpä. Niinpä on hyvä tietää, että nam on vesi, OB on out of bounds, light on right eli oikealla ja tee on puu. Thaimaassa, kuten useimmissa muissakin maissa Aasiassa ei osata r-kirjainta sanoa, joten täytyy tottua siihen, että r:n paikalla on l-kirjain tai se jätetään kokonaan sanomatta. "OB light, left nam" tarkoittaa siis, että oikealla on out of bounds ja vasemmalla vesieste. "Soli" tarkoittaa anteeksi ja "light tee" puun oikealta puolelta.
Säät olivat useimmiten golfin pelaamiselle suotuisat. Aurinko ei porottanut kaiken aikaa, vaan pilviäkin oli taivaalla ja pientä tuulta. Muutamana päivänä tuli jokunen pieni sadekuuro, mutta ainoastaan kerran rankempi. Niitä rankempia oli kyllä tullut Pattayallakin useampia, mutta olimme aina jossain kauempana pelaamassa.


Tiistai 24.11.98. Pelipaikkana kaikille uusi kenttä Great Lake Golf & Country Club Rayongin suunnalla länteen Pattayalta. Siellä oli tarjous, jossa greenfeen, caddien ja auton sai 800 bahtilla ja sen käytimme tietysti hyväksemme. Caddiet olivat osittain poikia, mutta oikein mukavia, vaikkeivät juuri englantia puhuneetkaan. Kentällä on paljon vesiesteitä, jotka ovat salakavalasti piilossa, mutta hienosti niistäkin selvittiin. Reissun ensimmäinen birdieni syntyi 2. väylällä.

Great Lake 24.11.1998

Great Lake on melko komea mutta tasainen kenttä, mutta viimeistelyssä on säästetty.

Kivoja vesiesteitä löytyy täältäkin sopivasti samoin kuin bunkkereita, tosin huonosti hoidettuja.

Hyvän tarjouksen johdosta meillä oli autot käytössä. Golfasuntoja on kentän reunalla paljon.

Palmut, vesi ja kukkivat pensaat tekevät kentän kivaksi.

Putit on tehty, joten Rainer ja Antti suuntaavat kohti seuraavaa tiitä.

Golfklubien portteihin on satsattu Thaimaassa paljon, niin täälläkin.


Keskiviikko 25.11.98. Bangpra International Golf Club oli nyt pelivuorossa. Taas havaittiin, että ennakkotiedot komeasta kentästä eivät olleet liioittelua. Heti klubilta avautui todella komea näkymä alueelle - kukkaloistoa parhaimmillaan. Täällä olivat reissun nopeimmat greenit. Antilta venähti selkälihas ja sitä caddiet hoitelivat innolla, mutta muutama väylä jäi pelaamatta.

Bangpra 25.11.1998

Bangpran siirtymä klubilta ykköstiille on kaunis.

Vesi komistaa monessa paikassa muutenkin hienoa kenttää.

Pientä odottelua par-3:lla, jonka griini on melko suuri.

Kentän komea klubitalo ja oikealla golfhotelli.

Antti avaa 10. tiillä hauskojen tiimerkkien välistä.

Antin selkä vaati hoitoa, jota caddyt mieluusti antoivat.


Torstai 26.11.98. Pelimatkamme suuntautui alueen ehkä komeimmalle kentälle Laem Chabang Country Clubille. Kulkua varten oli varattu kentän oma kuljetus, jota odottelimme Montien Pattaya-hotellin pihalla. Kyyti tuli muutaman soittelun jälkeen tunnin myöhässä. Perille kuitenkin päästiin. Greenfee kuljetuksen kanssa oli 550 bahtia, joka on mielestämme tälle kentälle naurettavan halpa. Uusi klubitalo on todella komea. Antti ei selkävaivansa vuoksi pelannut.

Tällä kertaa pelattiin ensin C-lenkki, jota myös Lakeksi kutsutaan. Vettä siellä onkin paljon ja palloja meni. Toinen lenkki oli A eli Mountain, jonka aloitusväylä vaatii onnistuneen lyönnin. Paluukyyti klikkasi jälleen hieman. Se tapahtui lavataksilla - 40 km. Hyvin se kuitenkin sujui.

Laem Chabang 26.11.1998

Laem Chabangissa pelasimme Lake-yhdeksikön, jossa vettä on kiitettävästi.

Ohi meni taaskin pitkä puttini eikä vika ollut griinissä.

Laken 9. väylä pelataan kohti komeata klubitaloa. Seuranamme oli englantilaisia.

Laken 9. griini on muiden tapaan suuri ja nopea. Tämä chippi meni aivan lipun juureen.

Mountain-lenkin 2. väylä on mäeltä veden yli pelattava par-3, jossa edessä on leveä bunkkeri.

Siirtymätaipaleisiin on todellakin satsattu paljon. Siinä on hyvä suunnitella seuraavan väylän peliä.

Ladyryhmämme caddyt pitivät hauskaa koko kierroksen ajan.

Laem Chabangin piha ja viihtyisä harjoitusalue.

Windy Gardenissa nautiskeltiin iltaoluita usein.


Perjantai 27.11.98. Sitten olikin vuorossa alueen uusin kenttä Pattaya Country Club. Klubitalo on mukavan näköinen ja pröystäilemätön. 36-reikäiseksi suunnitellusta kentästä oli valmiina 18 väljästi rakennettua reikää. Harjoitusalueet olivat hieman keskeneräiset ja mm. range puuttui. Kierros tuli kuitenkin tehtyä ja kenttä oli konstailematon ja hyvässä kunnossa. Tästä tulee vielä komea klubi, jos vain rahat riittävät. Sitä tuli aina ihmeteltyä, miten tällaisella alueella on niin paljon ja niin hienoja kenttiä, kun pelaajia oli erittäin vähän. Kertaakaan ei etukäteen varattu aikaa ja aina päästiin heti pelaamaan kun oltiin valmiit ja ruuhkia ei missään arkisin ollut. Maanantaisin Siam Country Clubilla oli hieman normaalia enemmän porukkaa, kun melkein kaikki muut kentät olivat suljettuna.

Paluumatkasta meinasi tulla ongelma, kun Alekia ei kuulunut meitä noutamaan. Puolentoista tunnin odottelun jälkeen päätimme lähteä ja paluu tapahtui kentän yhdellä pick-upilla, johon bägit laitettiin lavalle minun ja Rainerin kanssa, loput änkäytyivät ohjaamoon. Tyttö ajoi mukavaa vauhtia ja suorinta tietä hyvin eikä matkasta tullut painajaista, vaikka ajoviima välillä tuiversikin tuntuvasti. Perille päästiin kunnialla. Alek oli tullut klubille auton hajottua vartin meidän lähtömme jälkeen, mutta asia hoidettiin molempia osapuolia tyydyttävästi kuntoon.
Illalla hotellissa oli järjestetty kanta-asiakkaille coctail-tilaisuus ala-aulaan. Kävimme siellä naukkaamassa parit gin-tonicit ja haukkaamassa pientä suolapalaa.

Pattaya Country Club 27.11.1998

Caddyt työn touhussa Pattaya Country Clubilla.

Avaralla kentällä on hyvin tilaa, mutta ojia ja vesiesteitä pitää varoa.

Myös isoja bunkkereita on syytä varoa kuten tässäkin.

Kierroksen jälkeen ajettiin klubille kiesillä. Antilla on kamera aina mukana.

Pattaya Country Clubin pikkusievä, mutta käytännöllinen klubitalo.

Lekin auto oli hajonnut ja jouduimme odottelemaan kyytiä klubin rappusilla.

Ykkösväylälle mennän klubilta ison liikenneympyrän kautta.

Klubin aulassa oli erikoinen kivistä tehty rakennelma.

Viimein päästiin yhden tytön pick-upilla hotellille, Rainerin kanssa istuttiin lavalla.


Lauantai 28.11.98. Kohteena oli vanha tuttu Plutaluang Navy Golf Course. Se on sitten viime kerran laajennettu 36-reikäiseksi, mutta nyt pelattiin samat yhdeksiköt kuin edellisellä kerralla. Kenttä on kohentunut muutamassa vuodessa valtavasti. Raffit ovat siistiytyneet ja istutuksia lisätty paljon ja tämä oli nyt kunnoltaan ja näöltään aivan muiden kenttien veroinen. Lauantaista johtuen pelaajia oli paljon, mutta ruuhkia ei syntynyt, kun porukat jaettiin sopivasti eri yhdeksiköille. Rainer arvosti kentän yhdeksi parhaista pelaamistaan. Aivan viidakon reunassa sijaitsevalla kentällä näkyi apinoita, jotka tarjosivat mukavan eksoottisen golfelämyksen.

Illalla käytiin syömässä Bavaria Housessa, jota voi suositella kaikille. Siellä oli paikat täynnä ja elävää musiikkia. Tällä kertaa esiintyi Die Alpen Yuppies-orkesteri, joka on palkittu Oktoberfestillä Münchenissä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti. Voimme suositella - osoite Soi Diana Inn.

Plutaluang - Pattaya 28.11.1998

Plutaluang on Bangpran ohella alueen ainut viidakkokenttä, jossa voi tavata apinoita. Aina niitä ei ole nähty.

Par-3, joka avataan mäeltä kioskin vierestä. Tämä on call hole, jossa takaa tulevien annetaan lyödä ulos ennen puttaamista.

Tässä on ryhmä päässyt puttaamaan ja toinenkin saapuu griinille. Porukkaa on kuin pipoa!

Kenttää on siistitty valtavasti viimeisten 3 vuoden aikana. Väylät ovat erikoislaatuista rönsyilevää ruohoa.

Bavaria Housessa oli illalla tunnelmaa. Orkesteri piti huolen musiikista.

Siellä oli myös oma olutpanimo. Ruoka oli todella hyvää saksalaista laatua.


Sunnuntai 29.11.98. Taas lepopäivä! Ajettiin taksilla Pattaya Parkiin. Hotelliin on tehty laajennustorni, jolla on korkeutta yli 200 metriä. 170 metrin korkeudesta voi laskeutua rannalle "tynnyrillä" tai toiseen suuntaan pelkkien valjaiden varassa. Se on kuitenkin kuulemma arvokasta hommaa mutta varmasti mieleen jäävä tapa tulla tornista alas. Ilta menikin sitten ensimmäisen reissun 3-vuotisjuhlien sekä Seijan ja Antin 3-vuotishääpäivän juhlimisen merkeissä.

Pattaya 29.11.1998

Siam Bayshoren uima-altaalla oli myös liukumäki.

Pattaya Parkin tornista on tulossa mies valjaissa alas.

Tässä lähempi kuva köyden varassa alas tulevasta kaverista.

Gondolilla pääsee tornista Jomtienin alas rannalle.

Illalla juhlittiin Seijan ja Antin merkkipäivää.

South Pattayan ja Jomtienin erottava kukkula iltavalossa.


Seikkailu jatkuu

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer Sivulta löytyy ehkä tämä hetken ajankohtaisimmat kenttäesittelyt. Useimmista kentistä on myös pelaajien kenttäarvosteluja.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

2. OSAAN PATTAYAN 2. REISSUA
GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 3. PATTAYAN REISSU
CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU 5. PATTAYAN REISSU
6. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
27.12.2005
Copyright © 1999 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com