7. Golfmatka Pattayalle ja Soi Daoon Thaimaahan
11. - 26.11.2007, osa 1

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Timo Leino, Tuija Elomaa
    Matkareitti: lento Helsinki - Bangkok, bussi Bangkok - Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Plutaluang Navy Golf Course, Khao Kheow Country Club, Phoenix Golf & Country Club, Laem Chabang International Country Club, Greenwood Golf, Soi Dao Highland Golf Club, Siam Country Club Old Course, Crystal Bay Golf Club, Eastern Star Country Club.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Osa 1 Osa 2

Alkusanat
Matka varattiin huhtikuun lopussa heti kun Aurinkomatkojen matkat tulivat myyntiin. Mukaan olivat lähdössä Päivin ja Esan lisäksi Timo Leino ja Tuija Elomaa. Seppälät eivät nyt olleet mukana, koska olivat Pattayalla kuukautta aikaisemmin.

Matkan kesto oli 2 viikkoa ja kaikki arkipäivät oli pyhitetty golfin peluulle ja lisäksi pelattiin kumpanakin lauantaina.

Matkajärjestelyistä vastasi taas Riitta Carlson Suomen Matkatoimiston Tapiolan konttorista. Matka oli suoraan Aurinkomatkojen ohjelmasta. Lennoksi ja sen mukaisesti lähtöpäiväksi valittiin Finnairin suora reittilento Bangkokiin. Menomatka olikin todella mielenkiintoinen.

Hotellina Pattayalla oli jälleen vanha tuttu Siam Bayshore, joka on hyvällä ja rauhallisella paikalla Etelä-Pattayalla Kävelykadun eteläpäässä.

Golfia pelattiin 11 kierrosta 9 eri kentällä. Osa porukasta piti välipäiviä. Uusia kenttiä tuli pelattua vain yksi. Teimme Vivian Golfin ja Peran järjestämän 3 päivän ja 2 yön retken Soi Daoon lähelle Kamputsean rajaa ja Soi Dao Highland Golfissa pelattiin kaksi kierrosta. Samaan aikaan oli Pattayalla ruukkilaisista Kaija ja Kari Ruusukunnas. Tällä porukalla pelattiin yleensä puolitoista viikkoa.

Muitakin tuttuja Pattayalla nähtiin, kuten aikaisemmin samassa hotellissa olleet Ari ja Eeva Vepsä ja Rantasalmi Golfin toiminnanjohtaja Lasse Huttunen.

Vielä on Pattayan läheltä pelaamatta Wangjuntrin kaksi/kolme kenttää, uusi Amata Spring ja Bangpakong Golfin 9-reikäinen kenttä. Siam Country Clubille valmistuu ensi vuonna uusi kenttä. Lisäksi Sattahipissa on tuntematon 9-reikäinen kenttä, joten syitä uudelle reissulle Pattayalle vielä jäi.

Sunnuntai 11.11.07. Lähtöpäivä oli taas sunnuntai ja keltainen Airport Taxi haki meidät ovemme edessä 17.40 ja koska muita ei kyytiin tullut, oltiin kentällä jo 18.15. Kyyti maksoi 30 €. Hain matkanjärjestäjien palvelupisteestä bäginkuljetusvoucherin. Lähtöselvityksen tein netin kautta kotona lauantaina, joten Timpan ja Tuijan tultua vietiin matkatavarat ilman jonotusta suoraan drop-in-hihnalle. Sitten mentiinkin turvatarkastuksen läpi, jossa Timpan laukkua syynättiin tarkasti. Tax Freestä ostettiin hieman matkaeväitä ja siirryttiin ulkomaan puolelle odottelemaan lähtöä.

Finnairin MD-11 koneeseen pääsimme aikataulun mukaisesti ja kone lähti 20.20. Viron päällä vieressämme rivillä 26 keskipaikoilla iso kaveri alkoi haastaa riitaa muiden matkustajien kanssa. Hän oli pienen humalan päälle napannut koneessa pillereitä ja oli aivan sekaisin ja aggressiivinen. Hän löi vieressään ollutta naista ja töni stuerttia. Äkkiä hänen ympärillä oli isokokoisia matkustajia valmiina. Vieressämme istunut lomamatkalla ollut Finnairin lentokapteeni meni ohjaamoon ja kone kääntyi takaisin Helsinkiin. Matkustamoon kuulutettiin, mistä oli kyse. Kaveri kusi vielä penkkien väliin eikä osannut enää laittaa vehjettään takaisin housuihin. Koneessa ollut turvamies rauhoitteli häntä ja pian se sammuikin pitkälleen keskipenkeille. Helsinkiin laskeuduttiin 21.50. 8 poliisia tuli koneeseen ja laittoi kaverukset käsirautoihin ja vei pois. Muutamien matkustajien kuulustelun jälkeen poliisit poistuivat ja siivoojat tulivat paikalle. Kone tankattiin ja mukaan tuli 8 uutta matkustajaa, jotka olivat Air Finlandin miehistö. Heidän piti mennä Bangkokiin Köpiksen kautta, mutta kone oli myöhässä eivätkä he olisi ehtineet jatkolennolle. Nyt onni potkaisi! Kone lähti 23.00 uudelleen kohti Bangkokia ja nyt vieressämme istui lentoemäntä. Lentokapteeni ja turvamies olivat siirtyneet businessluokkaan.

Helsinki 11.11.07
- Päivi, Tuija ja Timo odottelevat tyypilliseen tapaan koneen lähtöä. -


Maanantai 12.11.07. Lento sujui rauhallisesti ja kaikin puolin hyvin. Bangkokiin Suvarnabhumin kentälle laskeuduttiin n. 2.5 tuntia myöhässä 13.45. Suurella lentoasemalla siirtyminen koneesta hinoille kesti niin kauan, että tavarat alkoivat tulla heti, kun ehdimme hihnan luo. Golfbägi tuli taas suurten tavaroiden hihnalle Z4. Aurinkomatkojen opastus kentällä oli taas hyvä ja ulkoa löytyi bussi, joka toi meidät yhden Bangpakongin joen lähellä pidetyn tauon jälkeen Pattayalle Hotel Mercuren eteen. Siitä jatkettiin minibussilla vanhaan tuttuun Siam Bayshoreen, jossa oltiin n. 18.00. Timppa ja Tuija saivat meren puolelta huoneen 547 ja me kadun puolelta huoneen 550. Tavarat vietiin huoneisiin ja mentiin vaihtamaan rahaa Yenjitiin ja sieltä nettikahvilaan, jossa huomattiin Pattaya Sports Clubin toimiston menneen kiinni 18.00. Näin Timpan ja Tuijan korttien nouto jäi seuraavaan päivään. Sitten mentiinkin Windyn baariin oluelle ja kämpän kautta lähdettiin bahtbussilla (10 bt/henkilö) Jomtienille Vivianiin syömään, viemään Peralle eväät ja hakemaan Päivin, Tuijan ja Timon golfbägit. Pera esitteli mailoja ja sopivat välineet löytyivät kaikille. Minulla oli omat mailat mukana. Siellä menikin turistessa jonkin aikaa ja palattuamme hotellille otettiin vielä yhdet yömyssyt.

Lämpötila oli päivällä vähän yli 30 astetta ja Pattayalla oli ollut melkoinen sade ennen tuloamme. Illallakin tuli ajoittain heikkoa sadetta.

Bangkok - Pattaya 12.11.07
Matka ja sen tarkoitus: alla näkyy Bangkokin Green Valley Country Clubin golfkenttä. Bangpakongin välipysähdyksellä saatiin käsiimme reissun ensimmäiset Singhat. Timo valitsee itselleen mailoja ja Pera kehuu. Sopiva satsi löytyi myös naisille.


Tiistai 13.11.07. Lämpötila oli ollut aamuyöstä alimmillaan 24.5 astetta. Aamulla herättiin 07.00 ja käytiin hotellin mainiolla aamupalalla. Sitten kävin pyytämässä respasta uutta huonetta, koska meille annettu 550 oli väärällä puolella ja näkymä oli huono. Meille luvattiinkin huone 545, joka oli Timpan ja Tuijan huoneen vieressä. Se luvattiin meille iltapäivällä. Niin pakattiin taas ja kannettiin suurin osa tavaroista Timpan ja Tuijan huoneeseen.

Lek tuli hakemaan meitä 8.45. Ensiksi ajettiin Pattaya Sports Clubin toimistolle hakemaan Timolle ja Tuijalle korttia. Sitten mentiin Plutaluangiin pelaamaan. Pelaamaan päästiinkin heti, vaikka aikaa ei oltu etukäteen varattu. Ensin pelattiin South Course, jossa tulikin heti reissun ensimmäinen birkku. Se tuli par-3-väylällä. Toisena lenkkinä pelattiin North Course. Peli oli melko tahmeata tauon jälkeen. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja tuntuu paranevan vuosi vuodelta. Raffit olivat pahat ruoholaadusta johtuen vaikka olivatkin lyhyet. Griinit olivat hyvässä kunnossa ja sopivan nopeat. Greenfee oli 500 bt, caddy 200 bt. Palloja ostettiin tien varresta ja 20 Titun Pro V1:stä maksoi 100 bt, mutta pallot olivat harmaita ja melko kuluneita. Paluumatkalla toisesta kojusta sain 10 hyväkuntoista Bridgestonea 100 bahtilla. Lek on hieman nostanut hintojaan edellisestä vuodesta, sillä polttoaineen hinta on noussut melkoisesti.

Sää oli erinomainen ja maksimi lämpötila oli päivällä 32.8 astetta. Hotellille palattuamme saimme uuden huoneet, jonne siirrettiin kaikki tavaramme. Huoneidemme väliovikin saatiin siivojan avulla auki. Bell-poikien avustuksella varailin peliaikoja seuraaville päiville ja sitten lähdettiin kaupungille vähän kävelemään. Windyssä otettiin oluet ja siellä näkyi taas muitakin suomalaisia. Sitten mentiin vanhaan tuttuun nettikahvilaan lukemaan postit ja uutiset. Parturissakin käytiin Timpan kanssa ja tukan leikkuu maksoi 100 bt eli 2 euroa! Syömässä käytiin kuten joka reissulla Nang Nualissa. Sen jälkeen istuttiin jonkin aikaa iltaa ja painuttiin pehkuihin.

Plutaluang - Pattaya 13.11.07
Tuija aloittamassa tämänvuotiset Thaimaan pelit Plutaluangin South 1:llä. Thaimaassa näkee paljon pensastaidetta, tässä Plutaluangin sisääntulo. North 3 on saareen pelattava par-3 ja Timo onnistuukin saamaan pallon griinille.
Klubitalon sisäpiha on rakennettu hienosti kivistä ja kasveista sekä muista koristeista. Joka reissulla käymme syömässä hotellin vieressä olevassa Nang Nualissa. Kävelykadulla yritetään rahaa tehdä kaikin keinoin, tässä kalkittu ihmispatsas.


Keskiviikko 14.11.07. Yön minimi oli 24.3 astetta. Jossain välissä oli tullut hieman vettä ja ukkostanut yön aikana. Aamiaisen jälkeen 09.00 lähdettiin Lekin kyydillä Vivianiin, jossa iso porukka suomalaisia golfareita oli aamiaisella. Kolme poikaa tuli meidän kyytiin ja 09.40 lähdettiin Khao Kheow Country Clubille. Greenfee oli 1000 bt ja caddy 220 bt. 11.10 oli ensimmäinen lähtö ja meitä oli 6 ryhmää. Pelasin Päivin, Tuijan ja Ranen kanssa. Lenkeistä pelattiin A ja B. Kenttä oli taas hienossa kunnossa ja meillä oli hyvät ja hauskat caddyt, kuten yleensäkin Khao Kheow'ssa. Peli ei vaan oikein luonnistanut ja palloja hävisi paljon. Osa niistä meni päin honkia ja osan vei vesiesteet. Peli kesti 5 tuntia ja paluumatkalla oli melkoinen liikenneruuhka, joten hotellilla oltiin vasta 18.30.

Timpan kanssa vietiin pyykit kantapesulaamme Champiin ja sillä aikaa Päivi keitti kahvit. Sitten lähdettiinkin syömään Soilla olevaan sveitsiläiseen Mama-ravintolaan. Wieninleike, salaatit ja alkukeitto maksoivat 220 bt, joten syöminen oli edelleen edullista. 7 Elevenistä ostettiin vettä ja muita virvokkeita ja palattiin hotellille turinoimaan. Päivän maksimi oli 31.5 astetta. Iltapäivällä oli hieman pilvistä ja Pattayalla oli satanut pelireissumme aikana.

Khao Kheow 14.11.07
Vivian Golfin porukka lähdössä kierrokselle Khao Kheowin A-lenkin ykkösellä. Tämä kenttä on yksi kauneimpia ja se johtuu suurelta osin runsaista vesiesteistä. Tuija, Rane ja Päivi puttailemassa komealla kumpujen ympäröimällä griinillä.
B8 on Khao Kheowin mainio pyöreään saareen pelattava par-3. Timo on lyömässä. Caddyn kanssa piti ottaa taas kuva, nyt B9:llä, jolle päätettiin kierroksemme. Pelikaverimme Rane puttaa veden reunustaman väylän kinkkisellä griinillä.


Torstai 15.11.07. Aamulla oli taas alin lämpötila 24.5 astetta. Tänään oli aikainen herätys, koska peliaika Phoenix Country Clubille oli varattu jo 8.30. Lek haki meidät 7.30. Suurta tungosta ei kentällä onneksi ollut ja nyt pelattiin Lake ja Ocean, jota ei kovin usein ole pelattukaan. Pelikin alkoi sujumaan hieman paremmin ja niin syntyi taas yksi birkku. Greenfee oli 1200 bt, joten hinta on taas noussut. Caddy maksoi 250 bt. Kenttä oli edelleen oikein hyvässä kunnossa, mutta hinta alkaa olla liian kova, jotta siellä viitsisi paljon pelata. Melko usein myös pelaajia on todella paljon, joten peliaikaa on vaikea saada hyvään aikaan. Ruusukunnaksilta tuli viesti, että ovat tulossa Sukhumvit Roadilla kohti Pattayaa.

Kahvien ja pienten päivätorkkujen jälkeen käytiin hakemassa pyykit Champista. Hintaa pussilliselle kertyi 205 bt. Sitten mentiin bahtbussilla (10 bt/h) Pattaya Opticalille silmälaseja tilaamaan. Päivi ja Tuija hankkivat lasit ja Timo tyytyi tyylikkäisiin aurinkolaseihin. Syömässä käytiin Second Roadilla Domicilissa, joka on tullut tutuksi parilta edelliseltä reissulta. Taaskaan ei tarvinnut pettyä. Miken läpi käveltiin Alt Heidelbergin, pikku-Miken, 7 Elevenin ja Windyn kautta hotellille. Tuija ja Päivi menivät jalkahierontaan ja Timpan kanssa istuskeltiin hotellilla.

Päivän lämpötila oli enimmillään 31.5 astetta.

Phoenix 15.11.07
Phoenix Country Clubin Lake 3 avataan lammen yli, mutta naiset pääsevät avaamaan etupuolelta. Laken 8. väylä on kentän parhaita, mutta myös vaikea. Pitkälyöntinen voi oikaista. Naiset avaamassa Oceanin 3. väylällä, jossa on jo jonkin verran kukkivia istutuksia.
Väylien reunoja pitkin kuljettaessa löytyy kivoja kuvakulmia. Minulla on tapana tehdä näin. Ruuhkaisella kentällä tulee väkisinkin taukoja, jotka voi viettää caddyjen kanssa haastellessa. Oceanin 7. griini ja takana näkyy 8. väylää. Tuija on saanut pallonsa kuppiin.
Tämä kuva on puolestaan otettu 8. tiiltä 7. griinille päin, jonne jo seuraava ryhmä on saapumassa. Ilmeisesti Ocean-lenkki on saanut nimensä tästä väylästä, jossa tiiltä näkyy Siamin lahti.
Tämäkin on jokaisen reissun hommia. Päivi näön tarkastuksessa Pattaya Opticalissa.


Perjantai 16.11.07. Yön alin lämpötila oli ollut 24.3 astetta ja 7.20 oli 25.9 astetta, aurinko paistoi. Aamiaisen jälkeen 9.30 Lek nouti meidät ja sitten haettiin Ruusukunnakset Royal Cliffistä. Pelaamaan mentiin Laem Chabangiin, jossa lähtöaika oli ensimmäiselle ryhmälle 11.18. Pelaajia oli paljon ja kentällähän on autopakko. Lisäksi jokaisella pitää olla oma auto. Greenfee oli 1875 bt, caddy 250 bt ja auto 600 bt, joten halpaa ei täällä pelaaminen ole. Kenttä on kuitenkin yksi parhaista. Kunto on hyvä ja väylät mielenkiintoisia ja korkeuserojakin löytyy. Pelasimme kahdessa ryhmässä, naiset edellä, A- ja B-lenkit. Me miehet pelattiin siniseltä eli toiseksi taaimmaiselta tiiltä, kuten yleensäkin tällä reissulla. Useimmilla kentillä se on kuitenkin valkoinen. Kierros kesti yllättäen vain 4.5 tuntia. Erikoisuutena voi mainita, että A5-väylällä on 260 metriä pitkä bunkkeri. Kenttä oli kaikin puolin erinomaisessa kunnossa ja griinit olivat nopeat, joten totuttelemista oli. Klubilla syötiin pelin jälkeen pieni välipala normaalien oluiden lisäksi. Matkalla ostettiin tien varrelta palloja, jotka olivat taas edullisia.

Hotellilla oltiin 18.30 ja heti vietiin taas Timpan kanssa pyykkejä Champiin. Syömässä käytiin vielä myöhään Don Joen Pizzeriassa. Pizzoissa ei ollut moittimista. Kadulla katseltiin taikuria, ihmispatsasta ja laseilla soittajaa. Päivän maksimi lämpötila oli ollut 29.5 astetta.

Laem Chabang 16.11.07
Bellpoika Samong seuraa, kun Timppa ja Tuija valmistautuvat kentälle lähtöön hotellimme edessä. Aloitusväylämme oli A1, joka on melkoisen ahdistava kapeutensa vuoksi, vaikka sitten väylä leveneekin. A2 on melkoisen mielenkiintoinen par-3, pituutta sinisiltä 164 yardia. Vettä on ja bunkkereita.
A9 on aika pitkä par-4, jossa alussa on rotko ja griinin edessä ja sivuilla bunkkereita haitaksi asti. Hyvin monilla par-3-väylillä joutuu lyömään veden yli, kuten tälläkin B8:lla. Kaija on nyt vuorossa. Klubitalo odottaa, mutta vielä on pelattava B9, jossa on kiva nyppylä ennen griiniä, jota ei näe lähestyttäessä.
Klubi on melko korkealla mäellä, josta näkyy melkein Siamin lahdelle komeiden väylien yli. C9:llä on hyvin suuri bunkkeri ennen griiniä. Nyt jäi C-lenkki pelaamatta, mutta ehkä seuraavalla reissulla. Klubitalon etupuolella on hyvin kaunis lähipelirata, jota kovinkaan moni ei varmaankaan käytä.

Hotellilla oltiin 18.30 ja heti vietiin taas Timpan kanssa pyykkejä Champiin. Syömässä käytiin vielä myöhään Don Joen Pizzeriassa. Pizzoissa ei ollut moittimista. Kadulla katseltiin taikuria, ihmispatsasta ja laseilla soittajaa. Päivän maksimi lämpötila oli ollut 29.5 astetta.

Pattaya 16.11.07
Naisten shoppailureissun jälkeen mentiin odottelemaan Lekiä klubin pääovelle. Todella hyvä taikuri teki temppujaan Kävelykadulla ja porukkaa riitti ympärillä. Uusi paikka piti avajaisia Finlandian, Absolutin ja Singhan voimalla.
Walking Streetillä oli tungosta normaalia enemmän, ei oikein mahtunut kulkemaankaan. Tämä poika soitti laseilla hyvin taitavasti Titanicin teemaa monena iltana. Tuija ja Päivi saivat kaulaansa lein, jotka ostettiin vanhalta tutulta invalidimieheltä.


Lauantai 17.11.07. 6.30 oli 24.6 astetta, joka oli myös yön alin lämpötila. Lähtö kentälle oli 7.30. Lek haki ensin Karin ja Kaijan ja sitten meidät, mutta Tuija ei tullut mukaan. Matka Greenwood Golfiin (entinen Noble Place) kesti 1h 15min ruuhkien vuoksi. Pelaamaan päästiin hyvin, vaikka aikaa ei oltu varattukaan. Greenfee oli 1200 bt ja caddy 250 bt. Päivi ja Kaija ottivat auton, joka maksoi 600 bt. Naiset pelasivat edellä ja me miehet perässä. Ensin pelattiin B ja sitten A. Kenttä on vuosien mittaan kohonnut lähelle huippukenttiä. Griinit olivat vaikeat ja nopeat. Kentän kunto oli hyvä kaikin puolin ja klubitalo huippuluokkaa. Mitä tästä vielä tuleekaan? Kierros kesti vajaat 5 tuntia.

Hotellilla oltiin 16.30 ja kahvien jälkeen haettiin pyykit. Päivä oli selkeä ja lämmintä oli enimmillään 29.6 astetta. Illalla käytiin ensin rahanvaihdossa Yenjitillä ja sitten mentiin NV Internetiin katsomaan sähköpostit. Syömässä käytiin rannan puolella Sea Zonessa. Sitten pakattiin tavarat valmiiksi aamulla tapahtuvaa Soi Daoon lähtöä varten.

Greenwood 17.11.07
Timo lähestymässä B1:n griiniä. Tämä kenttä on kohentunut vuosien mittaan valtavasti. Greenwoodin B4 on vaativa par-5, jossa vesi vaanii avausta ja vielä lähestymislyöntiä griinin edessä. B5 on par-3, jossa Kaija ja Päivi odottelevat vuoroaan. Pientä ruuhkaa oli ajoittain kentällä.
Klubitalo on komea, mutta hieman sekavan näköinen ulkoa. Sisältä se on ihan toimiva. Caddy vetää kärryä A1 griinin vierellä. Kukkivia pensaita on istutettu kentälle runsaasti lisää. Klubitalon ympäristöön on satsattu paljon, mutta ei kenttääkään ole unohdettu.


Sunnuntai 18.11.07. Yö oli lämmin, sillä alin lämpötila oli 25.8 astetta. Taivas oli aamulla puolipilvinen. 9.30 lähdettiin hotellin minibussilla Vivianiin. Kyyti maksoi 150 bt. Olimme kaikki kuusi lähdössä Peran reissulle Soi Daoon. Matka maksoi 6900 bt ja siihen kuului kaksi yötä aamiaisineen hotellissa, kaksi greenfeetä ja caddyt, kaksi ateriaa, akvaarioliput ja kuljetukset. 10.00 startattiin kahdella minibussilla 18 hengen voimin kohti Soi Daoa. Rayongissa käytiin meriakvaariossa ja katseltiin "simpukkaverhoja" kadun varrella. Halpoja olivat, mutta vaikeata saada ehjänä Suomeen. Sitten ajettiin niin kauaksi kuin pippuri kasvaa. Ne kasvoivat nyt Chanthaburin lähellä. Sitten käytiin suuressa Wat Khao Sukim-temppelissä, joka on korkealla mäellä. Sinne johtivat pitkät portaat, mutta vaijerivetoisella vaunullakin pääsi ylös ja alas. Temppeli oli täynnä lahjoituksia.

Pattaya - Chanthaburi 18.11.07
Rayongin akvaario on matala rakennus, mutta se jatkuu meren pinnan alapuolelle. Korallit ovat todella värikkäitä ja kalat tuntuvat viihtyvän niiden seassa. Akvaariossa on myös suuria merikilpikonnia, jotka uiskentelivat edestakaisin.
Lasse Huuskonen akvaarion pihalla ja takana näkyy Siamin lahti. Peran vaimo Som keskustelee toisen autokuskimme kanssa. Kotiloista ja simpukan kuorista tehtyjä verhoja myytiin edullisesti.
Ei ole hinnalla pilattuja nämä amppelit. 50 bahtia vastaa 1 euroa. Porukkamme tutustumassa pippuriviljelmään Chanthaburin lähellä. Wat Khao Sukim-temppelialueen alempaa osaa näkyy tässä.
Pitkät ja komeat portaat johtavat ylös temppelille. Vaunulla pääsee myös ylös. Pieniä buddhia ja kullan kimallusta on paljon temppelin eri rakennuksissa. Keltainen on temppeleiden pääväri, punaista ja ruskeaa on käytetty koristeeksi.

Temppeliltä ajettiin Chanthaburiin, jossa majoituttiin KP Grand Hotelliin. Huoneemme oli 17. kerroksessa ja sieltä oli komeat näköalat yli kaupungin, jossa ei turisteja juuri näkynyt. Heti majoituttuamme käytiin läheisessä baarissa oluella ja Robinson-tavaratalossa ostoksilla. 19.00 lähdettiin koko porukalla syömään joen varrella olevaan ravintolaan. Paluumatka käveltiin ja hotellin ravintolassa juotiin kahvit ja kuunneltiin paikallisia hittejä, joita esitti kolme naislaulajaa vuorotellen neljän laulun satseissa. Huoneessa otettiin vielä yömyssyt.

Chanthaburi 18.11.07
Huoneestamme KP Grand-hotellin 17. kerroksessa oli hyvät näköalat kaupungin ylle.
KP Grand-hotellin ylimmässä 18. kerroksessa on disko. Hotelli on hyvä maamerkki.
Kaija, Päivi, Kari, Tuija ja Timo ovat hotellin edessä lähdössä kanssani baaria etsimään.
Thaimaassa on paljon todella värikkäitä turistibusseja, kuten tämäkin hotellimme vierellä. Baari löytyikin lähistöltä ja päästiin siemaisemaan kylmät Singhat matkarasitukseen. Hotellin ravintolassa esiintyi kolme naislaulajaa vuorotellen, tässä yksi heistä.Seikkailu jatkuu

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer tarjoaa melkoisen täydellisen listan Thaimaan golfkentistä ja tiedot sekä kuvia ja kommentteja hyvin monista kentistä. Kentät ovat aakkosjärjestyksessä, mutta ne saa myös alueittain.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

2. OSAAN PATTAYAN 6. REISSUA
GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
13.12.2007
Copyright © 2004 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com