Työmatka Niihamaan Shikokulle Japaniin 19.-23.02.2013

    Matkaseurue: EJH, Tapio
    Matkareitti: lento Helsinki - Osaka, juna Kansai Airport - Shin-Osaka -Okayama - Niihama, juna Niihama - Okayama - Kyoto - Kansai Airport, lento Osaka - Helsinki

Japanissa Shikokun saarella Osakasta länteen linnuntietä n. 220 km on Niihaman kaupunki, jossa on noin 150000 asukasta. Siellä on paljon teollisuuslaitoksia, joista yhdessä vierailimme kahden hengen porukalla esittelemässä uunin. Mukaan tuli Japanista agenttimme kaksi edustajaa.

Osakan Kansai lentokenttä sijaitsee saarella noin tunnin junamatkan päässä Osakasta lounaaseen. Lentokentälle johtaa maantien lisäksi myös rautatie. Juna onkin kätevin liikenneväline Japanissa.

Japanin yenin kurssi oli tämän reissun aikana 0.00825 € eli 100 eurolla sai 12118 yeniä.

Tämän matkakertomuksen yhteydessä on paljon kuvia. Jos haluat nähdä kuvan suurempana, klikkaa pikkukuvaa!

Tiistai 19.02.2013. Sää oli Espoossa puolipilvinen ja lämpötila -2 astetta. Lähdin taksilla lentokentälle 14.30 ja kyyti maksoi 50.10 €. Matka sujui joutuisasti ja aurinkokin näyttäytyi. Samoin sujui Priority-selvityskin nopeasti. Minulla ei ollut ruumaan menevää tavaraa, joka helpotti aika paljon matkustamista. 15.15 suuntasin suoraan Finnairin business-loungeen, joka sijaitsee aivan portin 36 vieressä, josta Finnairin kone Osakaan lähtee. Lounge oli melkein tyhjä ja minulla oli aikaa runsaasti. Pian loungeen tuli 4 hengen työkaveriporukka, joka oli menossa Kiinaan. Heistä tunsin ainoastaan Juhanin ja Sepon. Osakan matkalle kanssani lähtevä Tapiokin tuli ennen lähtöportin aukeamista. Koneeseen päästiin 16.55 ja se oli Airbus 330-300. Businessluokassa oli 30 paikkaa, joista vain 10 oli tällä lennolla miehitetty. Shampanjaa saatiin ennen lähtöä, joka tapahtui portilta 17.29. Ilmaan noustiin 17.40 ja arvioitu lentoaika oli 9 tuntia.

Businessluokassa oli palvelemassa kolme japanilaista ja yksi suomalainen lentoemäntä, joten palvelu pelasi hyvin. Illallinen saatiin nopeasti ja se oli oikein hyvä.

Helsinki - Osaka Kansai 19.02.2013

Helsingissä oli lähtiessä lunta vielä aika paljon. Sää oli yllättävän selkeä.

Ruoka businessluokassa oli hyvä. Tässä ovat alkupalat.

Alustava reitti oli Venäjän yli, mutta loppumatkasta reitti vähän muuttui.

Keskiviikko 20.02.2013. Lento sujui mukavasti, vaikka en saanutkaan nukuttua juuri yhtään. Loppumatkasta kone kiersi hieman etelämmäksi välttäen myrskyalueen Pekingin paikkeilla. Sen vuoksi aamiainen tarjottiin hieman aikaisemmin. Mitään heittelemistä ei koneessa kuitenkaan tuntunut. Kone laskeutui Osakan Kansai-kentälle (KIX) 09.44, joten lentoaika oli 9h 5min. Sää oli Osakassakin puolipilvinen ja lämpötila noin 5 astetta plussan puolella. Koska meillä ei ollut matkatavaraa ruumassa, selvisimme nopeasti muodollisuuksista. Koneessa täytettiin kaksi tulliselvityskaavaketta, jotka otettiin pois. Junalla siirryttiin toiseen rakennukseen, jossa oli matkatavarahihnat ja sieltä päästiin ulos.

Osaka Kansai - Shin-Osaka 20.02.2013

Melkoisen ankean näköistä vuoristoa oli lentoreitin alla melkein koko matkan.

Mongolian yli lennettiin ja Kiinan päällä muutettiin reittiä myrskykeskuksen vuoksi.

Japanissa on hyvin paljon golfkenttiä, mutta nyt talvella väylät olivat harmaita.

Pienellä junalla siirryttiin aseman toiseen päähän, jossa ovat matkatavarahihnat.

Kansain rautatieasemalla odottelimme junan lähtöä kahvia juoden, jota sai automaatista kuumana.

Tällä Kansai Express-junalla matkustimme Shin-Osakan asemalle, jossa vaihdoimme toiseen junaan.

Kentällä löysimme helposti vastassa olleen agenttimme Hirokin. Hän vei meidät ensin rahan vaihtoon, joka oli mielenkiintoinen. Ensin täytettiin kaavake, johon laitettiin vaihdettava valuutta ja summa. Lappu laitettiin rahan kanssa vadille ja vietiin luukulle, josta saimme yenit. 100 eurolla sain 12118 yeniä, joten 1 yen = 0.00825 euroa. Sitten mentiin Kansain kentän rautatieasemalle, josta Hirokin avustuksella ostimme junaliput Niihamaan. Ne maksoivat 11640 yeniä eli 96 euroa. Juna Shin-Osakaan (Uusi Osaka) lähti 11.16. Shin-Osakan rautatieasema on valtava. Raiteita on yli 30 ja ne sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Kaikki opasteet ovat pääasiassa japaniksi, joten alkuun Hirokista oli korvaamaton apu. Junan numerot kuitenkin näkyvät selvästi ja laituriin on merkattu paikka, johon ko. vaunu pysähtyy. Odotellessamme joimme kahvit, jotka saatiin automaatista. Luotijuna Nozomi 105 lähti kohti Okayamaa 12.29. Vauhti oli kova ja matka taittui nopeasti ja pysähdyttiin Kobessa ja Himajissa. Okayamassa vaihdettiin Niihamaan menevään junaan. Sekin kulki melkoista vauhtia parhaimmillaan. 13 km pitkän sillan yli siirryttiin Shikokun saarelle, jossa mentiin vielä noin 80 km ennen kuin oltiin Niihamassa 15.09. Se on 130000 asukkaan teollisuuskaupunki Ehimen prefektuurissa.

Shin-Osaka - Okayama - Niihama 20.02.2013

Aikalailla sekavan näköistä oli rakentaminen radan varrella, mutta asutusta riitti koko matkalle.

Tällaisella Nozomi-luotijunalla jatkettiin matkaa Shin-Osakasta Okayamaan.

Tässä kartassa näkyy hyvin, miten kattava on rataverkko Shikokun saarella.

Rautatieasemalta ajettiin taksilla RIHGA Hotel Niihamaan, joka on melko hyvä hotelli keskustassa. Siitä saatiin vierekkäiset huoneet 7. kerroksessa. Kävin suihkussa ja lähdin kävelylenkille hotellin lähistölle. Viereisestä valtavasta Aeon-ostoskeskuksesta löysin marketin, josta ostin Sapporo-olutta 6 tölkin pakkauksen. Se maksoi 598 yeniä eli 4.93 euroa. Muovikassi maksoi 5 yeniä. Klo 18 lähdettiin Hirokin ja hänen työkaverinsa Takazumi kanssa syömään Aeonin kauppakeskuksessa sijaitsevaan kiinalaiseen ravintolaan Benitora Kyoza Bo. Siellä syötiin pitkän kaavan mukaan kiinalainen illallinen. Jälkiruoaksi otettiin sesamjäätelöä. Hotellille palattiin 20.30 ja sitten alkoikin jo uni maittaa.

Matkamme molemmissa hotelleissa vessan pytty oli varustettu pesulaittein ja Niihamassa rinki oli lämmitetty.

Niihama 20.02.2013

Hotellihuoneen ikkunasta avautui näkymä Aeon-tavaratalon ja Niihaman yli ympäröiville vuorille.

Niihamassa näytti olevan paljon teollisuutta. Pääasiassa rakennukset ovat melko matalia.

Hiroki, Tapsa ja Takazumi tutkivat kiinalaisen Benitora Kyoza Bo-ravintolan ruokalistaa.

Yleensä ravintoloiden ulkopuolella oli hylly, jossa näkyivät tarjolla olevat annokset.

Kaikki ostoskeskuksen ravintolat näyttivät olevan hyvin siistejä ainakin ulkoa päin.

Hotellimme ja kauppakeskuksen välissä oli joku kappeli ja puistikossa vielä "jouluvalaistus".

Torstai 21.02.2013. Heräsin 06.00 ja aamiaiselle menin hotellin 8. kerroksessa sijaitsevaan Rihga Top-ravintolaan 07.00. Siellä oli heti paljon porukka, melkein kaikki japanilaisia. Aamiainen oli aika normaali hotelliaamiainen. Keittoruokia oli kuitenkin vähän enemmän. Kahvi oli hyvää liki suomalaista. 9.30 lähdettiin Takazumin autolla laitokselle neuvotteluun ja katsomaan hieman paikkoja laitoksella. Kaikkea ei kuitenkaan päästy tutkimaan. Sitten söimme toimistolla kylmän aterian, joka oli melko hyvä. Siinä oli riisiä, salaatteja, jauhelihapihvi ja paistettu muna. Juomana oli teetä ja vettä. Tapsa piti sitten presentaation laitteesta ja kysymyksiä tuli paljon. Tehtaan porukkaa oli paikalla toistakymmentä.

Takaisin hotellilla oltiin 16.40, jonka jälkeen olikin norkoilua hotellihuoneessa. 18.30 lähdettiin Tapsan kanssa Aeon-tavarataloon, josta etsittiin olutpaikkaa. Viimein sekin löytyi ruokapaikasta, jonka nimestä ei ottanut selvää vanha Erkkikään. Oluet kuitenkin saatiin ja kaksi olutta maksoi yhteensä 980 yeniä eli 8.10 euroa. Sitten palattiin hotellille, jossa japanilaiset kaverimme jo odottelivatkin. Ajoimme taksilla pari kilometriä paikalliseen sushiravintolaan. Nimestä emme saaneet selvää. Sinne tuli myös kaksi asiakkaan kaveria. Sitten syötiin japanilaisittain lattialla 30 senttiä korkean pöydän ääressa erilaisia raakoja kylmiä kalaruokia ja mm. pallokalaa. Keitot kyllä olivat kuumia. Olutta oli ruoan kanssa ja maistoimme Tapsan kanssa myös lasilliset sakea, joka ei ollut hassumpaa. Se oli melko laimeaa, n. 15-prosenttista viiniä. Jalkani puutuivat matalan pöydän äärellä istumisessa enkä meinannut päästä liikkeelle. Jaloittelu tuntuikin sitten hyvältä kun vauhtiin pääsi. Lopuksi tuli sushia ja hedelmiä jälkiruoaksi. Hotellilla oltiin 21.40 ja hyvästelimme Hirokin, jota emme enää nähneet.

Niihama 21.02.2013

Tässä on esimerkki tehdaslaitoksen lounaasta. Kaikki paitsi keitto olivat kylmiä ruokia. Hyvää kuitenkin oli.

RIHGA Hotel Niihama on kaupungin korkeimpia rakennuksia. Ylimmässä kerroksessa on aamiaisravintola.

Ravintolan "ruokalista" hintoineen on ikkunassa. Annokset ovat melko kalliita.

Tässä ravintolassa kävimme oluella. Japanissa on hyvin yleistä tuo hengityssuojaimen käyttö.

Ravintolan ruokalistasta on vaikea ottaa selkoa eikä yleensä englanninkielistä löydy.

Eikä kaikkia ravintoloita edes ravintolaksi huomaa. Tässä kävimme syömässä kalaa ja sushia.

Alkupalana oli erilaisia kylmiä meren antimia, mm. palokalaa. Kuumia keittoja kyllä oli myös.

Vihannesten seassa oli raakaa kalaa. Katkaravut olivat kuitenkin onneksi kypsennettyjä.

Minulle tuotti suuria vaikeuksia tällaisessa matalassa pöydässä istuminen.

Perjantai 22.02.2013. Aamulla heräsin 6.45 ja huomasin, että kello ei ollutkaan soimassa. 7.00 olin kuitenkin jo aamiaisella ja check-outin tein 7.30. Hotellin kaksi yötä maksoivat 20300 yeniä eli 167.50 euroa. Takazumi tuli alas 7.40 ja Tapsa 7.45, jolloin oli sovittu lähtö rautatieasemalle. Taksilla mentiin sinne ja kyyti maksoi hieman yli 1000 yeniä. Ostimme junaliput Kyotoon ja nyt selvisimme yhdellä vaihdolla. Hinta oli 11210 yeniä eli 92.50 euroa. Ensimmäisen etapin juna Okayamaan lähti Niihamasta 8.26 ja se oli Okayamassa 9.59. Siellä vaihdettiin Super Express Nozomi-junaan, joka lähti 10.14. 200 kilometrin matka Kyotoon muutamalla pysähdyksellä kesti tasan kaksi tuntia. Siellä jätettiin tavarat lockeriin ja lähdettiin taksilla Kiyomitsu-Deran temppelialueelle. Siellä kierreltiin aikamme kuvia ottaen ja läheiseltä kadulta ostin Päiville tuliaisiksi viuhkan 1000 yenillä. Sitten mentiin lounaalle kyotolaiseen ravintolaan, jonka nimestä ei nytkään tullut tolkkua. Sieltä sai kyotolaisia ruokia, jotka ovat hieman erilaisia kuin muualla Japanissa. Kaikenlaista tuli taas syötyä ja maisteltua.

Niihama - Okayama - Kyoto 22.02.2013

Rautatieasemalla on hieman vaikea selvittää junien kulkua. Lähtöaika kuitenkin on selvä.

Takazumi kertoo Tapsalle, mitä junalipussa kerrotaan. Lippuluukku näkyy takana.

Okayamakin on aika iso nykyaikainen kaupunki. Se on melko tärkeä rautateiden risteysasema.

Kiyomitsu-Deran temppelille johtavalla kadulla oli paljon ihmisiä ja pikkuliikkeitä.

No-Mon eli Gate of the Deva Kings ottaa ensimmäisenä alueen vieraat vastaan.

Japanilaiseen asuun pukeutuneita naisia näkyi aika vähän liikenteessä, mutta ravintoloissa enemmän.

Temppelialueen informatiivisessa kartassa on onneksi rakennusten nimet myös selkokielellä.

Edessä on Kyo-Do eli Sutra Hall ja takana Sanju-to-No eli Three Storied Pagoda.

Osa Kyoton kaupunkia näkyi korkealla mäellä olevalta temppeliltä aika hyvin.

Kevät oli vasta tulossa Kyotoon, mutta jotkut pensaat kukkivat jo.

Alueelta löytyy myös viehättävä japanilainen puutarha.

Takazumi kyotolaisen ravintolan edessä, jossa kävimme lounaalla.

Sitten ajettiin taksilla Nijon linnaan (Nijo-do), jossa tutustuttiin vanhoihin hallintorakennuksiin ja kierrettiin suuren alueen ympäri. Sitten mentiin vielä Rokuon-Jin temppelille, jossa on Kultainen Paviljonki. Tämä alue oli paljon pienempi, mutta kaunis.

Kyoto 22.02.2013

Sitten ollaankin jo menossa Nijon linnaan isosta portista.

Tälläkin alueella on kartta, mutta siinä on pelkkää japania.

Tämä rakennus on iso palatsi, jossa on paljon seinämaalauksia.

Vettä ja japanilaista puutarhaa on tälläkin alueella.

Komean näköisiä puita ja kivestä tehtyjä veistoksia on paljon.

Tämä linnan lue on enemmän puistomainen kuin temppelialue.

Kartta löytyi myös Rokuon-Jin temppelialueelta, mutta edelleen vain japaniksi.

Komeita rakennuksia on täälläkin, mutta väritys edellisiä temppeleitä hillitympi.

Kultainen paviljonki kuitenkin loisti komeassa veden kaunistamassa ympäristössä.

Iso haikaralintu seurasi alueen vierailijoita kaikessa rauhassa.

Iso lampi antoa tälle alueelle erityistä kauneutta.

Kävelylenkin loppupäässä on pienempiä rakennuksia, joissa oli kauppoja.

Rukuon-Jistä ajettiin sitten puheliaan taksikuskin kyydissä rautatieasemalle, jossa Takazumin kanssa ostettiin junaliput Osaka Kansain kentälle. Hintaa oli nyt 3490 yeniä eli 28.80 euroa. Sitten olikin aika hyvästellä Takazumi ja omin nokkinemme löysimme helposti oikean raiteen ja paikan laiturilta. Samalla Haruka-junalla päästiin perille asti Shin-Osakan kautta. Se lähti 16.15 ja oli Kansain kentällä 17.32. Rautatieasemalta käveltiin lyhyt matka Hotel Nikko Kansai Airportiin, josta saatiin taas vierekkäiset huoneet 6. kerroksesta. Hotelli oli siisti ja hiljainen, vaikka sijaitsi lentokentällä. Majoittumisen jälkeen lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Hotellin ravintolat todettiin turhan kalliiksi. Aterian hinnat olivat 3500 yenistä (29 euroa) ylöspäin. Niinpä käveltiin lentoaseman 1-terminaaliin, josta löytyi italialainen ravintola Colonna Traiano, jossa syötiin hyvät pastat. Hinta molemmilta yhteensä ison oluen kanssa oli 3860 yeniä eli 31.85 euroa. Sitten etsittiin kauppa, josta saataisiin olutta huoneisiimme, koska ravintolahinnat olivat törkeät. Kaupan löytämiseen menikin hetki, mutta sellainen keksittiin. Lawsonista ostettiin loppurahoilla muutama tölkki, joiden hinta oli n. 120 yeniä kappaleelta. Kohtuullinen alle euron hinta! Sitten menimmekin tyhjentämään ne huoneesseeni ja juteltiin mukavia ja todettiin matkan olleen kaikin puolin onnistunut.

Kyoto - Osaka Kansai 22.02.2013

Kintetsu Kyoto Station on Kyoton rautatieasema, jossa on laitureita runsaasti.

Haruka-junan vaunut olivat myös siistit ja juna kulki ajoittain melko kovaa vauhtia.

Osakan 1.5 miljoonan asukkaan kaupunki on nykyaikainen suurkaupunki.

Osakasta löytyy paljon nykyaikaista arkkitehtuuria, kuten tämä radan varressa oleva rakennus.

Kansain lentokentän yhteydessä on hieno Nikko Kansai Airport-hotelli, johon majoituimme.

Hotellin aula on todella avara ja sijaitsee 1. kerroksessa. Lentoasemalta tullaan 2. kerrokseen.

Hotellin yhteydessä on avara Aeroplaza, jossa löytyy 3. kerroksesta useita ravintoloita.

Lentoaseman 1-terminaalissa Colonna Traiano-ravintolan annoksille näkyy myös hinta.

Italialaisen ravintolan tarjoilija hymyilee leveästi poistuttuamme ravintolasta.

Lauantai 23.02.2013. Yöllä heräsin pari kertaa ja aamulla nousin ylös 6.30. Melko nopeasti meninkin aamiaiselle The Brasserie-buffettiin. Siellä oli jo paljon väkeä ja aamiainen oli taas oikein hyvä. Sitten tutustuin Aeroplazaan, joka on samassa rakennuksessa hotellin kanssa. 3. kerroksessa näkyi olevan paljon ravintoloita, jotka olivat paljon halvempia kuin hotellin ravintolat. Hyvä tietää mahdollista seuraavaa reissua varten! 09.00 menin aulaan ja tsekkasin itseni ulos. Huoneen hinta oli 13400 yeniä eli 110.55 euroa. Hinta on hyvin kohtuullinen. Tapsa tuli 09.15 ja sitten käveltii 1-terminaalin pohjoissiipeen, jossa turvatarkastuksen jono oli pitkä. Kaikki sujui kuitenkin nopeasti. Sitten ajettiin vielä junalla pohjoisille porteille. Finnairin kone näkyi olevan putkella jo ennen kymmentä. Pacific Loungessa nautittiin melko vaatimattoman loungen antimista ja saimme lukea edellispäivien Hesaria ja Ilta-Sanomia. Finnairin Airbus A330-300-koneeseen astuttiin sisään 11.10. Heti saatiin taas shampanjaa. Taas oli palvelemassa 2 japanilaista ja 2 suomalaista lentoemäntää. Toinen japanilainen tunnisti meidät ja oli kertonut siitä toisillekin. Hän tuli juttelemaan ja todettiin, että hän oli samalla lennolla Japaniin tullessamme. Kone oli lastattu etuajassa ja lähti portilta 11.38. Ilmaan noustiin 11.50 ja kapteeni ilmoitti arvioiduksi lentoajaksi 10 tuntia. Businessluokassa oli nyt 11 tyhjää paikkaa ja tarjoilu pelasi nyt vielä paremmin kuin tullessamme. Lentoemäntien kanssa juteltiin paljon ja saimme erikoispalvelua. Nyt lennettiin pohjoisempaa reittiä ja lentosää oli hyvä. Reilun kuuden tunnin lennon jälkeen mentiin aivan Norilskin läheltä ja Igarkan lentokentän yli. Siellä tuli oltua yksi vuorokausi yhdellä Norilskin reissulla. Kone laskeutui Helsinkiin 14.50 ja lentoemännät kävivät vielä kiittelemässä meitä mukavasta matkasta. Kotona olin 15.35 ja taksi maksoi 50.50 euroa.

Osaka Kansai - Helsinki 23.02.2013

Näkymä Aeroplazan 3. kerroksesta hotellin ja Aeroplazan sisääntulo-ovelle.

Todella siistiä on 3. kerroksessakin avarassa aulassa. Ravintoloita löytyy useita.

Kansain lentoaseman aulassa on kahden yhtiön junalippujen myyntipaikat.

Kansain lentoasema on saaressa ja se on yhdistetty Shikokun saareen pitkällä maantie- ja rautatiesillalla.

Lentoasemalle tulevan maantien järjestelyt ovat hienot ja satamakin löytyy lentokentän yhteydestä.

Lentoemännät palvelivat ahkerasti business-luokan asiakkaita ja olivat hyvin puheliaita.

Reitti kulki Norilskin läheltä ja Igarkan lentokentän yli. Siellä on joskus vietetty vuorokausi.

Igarkan lentokenttä on saaressa tämän pitkän saaren pohjoispuolella, mutta ei näkynyt.

Helsingin ankeisiin olosuhteisiin ollaan saapumassa ja matka meni hienosti.

MATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
13.04.2013
Copyright © 2013-2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com