Golfmatka Saigoniin ja Vung Tau'hun Vietnamiin 22.11.-08.12.2013, osa 1

    Matkaseurue: Päivi, Esa, Satu ja Pera
    Matkareitti: lento Helsinki - Hong Kong - Ho Chi Minh City, taksi Ho Chi Minh City - Vung Tau - Ho Chi Minh City, lento Ho Chi Minh City - Hong Kong - Helsinki
    Pelatut kentät: Vietnam Golf & Country Club East Course, Song Be Golf Resort Lotus & Desert Courses, Vung Tau Paradise Golf Club B & C Courses

Osa 1 Osa 2

Tätä matkaa alettiin miettiä jo vuoden 2012 Thaimaan reissulla. Päivi halusi lähteä Vietnamiin ja niinpä alettiin miettiä asiaa ja tutkia golfmahdollisuuksia. Kohteeksi päätettiin ottaa Saigon (Ho Chi Minh City), jonka ympärillä on muutamia golfkenttiä. Oppaita luettuamme totesimme kuitenkin, että kaksi viikkoa Saigonin vilinässä olisi hiukan liikaa, joten päätimme viettää suurimman osan kahden viikon matkasta rannikolla Vung Taussa n. 100 km Saigonista kaakkoon. Mukaamme matkalle pyydettiin Heinisen Pertti ja Lapilan Satu, joiden kanssa olemme pari viimeistä golfreissuakin tehneet. Sovimme heidän kanssaan yksityiskohdista ja niin aloin järjestelemään matkaa.

Heinäkuun lopulla otin yhteyttä Sutisen Jarmoon, joka on töissä Matka-Vekalla Kuopiossa. Hänen kanssaan sovimme sitten yksityiskohdista ja hän tilasi lentoliput 5.8.2013: Helsingistä Hong Kongiin Finnairilla ja sieltä Ho Chi Minh Cityyn Cathay Pacificilla. Lennot kirjoitettiin yhdelle lipulle, joka helpotti matkan suoritusta ja antoi paremman turvan ongelmien varalle. Hinta nousi melko korkeaksi mutta siedettäväksi, koska Finnair oli lopettanut suorat lennot Hanoihin lokakuussa.

Saigonissa Jarmo suositteli hotelliksi Que Huong Liberty 3:a, jossa hänkin on ollut. Niinpä Jarmo varasi sen ja se piti maksaa etukäteen. Vung Taun hotellin varasin netin kautta, kun olin ensin tutkinut eri vaihtoehtoja. Green Hotel Vung Tau vaikutti hyvältä ja lähetin sinne sähköpostia kysellen tarjousta. Vastausta ei kuulunut viikkoon, jonka jälkeen lähetin saman mailin uudestaan. Sitten tulikin vastaus ja tein varauksen. Hinta kymmeneltä vuorokaudelta oli 7 750 000 dongia.

Tämän mukaan sitten toimittiinkin. Päivi vaihtoi vielä Vietnamin valuuttaa Forexilla, joten taksi hotellille saatiin hyvin maksettua. Kurssikin oli lähes sama kuin mitä Saigonissa.

Tämän matkakertomuksen yhteydessä on paljon kuvia. Jos haluat nähdä kuvan suurempana, klikkaa pikkukuvaa!

Perjantai 22.11.13 Sää oli Espoossa hieman nuhruinen ja lämpötila n. 5 astetta. Hermusen Kari tuli hakemaan meidät 20.00 ja vei meidät lentokentälle, jossa oltiin 20.30. Kentällä oli hyvin hiljaista, joten menimme lähtöselvitykseen kyselemään bägin kuljetuksesta. Meillä oli yksi matkalaukku ja kaksi bägiä, joista toinen meni matkatavarana ja toisesta piti maksaa ylimääräisen matkatavaran maksu. Sitä ei voinut maksaa netin kautta, koska kyseessä oli kahden eri lentoyhtiön operoimat lennot. Jätimme kaikki matkatavarat selvitettynä sinne ja bägi mentiin maksamaan toiselle tiskille. Hinta oli 75 euroa perille Ho Chi Minh Cityyn asti. Sinne tulivat myös Pera ja Satu ja heillä oli sama operaatio.

Kenttä oli erittäin hiljainen ja turvatarkastus sujui täysin jonottamatta. Naiset poikkesivat Tax Freessa ja sitten oltiin jo 21.00 My City Helsinki-baarissa, jossa oli hyvää aikaa nauttia parit kalliit drinksut. Finnairin Airbus A340-300 oli portilla 35 aivan baarin vieressä ja koneeseen päästiin 23.20. Se lähti portilta 10 minuuttia myöhässä 23.50 ja ilmaan noustiin 00.02. Lentoajaksi arvioitiin myötätuulen vuoksi 9h 10min.

Helsinki - Hong Kong 22.11.2013

Helsinki - Vantaan lentoasema oli hyvin tyhjä lähtöiltanamme.

Pera ja Satu My City Helsinki-ravintolassa, joka oli myös hiljainen.

Päivin kanssa otimme myös pienet alkudrinkit tälle matkalle.

Lauantai 23.11.13 Finnairin kone oli täynnä. Illallinen tarjottiin heti lennon alussa. Tasainen matka sujui hyvin ja sain hieman nukuttuakin. Kävin sitten aamulla kyselemässä lentoemänniltä Hong Kongin kentästä, sillä meillä oli vaihtoaikaa vain tasan tunti aikataulun mukaan. Hän kertoi, että hyvin todennäköisesti koneen ulkopuolella on vastassa virkailija, joka vie nopeasti eteenpäin. Kiinalainen lentoemäntä vahvisti tämän. Tieto rauhoitti huomattavasti. 2.5 tuntia ennen laskeutumista tarjottiin aamiainen.

Hong Kongin lentoasemalle laskeuduttiin 15.16 (Suomen aika + 6h). Sää oli puolipilvinen ja aurinko paistoi. Lämpötila oli 25 astetta. Heti koneesta ulos mentyämme oli virkailijoita odottamassa ja taulussa oli nimemme ja jatkolentomme. Siinä virkailija sitten kysyi, onko meillä boarding passia, jota ei ollut. Kiireen vilkkaa lähdimme sitten oppaan mennessä edellä kohti lähtöselvitystiskiä, jonne virkailija jo soitti kävellessämme. Sieltä saimme boarding passin ja virkailija opasti meidät junalle, joka vei lähtöterminaaliin. Sieltä löysimme turvatarkastuksen E1 halliin ja se sujuikin mallikkaasti. Portille 22 löysimmekin hienosti ja koneeseen ei vielä edes päässyt, joten hyvin ehdittiin. Cathay Pacificin koneessa oltiin 15.57. Se oli Airbus A330 ja lähti putkelta aikataulussa 16.30. Ilmaan noustiin 16.49 ja arvioitu lentoaika oli 2h 6min. Lentosää oli hyvä ja pieni ruokakin tarjottiin heti. Saimme pizzan palat.

Helsinki - Hong Kong 22.11.2013

Pera Satu ja Päivi istuvat tyytyväisinä Finnairin koneessa.

Hong Kongin lentoasemalla oli jo joulukoristelua ja aika rauhallista.

Lentoaseman ikkunasta näkyivät tyypilliset Hong Kongin vuoret.

Hong Kongin lentoasema on rakennettu 2000-luvulla.

Värikäs aasialaisen lentoyhtiön kone putkella.

Noustessa näkyi hieman Hong Kongin rakennuksia ja maanteitä.

Ilta hämärtyi ja Ho Chi Minh Cityyn laskeuduttiin 18.06. Sää oli puolipilvinen ja lämpötila 28 astetta. Passintarkastuksessa oli jonoja, mutta pisteitä oli paljon, joten nopeasti selvittiin matkatavarahihnalle. Bägimme näkyivätkin lattialla hihnan vieressä. Hihnalla oli iso keltainen teline, jossa oli nimemme ja pyydettiin ottamaan yhteyttä ”lost and found”-tiskille. Viereemme ilmestyi virkailija, joka vei meidät tiskille ja paperit laitettiin kuntoon. Matkalaukkujen kerrottiin tulevan hotellille seuraavan iltapäivän aikana.

Lentoasemalta otettiin kaksi taksia, koska isoa autoa ei löytynyt. Kyyti Liberty 3:lle maksoi 220 000 dongia eli 11 dollaria. Matka kesti puoli tuntia ja hotellilla oltiin 19.30. Pera ja Satu tulivat heti perässä. Liikenne oli kaoottinen ja taksi pysähtyi kadun vastakkaiselle puolelle Que Huong Liberty 3:n kohdalle. Hotellin ovimies tuli kadun yli ottamaan bägimme ja hänen vierellään pääsimme turvallisesti kadun yli hotellin respalle. Voucherit ja passit jätettiin tiskille ja saimme heti huoneen 208. Satu ja Pera saivat huoneen 204. Laukunkantaja neuvoi safety boxin käytön.

Veimme tavarat huoneeseen, joka oli melko pieni. Pöytä- ja laatikkotilaa oli vähän, mutta tälläkin pärjättiin. Lähdimme välittömästi ulos etsimään baaria. Korttelista löytyikin monta olutbaaria, mutta useimmat olivat aivan täysiä. Kapealla poikkikadulla oli kuitenkin Boston Sport Bar, josta saimme paikalliset oluet ja gin tonicit. Pieni pullo paikallista Saigon-olutta maksoi n. euron. Siitä jatkettiin matkaa ja kadun varrella oli paljon ruokaravintoloita. Päätimme syödä jotain ja Huong Vy-ravintolassa saimmekin oikein hyvät ja edulliset annokset. Kaupustelijoita oli paljon, mutta niistä selvittiin.

Ho Chi Minh City 22.11.2013

Komea auringonlasku Vietnamissa. Kuva piti ottaa siiven yli.

Meidät toivotettiin tervetulleiksi Que Huong Liberty 3-hotelliin.

Kiiruhdimme heti oluelle Boston Sport Baariin ja ostoksille.

Huong Vy-ravintolassa kävimme syömässä ja tutustumassa vietnamilaiseen ruokakulttuuriin.

Que Huong Liberty 3-hotellin sisäänkäynti on ihan hieno iltavalaistuksessa.

Tässä näytteeksi muutama hyvä paikallinen olutmerkki. Valinnan varaa oli.

Sunnuntai 24.11.13 Aamu oli kirkas. Lämpötila oli klo 7 27 astetta. Aamiaiselle mentiin 7.45 ja se oli hyvä eli normaali eurooppalaistyylinen. Munakkaan paistajakin oli paikalla. Aamiaiselta mentiin respaan, jossa kerrottiin laukkujen tulevan iltapäivällä ja annettiin kentällä saadut kuitit sinne. Samalla varattiin puolen päivän kaupunkikierros, joka lähtee 13.00.

Huoneista haettiin tavaroita mukaan ja lähdettiin kävelylle. Ensin käytiin vaihtamassa rahaa ja käveltiin puiston reunaa itään ja käytiin oluella/ice teellä Zoom-kahvilassa. Pikkukujia pitkin palattiin sitten hotellille, jossa oltiin 10.30. Huoneessa vietettiin sitten pieni lepohetki ja 12.15 mentiin alakerran Highlands-kahvilaan kahville. Sen kanssa otettiin juustokakkua ja minä sämpylän. Paikka oli melkein täynnä. 13.00 oli kaupunkikierrokselle lähtö ja ennen sitä pyysin respasta kupongit seuraavalle aamiaiselle. Kyytiä odotellessamme 13.00 tulivat matkalaukkumme. Kuitattiin ne ja vietiin kiireesti huoneisiin.

Ho Chi Minh City 24.11.2013

Hotellin tiskiltä varattiin puolen päivän kiertoajelu Saigonissa.

Huoneemme parvekkeelta avautui tällainen näkymä.

Hotelli sijaitsee hyvin hoidetun puiston reunassa.

Saigonin maamerkki on hieman erikoinen rakennelma.

Iso joukko moottoripyöriä odotteli valon vaihtumista.

Hotellin läheltä löytyi kapeitakin kujia.

Kun tultiin alas, oli kiertoajelun kaveri jo odottamassa aulassa. Hän vei meidät pikkubussiin, joka oli jo melkein täynnä. Joukossa oli ainakin yksi Australiasta, kaksi Uudesta Seelannista, yksi Italiasta, yksi Hong Kongista ja kaksi Tsekistä. Me mahduimme hyvin tiukasti istumaan. Ensimmäiseksi opas kyseli tietoja kaikilta ja ajettiin Nam Quoc-verstaaseen, jossa vammaiset tekivät taidetta mm. munan kuorista. Homma oli hyvin hidasta ja tarkkaa. Rakennuksessa oli suuri myymälä, josta ostettiin kaksi pientä lautasta. Ne maksoivat yhteensä n. 790 000 dongia. Sitten oli tarkoitus mennä palatsiin, mutta siellä oli joku tilaisuus, joten ajettiin katedraalille. Se aukesi vasta klo 15.00, joten sisälle ei päästy. Vieressä oli vanha postirakennus, jota käytiin katsomassa sisältä. Pihalla istuskeltiin pikku puistossa, kun kolme koulutyttöä tuli haastattelemaan meitä. Kello 15.00 lähdettiin vanhalle hallintopalatsille, mutta siellä tilaisuus jatkui, eikä sisälle päästy. Opas kertoi rakennuksen historiasta ja sen jälkeen palattiin hotellille.

Peran ja Sadun huoneessa otettiin sitten hieman juomista ja ulkona alkoi sataa. Sade äityi rankaksi ja ukkonen jyrisi. Sitä kesti ainakin tunnin. Kun sade laantui, lähdettiin n. 18.00 etsimään ruokapaikaksi meksikolaista ravintolaa, joka nähtiin edellisenä iltana. Sitä ei löydetty, mutta toinen meksikolainen kylläkin. Se oli La Casa ja mentiin siihen syömään. Tilasin hyvän meksikolaisruoan ja toiset ottivat paikallista ruokaa. Nuoren tarjoilijan ikää arvailtiin ja lopulta Päivi kysyi. Sitä oli 21 vuotta. Kerroimme hänelle, mistä olimme ja hän ei tiennyt Suomesta mitään. Valokuvia otettiin kaikkien kanssa ja lopulta tarjoilijakaveri otti hänen kännykkään kuvan hänestä meidän kanssamme. Nimekseen hän kirjoitti Bich. Kaupan kautta palattiin hotellille. Siellä istuttiin nyt meidän huoneessa illasta nauttien ja mukavia jutellen.

Langaton nettiyhteys toimi huoneessa hyvin, mutta Facebookiin ei päässyt. Kyselin sitä ja respasta kerrottiin, että laki kieltää Facebookin käytön hotellien langattomissa verkoissa. Aulan koneelta kyllä pääsi Facebookiin. Päivän ylin lämpötila oli 32.1 astetta ja sää oli aurinkoinen tuota ukkosta lukuun ottamatta.

Ho Chi Minh City 24.11.2013

Notre Dame-kirkko kuvattuna takaa päin.

Nam Quoc-verstaassa syntyy taideteoksia vammaisilta.

Opas esittelee yhtä värikästä taulua.

Notre Damen kirkon edessä on iso aukea.

Saigonissa on paljon moderneja rakennuksia.

Vanha postirakennus on aivan kirkon vieressä.

Postirakennuksen sisällä on avaraa ainakin korkeuden puolesta.

Postin edessä myytiin paperista taiteiltuja kortteja.

Vanhassa hallintopalatsissa oli kokous eikä päästy sisään.

Illalla tuli rankka sadekuuro ja vettä kertyi paljon.

Meksikolaisessa La Casa-ravintolassa käytiin syömässä.

Ravintolan tarjoilija Bich halusi kuvaan kaikkien kanssa.

Maanantai 25.11.13 Aamu oli kirkas, vaikka yöllä satoikin aika ravakasti. Alin lämpötila oli 24.7 astetta. Herätys oli 6.00 ja aamiaiselle mentiin 6.50. Pera ja Satukin tulivat heti perään. 7.45 mentiin aulaan bägien kanssa ja pyydettiin ovimiestä hommaamaan taksin. Sieltä tulikin sitten pitkäperäinen valko-vihreä Mailinhin taksi, johon bägit pakattiin. Kuski Ha osasi jotenkuten englantia. Kentälle lähdettiin 7.50 ja matka kesti n. 40 minuuttia (25 km). Matkalla tuli otettua muutamia valokuvia kiinnostavista kohteista.

Pelaajia ei näyttänyt Vietnam Golf & Country Clubilla paljon olevan, joten ongelmia pelaamaan pääsemisen kanssa ei ollut. Tiskillä ilmoittauduttiin ja saatiin lockerin avain. Maksu kerrottiin otettavan kaikesta vasta pelin jälkeen. Saimme kaikki poikacaddyt, mutta Peran caddyllä oli tyttö oppimassa caddyn hommaa, Päivi otti Sadun kanssa auton, vaikka sillä ei saanutkaan ajaa kuin teitä pitkin. Caddyt ohjasivat meidät East-kentän 10. tiille, josta aloitettiin peli. Peli alkoi melko tarkasti 9.00. 10. väylän tiin lähellä on kioski ja sen jälkeen joka kolmannen väylän jälkeen tullaan kioskille kuten Thaimaassakin. Kenttä on tasainen eikä vesiesteitä ollut kuin muutaman väylän reunalla. Yhden väylän poikki kulki kuiva oja. Par-3 väylät olivat hyvin lyhyitä, pisin n. 140 metriä valkoiselta tiiltä (toiseksi lyhin). Kierros kesti vähän reilut 4 tuntia. Caddyille tuli annettua liian vähän tippiä. Sen kuulimme Dubaissa asuvalta britiltä, jonka kanssa kentälläkin juteltiin aina kohdatessamme. Hän kertoi, että normaali tippi on 200 000 - 250 000 dongia. Caddyni sanoi kysyttyäni, että he eivät saa mitään palkkaa klubilta, mutta tiskillä selvitettyämme meille kerrottiin, että he saavat korvauksen joka kierroksesta. Kentän lockeritiloissa on myös sauna. Suihkun jälkeen kävimme maksamassa pelit tiskillä. Kentän kioskeilla täytimme lapun ostoksista ja caddy otti sen. Mitään ei siinä vaiheessa maksettu. Kaikki tuli yhteen laskuun tiskillä. Greenfee ja caddymaksu olivat yhteensä 1 miljoona dongia eli n. 35 euroa. Auto maksoi 882 000 dongia eli 31.5 euroa. Tiskillä pyysin yhtä virkailijaa soittamaan taksillemme ja hän lupasi tulla 15.00. Sitten mentiin ravintolaan ottamaan oluet ja pientä syötävää.

Ho Chi Minh City - Vietnam Golf & Country Club 25.11.2013

Matkalla Vietnam Golf & Country Clubille oli tien varressa melkoinen muistomerkki vai mikä lie.

Toisessa kohtaa tien varrella oli kaksi hammasta ja niiden takana buddhalaistemppeli.

Vietnam Golf & Country Clubin klubitalo näytti tältä kentän puolelta katsottuna.

Kenttä oli siistissä kunnossa ja bunkkerit aika haastavia.

Tasaista oli tällä kentällä eikä korkeuseroja missään paria metriä enempää.

Puolivälin kioskin vieressä oli värikkäitä kukkaistutuksia.

Väylien tiedot oli hakattu ja maalattu kiviin.

Valkoinen oli valttia tällä tiipaikalla.

Päivi draivaa avaralla ja tasaisella väylällä.

Joitakin ojia oli kentällä, mutta aika vähän oli vesiesteitä.

Klubin ravintolasta avautuu täälläkin kiva näkymä kentälle.

Kanaa ja naudanlihaa Satay-vartaassa on herkkuani.

Taksi tuli 14.50 ja kotimatkalle päästiin nopeasti. Matka kesti n. 40 minuuttia ja maksoi 400 000 dongia eli 11.5 euroa. Kuskin kanssa sovittiin, että hän tulee myös seuraavana päivänä ja mahdollisesti vie meidät myös Vung Tau'hun keskiviikkona. Hotellilla hissi reistaili, joten bägit kannettiin bellpoikien toimesta huoneisiin ja minä kävin ostamassa vettä. Lepotauon jälkeen lähdettiin etsimään uutta ruokapaikkaa. Kävellessämme ihmettelimme liikennettä, joka on täällä todella kaoottista. Katso video liikennettä Saigonissa (24.9 Mb)!

Syömään mentiin Bamboo Garden-ravintolaan, joka on hyvin lähellä hotelliamme. Hyvän ruoan jälkeen palattiin hotellille juttelemaan ja n. 23.00 painuttiin pehkuihin.

Yöllä heräsin n. 2.30 enkä saanut sitten unta, joten kirjoittelin tätä stooria vajaan tunnin verran. Päivän ylin lämpötila oli 33.1 astetta. Päivä oli aurinkoinen, mutta kentältä tullessamme pohjoispuolella näkyi aika musta pilvi.

Ho Chi Minh City 25.11.2013

Hotellimme sisäänkäynnin vastapäätä oleva portti iltavalaistuksessa.

Liikennettä riitti risteyksissä illallakin ja varovainen oli oltava.

Bamboo Garden-ravintola on myös aivan hotellimme lähistöllä.

Tiistai 26.11.13 Aamu oli hieman sumuinen. Yön alin lämpötila oli 25.4 astetta. Herättiin 6.00 ja aamiaiselle mentiin 6.45. Ha tuli hakemaan meitä 8.00. Bägit pakattiin ja lähdettiin kohti Song Be Golf Resortia. Matka kesti aamuruuhkassa 1h 10min ja matkaa oli 27 km. Mittari näytti vähän yli 500 000 dongia.

Kuski jäi kentälle odottelemaan ja vastaanotto oli hyvä. Täällä maksettiin greenfeet etukäteen. Gf ja caddymaksu tekivät yhteensä 1 123 500 dongia eli n. 40 euroa. Toimistosta saatiin pieni kansio, jossa oli lapussa tunnusnumero ja toisella puolella sähköinen avainkortti, joka toimi lockerin ovessa. Klubitalo on hieno ja lockeritilat mahtavat. Tällä kentällä kaikki caddyt ovat tyttöjä. Päivi ja Satu käyttivät autoa, me Peran kanssa käveltiin. Autolla sai täällä ajaa raffissa, mutta ei väylillä. Song Be Golf Resortin golfkentällä on 27 reikää ja tällä kertaa pelattiin ensin Lotus Course ja sitten Desert Course. Kenttä on paljon kauniimpi ja haastavampi kuin Vietnam Golf & CC. Vesiesteitä on enemmän ja Desert Coursella väylää reunustaa hiekkainen alue, jossa kasvaa kaktuksia. Joillakin väylillä tällaisia alueita oli myös poikki väylän. Kioskeja on vähemmän kuin edellisellä kentällä ja griinit hitaampia. Tein reissun ensimmäisen birkun Desertin 1. väylällä, joka on par 5. Muuten peli takkusi kaikilla pahemman kerran. Kierros kesti 4h 30min, vaikka koko ajan mentiin eteenpäin eikä pidetty pitkiä taukoja kioskeilla. Yksi porukka päästettiin yhden kioskin kohdalla ohi. Kioskeissa näytettiin toimistosta saatua kortti ja he siirsivät kuitin sähköisesti ravintolaan. Siellä maksettiin kertynyt lasku suihkun ja kaljojen jälkeen tiskille. Heti kun vietiin laput bägivahdille, hän soitti taksimme paikalle ja saatiin bägit kyytiin.

Ho Chi Minh City - Song Be Golf Resort 26.11.2013

Temppeleitä on Vietnamissakin Thaimaan tapaan paljon.

Monissa risteyksissä on eri tyyppisiä monumentteja.

Song Be Golf Resortin portti on näyttävä.

Klubin sisäänkäynti on myös hieno ja vastaanottokin hyvä.

Golf Resortissa pitää olla myös uima-allas kuten täälläkin.

Griinit ovat suuria ja melko vaikea lukea, mutta caddyiltä se onnistui.

Tämä kenttä on kaunis ja osa siitä kuuluu vesiesteille.

Vesiesteitä onkin monella väylällä Lotus Coursella kuten muillakin.

Isoja bunkkereitakin kentältä löytyy ja alkaa valmistaa meitä Desertille.

Desert Courselle mennään klubin sisäänkäynnin läheltä.

Suuret hiekka-alueet reunustavat aavikon kasveineen tätä kenttää.

Vesiesteitä on väylien vierellä ja poikki väylän haastavasti.

Iloiset caddyt tauolla yhdellä kioskilla. Hauskaa oli.

Kaktuksia ja muita aavikkokasveja riitti joka väylälle.

Satu avaamassa yhdellä Desert-väylällä.

Tien ali menevässä tunnelissa oli tauluja klubin mestaruuskisojen illanvietosta.

Viimeisellä väylällä on tällainen monsteribunkkeri, johon Päivi ja Satu joutuivat.

Päivi caddyineen kierroksen jälkeen. Iloa riitti vielä kielivaikeuksista huolimatta.

Klubille pääsi lammikon yli myös kiviä pitkin.

Avara ravintola on käytännössä ulkotilaa.

Hieno Song Be jää taakse ja mieliin mukavana kenttänä.

Paluumatka hotellille kesti myös yli tunnin ja hotellilla oltiin 16.10. Päivi ja Pera lähtivät hierontaan, Satu jäi huoneeseensa paitoja pesemään ja minä kävin respassa Facebookia vilkaisemassa. Sen jälkeen kirjoittelinkin tätä stooria. Kun Päivi ja Pera tulivat hieronnasta kuuden jälkeen, päätettiin lähteä syömään. Kävelimme hotellimme edessä olevaa katua Pham Ngu Lao länteen korttelin verran, mutta mitään varteenotettavaa paikkaa ei löytynyt. Kotikatumme suuntaisella etelän puoleisella kadulla oli Vietnamese Kitchen, joka tuntui sopivalta ja siihen menimmekin. Ruoka oli ihan hyvää ja edullista. Sieltä palasimme kaupan kautta hotellille ja keräännyimme keskustelemaan Peran ja Sadun huoneeseen. Sen jälkeen pakattiin tavaroita seuraavan päivän lähtöä varten.

Päivän ylin lämpötila oli 33 astetta. Kentällä sää oli koko ajan aurinkoinen. Paluumatkalla näkyi musta pilvi ja matkan varrella oli satanut. Saigonissa ei kuitenkaan koko illan aikana ei satanut.

Ho Chi Minh City 26.11.2013

Tässä lisää muutama hyvä vietnamilainen olutmerkki.

Tässä on sopiva nimi kemikaliolle: V. Rohto.

Vietnamese Kitchenissä syötiin paikallisia herkkuja.Seikkailu jatkuu

OSA 2 GOLFIA VIETNAMISSA
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
27.12.2013
Copyright © 2013 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com