6. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
12.11. - 04.12.2006, osa 2

Osa 1 Osa 2

Seikkailu jatkuu ...


Perjantai 24.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.7 astetta. Seija, Päivi, Antti, Timppa, minä ja Jali mentiin Lekin kyydillä Sattahipin lähelle netissä Young Navy Golf-nimellä esitetylle 9-reikäiselle kentälle. Google Earthin karttakuvan perusteella Lek löysi kentän aivan Bang Saren kylän eteläpuolelta, mutta portillakaan kyseistä nimeä ei tunnettu. Pääsimme kuitenkin armeijan alueella olevalle kentälle ja sen nimi on virallisesti Recruit Training Center Golf Course. Kenttä on 9-reikäinen ja par on 36. Greenfee oli vain 180 bt arkisin koko päivältä ja caddy maksi 80 bt/9 reikää. Kenttä on oikein kiva ja haastavia väyliä on varsinkin lopussa. Griinit olivat hyviä, mutta hitaita. Toiselle kierrokselle 1. ja 6. väylän tiit olivat eri paikassa kuin ensimmäisellä kierroksella. Par-luvutkin väylillä vaihtuivat. Autoja ei ollut eikä kunnon klubitiloja, mutta ykköstiin vieressä on kuitenkin baari, samoin kentällä on yksi kioski. Baarin vessasta kyllä löytyy suihku. Päivi, Jali ja Timppa tekivät birkut, minä kaksi. Muuten tuli paljon OB-lyöntejä ja palloja hävisi.

Paluumatkalla satoi taas ja Pattayan itäpuolella näkyi tosi synkkä pilvi. Illalla käytiin vaihtamassa rahaa Yenjitillä ja käveltiin lenkki 2nd Roadilla todeten, että uusia pizzapaikkoja ei helpolla löydy lähistöltä. Sitten ajettiinkin lavataksilla Cosy Beach-hotellille ja mentiin vanhaan tuttuun Happy Faceen syömään pizzat. Uusi omistaja otti meidät vastaan ja saamamme pizzat olivat edelleen mainiot. Pois lähtiessämme tapasimme Janin ja Jalin Mountain Beachin baarissa. Sitten ajettiinkin jäätelöiden jälkeen takaisin hotellille.

Päivän maksimilämpötila oli Antin mittarissa 35.4 astetta, joten kuumaa oli edelleen.

Recruit Training Center 24.11.06
Armeijan alueella sijaitseva Recruit Training Center Golf Course on tarkoitettu paikallisille, mutta vieraatkin ovat hyvin tervetulleita. Kentän ykköstii on hyvin persoonallinen ympäristöltään. Pieniä patsaita on sijoiteltu elueelle paljon. Baari on hyvin varustettu ja seinällä on väyläkartta. Vuokramailojakin näkyi olevan saatavilla.
Kenttä oli hyvin tasainen, kuten tämä 2. väyläkin. Griinit olivat hyväkuntoisia, mutta ei kovin nopeita. Tällä ryhmällä kierrettiin kenttä kahteen kertaan. Kolmas vasemmalta ei osallistunut. Tässä näkyy muutama baarin edessä oleva patsas ja ykkösväylä takana.


Lauantai 25.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.6 astetta. Aamiainen syötiin myöhään, kun kiirettä ei ollut mihinkään. Sitten mentiin lavataksilla Central Roadille hakemaan silmälaseja Pattaya Opticalilta. Koko porukkamme hankki täältä lasit. Takaisin käveltiin taas parin baarin ja Beach Roadin kautta. Antin kanssa varattiin bellpojan avustuksella peliajat tiistaiksi ja keskiviikoksi.

Päiväkahvien jälkeen ajettiin lavataksilla mäelle katselemaan maisemia ja otettiin pakolliset kuvat Pattayasta. Alas käveltiin uusia mutkikkaita teitä pitkin ja meinattiin eksyäkin. Uusia portaita näkyi olevan tekeillä ja rinteeseen asennettiin suurta PATTAYA-tekstiä, joka näkyy koko kaupunkiin ja on yöllä valaistu. Satamassa vedeltiin veneitä maalle vanhoilla romutraktoreilla. Bali Haissa otettiin oluet ja palattiin hotellille. Siam Bayshoren viereen on rakenteilla uusi supermarket, jonka nimi lienee Vimantaitalay. Windyn kautta mentiin sitten syömään Nang Nualiin.

Päivän maksimi oli 35.4 astetta.

Pattaya 25.11.06
Lavataksin kyyti tulee Pattayalla tutuksi ja on todella halpaa, kun kulkee tiettyjä katuja. Joka reissulla tulee otettua tällainen kuva Pattayasta. Siinä näkyvät muutokset. Bali Hain sataman ja Siam Bayshoren väliin rakennetaan uutta supermarkettia.
Pieni temppeli on täälläkin ja kävijöitä tuntuu riittävän. Satamassa vesettiin paatteja yöksi maalle vanhoilla traktoreilla. Kävelykadun eteläpään uudesta portista on osa kirjaimista "pimentynyt".


Sunnuntai 26.11.06. Yön alin lämpötila oli 26.3 astetta. Aamulla ei taaskaan ollut kiirettä, sillä viikonloppuisin pidettiin yleensäkin golfilta vapaata. 10.30 lähdettiin takakadulta bahtbussilla Jomtienille. Käytiin Vivian Barissa eli Peran baarissa Peraa kyselemässä, mutta hän ei ollut paikalla. Rantakadun baarissa juotiin kalliit (90 bt) Singhat ja käveltiin hissun kissun rantaa pitkin Pattaya Parkiin. Timo ja Tuija kävivät meressä uimassa. Sitten ajettiin kabiinilla Pattaya Parkin huipulle 170 metriin. Kyyti maksoi 200 bt hengeltä. Kokonaisuudessaan rakennuksella mastoineen on korkeutta 240 metriä. Ylhäällä katseltiin, kun ihmisiä laskeutui valjaissa roikkuen köyttä pitkin alas ja toiset kahden hengen ”seisontahäkissä” kovalla vauhdilla. Kuvailun jälkeen mentiin hissillä alas ja ajettiin minibussilla hotellille. Sitten olivat ohjelmassa pyykin haku ja nettikahvila. Osa porukasta kävi hieronnassa 2nd Roadilla.

Syömässä käytiin Tuijan ja Timpan kanssa Siam Bayshoren buffetissa Balia Hai-terassilla. Hinta oli 745 bt, mutta kyllä tuli vatsakin täyteen. Antti ja Seija kävivät Lobster Potissa. Windyssä käytiin vielä ottamassa iltaoluet. Työntekijöillä on Windyssä yksi vapaapäivä viikossa.

Päivän korkein lämpötila oli 33.2 astetta.

Pattaya 26.11.06
Jomtienin rannalle johtavan kadun varressa on Vivien Restaurant eli Peran baari Menuetin vieressä. Pattaya Parkin torni ja kabiini odottavat, että pääsemme huipulle 170 metrin korkeuteen. Pattaya Parkin uimala kabiinista kuvattuna. Tässä ei olla vielä edes puolivälissä.
Tuijakin voitti pelkonsa ja tuli mukana näköalapaikalle. Pattayan kaupunki näkyy hyvin. Huimapäitä lähdössä valjaissa roikkuen alas köyttä pitkin. Paikallinen kukkakauppa etenee liikenteen seassa. Kaikenlaista tavaraa myydään samalla tavalla.


Maanantai 27.11.06. Yön alin lämpötila oli 26.2 astetta. Kello 7 aamulla oli lämmintä 27.1 astetta. 9.00 lähdettiin pelaamaan Eastern Star Country Clubille. Porukasta puuttuivat Timo ja Tuija, jotka olivat Aurinkomatkojen saarihyppelyretkellä. Mukana Savosten kanssa oli myös Nok, joka on töissä rantakadulla nettikahvilassa. Kävelijä joutui maksamaan kentällä 500 bt. Kenttä oli oikein hyvässä kunnossa ja griinit kohtalaisen nopeat. Pelin loppurei'illä näkyi ukkospilvi pohjoisen suunnalla, mutta ei tullut peliä häiritsemään.

Paluun jälkeen Seija ja Päivi kävivät vielä Pattaya Opticalissa. Sitten mentiin porukalla Jomtienille Vivian Baariin, jossa Timpan entinen työntekijä Hämälän Pera oli paikalla. Hän järjestää baarista suomalaisporukoille ja muillekin pelireissuja eri kentille. Hinta on edullinen ja siihen kuuluvat ajanvarauksen lisäksi aamiainen, kyyti ja greenfee. Timppa otti kokeiltavaksi Peran vanhan mailasetin. Ari ja Eeva olivat siellä syömässä ja niin mekin söimme saman tien, kun Savosetkin ilmestyivät paikalle.

Lämpötila kävi päivällä 34.7 asteessa.

Eastern Star 27.11.06
Tumppi otti Eastern Starissa kierrokselle auton ja Nok kävi puikkoihin. Eastern Star on myös hyvin tasainen hyväkuntoinen kenttä. 9. väylä on kapean näköinen, mutta onnistunut avaus menee kapean alueen yli reippaasti.
Ja taas tuli eteen tutun näköinen par-3, 13. väylä. Vettä ja bunkkereita on vaikeuttamassa pelaamista. Caddyni odottelee rennosti ohitustilanteessa 15. griinin läheisyydessä. Vivienin Pera järjestelee Pattayalla pelireissuja kentille edullisesti.


Tiistai 28.11.06. Yön alin lämpötila oli 26.5 astetta. Aamulla herättiin aikaisemmin, sillä peliajat olivat jo 9.40 ja 9.50. Lek haki koko porukkamme 8.00 ja vei meidät The Emerald Golfiin Ban Changiin. Uusi nimi ja uusi valmis klubitalo sekä paljon porukkaa otti meidät vastaan. Thaimaan ”expateilla” oli kilpailu ja mukana siinä oli paljon suomalaisiakin, mm. Kyösti Hämäläinen. Myös kovia pelimiehiä oli treenaamassa tälläkin kentällä pelattaviin Aasian Tourin karsintoihin. Greenfee oli vain 500 bt. Kenttä on parantunut entisestään vuosi vuodelta, mutta nyt väylät oli leikattu erittäin kapeiksi. Lyöntien tulee olla suoria, jos aikoo tehdä tulosta, sillä reuna-alueilta ei ole toivoakaan löytää palloa. Kentällä on vain 3 kioskia. Ilma oli erittäin kuuma ja alussa aivan tyyni sää, joten vaatteet olivat shortseja myöten läpimärät jo kahden väylän jälkeen. Onneksi myöhemmin rupesi hieman tuulemaan. Kierroksen jälkeen nautittiin uuden klubitalon suihkuista ja terassilla tarjoili siistin näköinen Cindy-neito.

Iltapäivällä vein taas pyykit ja kävin netissä. Syömässä käytiin pienen hakemisen jälkeen Beach Roadilla Spaghetti Factoryssa.

Päivän ylin lämpötila oli 35.9 astetta.

Emerald 28.11.06
The Emerald Golf Clubin uusi klubirakennus ei ole hassumman näköinen ja voi hyvin ottaa vastaan Aasian Tourille karsivat pelaajat. Ykköstiillä on normaaliin tapaan paljon porukkaa. Nyt lisänä oli karsintoihin osallistuvia harjoituskierroksella olevia pelaajia. Kentälle on päästy ja Tumppi asettelee palloaan tiille. Tästä näkyy kentän luonne: kumpuilevat väylät ja pahat reuna-alueet.
Jali, Antti ja Timo lähestymässä bunkkerein ympäröityä griiniä. Kyllä Emeraldistakin löytyy kuvauksellisia paikkoja. Vesi saa ihmeitä aikaan. Timppa on ehtinyt jo paitaostoksille Mike Arcadelle. Kyllä siitä kaupat tulee.


Keskiviikko 29.11.06. Yön alin lämpötila oli 25.9 astetta. 7.00 oli jo 27.1 astetta, joten taas oli lämmin päivä luvassa. 9.00 lähdettiin Crystal Bay Golf Clubille, joka on niin hieno kenttä, että joka reissulla tekee mieli käydä siellä. Antti ja Tuija jäivät nyt pitämään vapaapäivää, joten Savoset pääsivät myös Lekin kyytiin. Tämä kenttä on edelleen kaunein pelaamistamme kentistä ja myös leppoisa ja hyväkuntoinen. Tumpilla oli kaikki shortsit ja kalsarit menneet pesulaan, joten hän tuli klubille pelkissä farkuissa ilman kalsareita. Proshopin tyttö mittasi sopivat shortsit ja pyysi sovittamaan niitä. Tumppi kuitenkin kieltäytyi sattuneesta syystä, mutta sai silti erittäin sopivat housut. Pelasimme C- ja A-lenkit ja pelikin meni mukavasti, kun reikäpeli Tumpin kanssa päättyi tasan.

Palattuamme hotellille vietimme Seijan ja Antin 11-vuotishääpäivää kuohuviinin ja kahvin kera. Sitten lähdettiinkin Windy-baariin, jossa tapasin entisen tutun DX-kuuntelijan Lasse Huttusen. Edellisen kerran on tavattu Iisalmessa 70-luvulla. Nykyisin Lasse on Rantasalmi Golfin toiminnanjohtaja. Lasse tunnisti minut ja tiesi, että olen nyt Pattayalla. Hän oli siellä ensimmäistä kertaa. Syömässä käytiin Bier-Kuechessä kävelykadulla.

Päivän maksimi oli 35.4 astetta.

Crystal Bay 29.11.06
Lähettäjä touhuaa Crystal Bayn C-lenkin ykköstiillä. Kohta päästään kierrokselle. Griinit ovat suuria ja caddyjen griininlukutaidosta on paljon hyötyä. Puolivälissä ollaan ja Tumppi on ottanut välillä kameran.
Varjot käytettiin hyväksi aina odotellessamme väylän vapautumista. A3-väylänkin griini on aivan klubitalon lähellä. Kuvassa näkyy kuitenkin A9 griini. Peukalokyytiläisiä ja elefantteja klubitalon nurkilla. Hauskoja yksityiskohtia löytyy kentiltä paljon.
Crystal Bayn A8 on yksi kuvauksellisimpia väyliä Pattayan alueen kentillä. A9 griini on valmiina ja klubin ravintolakin odottelee uusia asiakkaita. Seija ja Antti viettivät 11-vuotishääpäivää ja saivat leit kaulaansa.


Torstai 30.11.06. Yön alin lämpötila oli 26.4 astetta. 7.30 oli mittarin lukema kohonnut jo 30.7 asteeseen. Aamulla oli paljon luppoaikaa, koska peliaika Phoenix Country Clubille saatiin vasta 12.48. Lek haki meidät 11.30 ja niin mentiin toisen kerran tällä reissulla Phoenixiin. Porukkaa oli todella paljon ja harjoitusgriinillä tavattiin suomalaisia Aasian Tourin karsintoihin osallistuvia pelimiehiä, mm. Sebastian Kindstedt. Pelattiin taas Mountain ja Lakes ja pienen jonottelun jälkeen päästiin pelaamaan. Tumpin kanssa avattiin ykkösellä aivan lähelle griinin edessä olevaa ojaa ja onnistuin tekemään chippaamalla birkun. Viimeisellä väylällä tuli 4h 20min kestäneen kierroksen toinen birkku. Hyvin ehdittiin pelata ennen pimeän tuloa, vaikka välillä jouduttiin odottelemaankin. Ukkonenkin jytisi taas etelässä päin, mutta ei tullut häiritsemään.

Päivin kanssa haettiin Päivin vanhat ehostuksessa olleet lasit Pattaya Opticalilta ja käytiin syömässä edelliseltä reissulta tutussa 2nd Roadin Domicilissa. Ruoka oli edelleen hyvää ja edullista. Sitten käväistiin vielä nomaalilla iltapaukulla Windyssä, jossa Lasse taas pyörähti.

Päivän ylin lämpötila oli 34.9 astetta.

Phoenix 30.11.06
Phoenix Country Clubin piha-alue on melkoisen kaunis. Puttiharjoituksissa Aasian Tourin karsintoihin osallistuvia suomalaisia. Jani on ehtinyt jo 3. väylän griinille ja caddyt vetävät kärryjä hymyssä suin.
Mountainin ensimmäinen kioski on 4. väylän jälkeen. Odottelu otetaan rennosti Lakesin 7. tiillä kun edellä menevät vasta avaavat. Tämä on Lakesin 8. väylän griini ja tii näkyy veden takana korkeaa mäkeä kohti.


Perjantai 01.12.06. Yön alin lämpötila oli 26.3 astetta. Pelaamaan lähdettiin 8.30 St.Andrews 2000/Green Valley Golf Clubille. Minä pelasin Savosten kanssa St.Andrewsin ja Päivi, Seija, Tuija, Antti ja Timo Green Valleyn. St. Andrewsille oli pakko ottaa auto, mutta Green Valleyyn ei. Viiden ryhmässä pelaavilta kuitenkin vaadittiin kaikille auto ja kahden ryhmää ei hyväksytty, joten tällä kertaa pelattiin kaikki auton kanssa. Auto maksoi 500 bt ja jokaisella oli oltava oma auto. Pelaajia oli taas paljon. Green Valleyn aika oli 10.00, joten Antin porukka pääsi ensin kentälle. Meillä oli tiiaika 10.30, joka piti melko hyvin paikkansa, vaikka lähtöpaikalla olikin ruuhkaa. Molemmat kentät olivat hienossa kunnossa. St. Andrewsin ensimmäisen par-6:n tii oli muutettu lammen pohjoispäähän, joten nyt tuli yksi lammen ylitys vähemmän. 19. reikä on se saareen lyötävä par-3 ja tein siinä birkun. Viimeisellä reiällä ollessamme alkoi sataa ja ukkonenkin oli lähellä. Emme kuitenkaan kastuneet pahasti. St. Andrewsiin oli rakenteilla 9 lisäreikää ja ne valmistunevat ensi vuonna.

Kotimatkalla satoi melko rankasti, mutta Pattayalla oli kuivaa. Kahvien, pyykkireissun ja netin jälkeen mentiin illalla syömään Tankay Sea Food Restaurantiin kävelykadulle.

Päivän ylin lämpötila oli 35.9 astetta.

St.Andrews 2000 01.12.06
St. Andrewsin 1. väylä on mielenkiintoisen näköinen takatiiltä. Vasemmalla oleva vesi ei näy kunnolla tiille. 3. väylä on par-3 alamäkeen, jossa ei kannata lyödä ainakaan pitkäksi, sillä silloin menee veteen helposti. 6. väylän bunkkeripatteristo odottelee uhkarohkeita lyöntejä. Jani näyttää lähtevän hyökkäämään.
Sää näytti oikein hyvältä vielä tässä vaiheessa. Kenttäkin näyttää hyvältä ja vesi vain parantaa näköä. 8. väylällä on lyöntisuunnan/mailan valinta hieman vaikeaa. Bunkkerin vasemmalle puolelle pitäisi lyödä. Caddy odottelee 11. tiillä ja takana näkyy 19. väylän saarigriini. Tätä 19. väylää ei huomioida tulokseen, mutta aina se pelataan.
15. tiiltä näkyy hienosti suuri osa kentästä. Täällä on korkeuseroja, joita ei juuri muilta kentiltä löydä. Jalin harjoitussvingi 16. tiillä. Tarkoitus on lyödä syvän keskellä väylää olevan väyläbunkkerin yli. 18. tiillä ollessamme synkät sadepilvet olivat jo melkein päällä. Juuri ja juuri saimme väylän pelattua sateen alettua.


Lauantai 01.12.06. Yön alin lämpötila oli 26.1 astetta. Aikainen oli aamiainen tänään, sillä viimeisen pelin areenaksi oli valittu lauantaipäivästä johtuen Chonburi Century Country Club. Plutaluangiin ei saatu aikaa kiivaista yrityksistä huolimatta. Lek haki ensin Jalin Mountain Beachista ja tuli sitten 7.55 noutamaan Päivin, minut, Timpan ja Vepsän Arin, joka tuli lavataksilla Viewtalayn condosta. Matkaa kentälle on n. 70 km ja se kesti hieman yli tunnin. Kenttä on puitteiltaan melko vaatimaton, mutta pelaaminen siellä on mukavaa. Klubitalo on pieni, mutta kaikki tarvittava suihkuja myöten löytyy. Greenfee oli lauantaina 400 bt, caddy 200 bt ja auto 500 bt, joka otettiin Päivin kanssa. Kaikki viisi pelasimme samassa ryhmässä toisen 5 hengen ryhmän perässä. Kenttä oli ihan hyvässä kunnossa ja peli sujui alle 5 tunnissa. Täältä päästiin lähtemään nopeasti takaisin, sillä otimme suihkun päälle pelkän pienen oluen.

Palattuamme hotellille hyvästelimme Lekin, joka sai vielä Arilta porukoineen keikkaa kahdeksi viikoksi. Sitten oli vuorossa viimeinen pyykinhakureissu Champista.

Illalla käveltiin 2nd Roadia ja eri Soita pitkin ja etsittiin uutta ruokapaikkaa. Lopulta mentiin hyvin suosittuun Hopfin panimoravintolaan, joka oli täynnä asiakkaita. Siellä tilattiin todella suuret ja täyttävät pizzat, joiden kokonaan syöminen teki kyllä tiukkaa. Iltajäätelöä emme Antin kanssa jaksaneet enää syödä.

Päivän sää oli aurinkoinen ja eikä ollut hirveän kuuma, vaikka maksimi näyttikin 35.2 astetta.

Chonburi Century 02.12.06
Chonburi Centuryn klubitalo ja harjoitusgriini, jossa Jali testaili. Caddy 69 osasi hyvin naamioitumistaidon. Takana näkyy kentän alkeellisin kioski. Kyllähän tältäkin kentältä löytyi kauniita paikkoja kuten yleensä kaikilta.
Syksy näkyi täälläkin, sillä puista pudonneita lehtiä oli paljon. 14. tiillä odoteltiin taas. Edellä pelasi viiden ryhmä ja meitäkin oli viisi. Päivi puttaa viimeisellä griinillä ja takana näkyy Lekin auto odottamassa.
Ari Vepsä, Jali ja Päivi Centuryn vaatimattoman klubitalon edessä. Siam Elephant ravintolassa hotellissamme oli paikallinen soittajatyttö. Tavaratalo oli koristeltu joulua ja uutta vuotta varten.


Sunnuntai 02.12.06. Yön alin lämpötila oli 25.9 astetta. Viimeinen päivä oli varattu ostoksille ja pakkaamiseen. Aamiaisellekin mentiin vasta kymmenltä. Sitten mentiin Seppälöiden kanssa ostoksille. Kävimme taas parturissa Soilla ja hyvä työ maksoi 100 bt. Mike Arcadelta ostin vielä 3 pelipaitaa 450 bahtilla ja yhdet shortsit 400 bahtilla. Vanha kelloni teki lakon ja niin ostin uuden Citizen Eco Driven 4200 bahtilla Monaris Opticalin kelloliikkeestä Walking Streetiltä. Mulligan Barissa käytiin oluella ja paluumatkalla hyvästelemässä Windy Gardenin aamuvuoron tytöt.

Hotellilla juotiin viimeiset omat kahvit ja vajaan tunnin ajan satoi rankasti. Päivi ja Tuija kävivät hieronnassa 2nd Roadilla ja vieläkin satoi hieman. Timpan kanssa käytiin netissä ja kaupassa ostamassa 99 bt:n Mekong-viski ja muutama oluttölkki.

Kovan pakkaamisen jälkeen mentiin syömään Soi Diamondille Mama's Restaurantiin, jossa schnitzelit maksoivat 220 bt ja olivat suuret. Hintaan kuului vielä keitto ja salaattipöytä. Windyn kautta palattiin hotellille tuhoamaan jäljellä olevia juomia.

Päivän korkein lämpötila oli 33.4 astetta, joten taisi olla viilenemään päin.

Pattaya 03.12.06
Kellokaupat on tehty Monaris Opticalissa ja rannekkeen sovitus käynnissä. Walking Street ja keskellä näkyy Reiskan puuksi ristimämme suuri puu. Pikkutytöt jakoivat kävelykadulla Alcazarin shown mainoksia.


Maanantai 03.12.06. Herätys oli jo 5.10 ja aamuyöllä alin lämpötila oli 25.5 astetta. Aamupalalle mentiin heti, kun pakkaukset oli saatu kuntoon. Matkalaukut ja bägit nostettiin käytävälle ja käsitavarat otettiin mukaan. Samalla kävin selvittämässä meidät ulos, koska huoneet oli luovutettava 7.00. Aurinkomatkojen bussi tuli hakemaan meidät 7.30. Ennen lähtöämme saimme kivan viestin bellpoika Komkrichilta, joka toivotti meidät tervetulleeksi takaisin.

Bussi pysähtyi taas Bangpakong-joen lähellä ja sitten tultiinkin Suvarnabhumin lentoasemalle hyvissä ajoin. Ensimmäisten joukossa päästiin lähtöselvitykseen, jossa vaaka näytti tavaroillemme ylipainoa vajaat 5 kiloa. Toisilla kuului olevan enemmän, mutta siitä ei välitetty.

Sujuvasti päästiin tullinkin läpi ja pienten ostosten ja nautiskelun jälkeen päästiin koneeseenkin ajallaan. Nyt oli kuitenkin osa porukkaa jäänyt jumiin lähtöselvitykseen ja jouduimme odottelemaan heitä melkein tunnin. Finnairin MD-11 lähti 33-asteisesta Bangkokista 13.30.

Helsinkiin tultiin kuitenkin suurin piirtein aikataulun mukaisesti 18.25. Tavaratkin tulivat nopeasti ja Airport Taxilla päästiin kotiin jo 19.50.

Pattaya 04.12.06
Siam Bayshore näyttää nykyisin tältä Rasputin-ravintolan edestä katsottuna. Bangpakong-joki on melkoisen leveä. Kolme golfkenttää on tässä aivan lähellä. "Kauan eläköön kuningas"-kylttejä näkyi kaikkialla kuten tässäkin lentokentälle saavuttaessa.
Kentällä oli porukkaa todella paljon. Jonotussysteemi toimi, mutta liikkuminen oli hankalaa tavaroiden kanssa. Tällaisten putkien kautta mentiin lähtöportille. Kaikki on uuden näköistä niinkuin pitääkin. Siinähän se Finnairin MD-11 jo odottikin meitä pitkälle matkalle takaisin Suomeen.


Yhteenveto Matka oli taas erittäin onnistunut. 3 viikkoa ei tuntunut ollenkaan pitkältä ja mieli olisi tehnyt vielä jäädä. Kaikki meni oikein hyvin. Pieniä vatsavaivoja lukuun ottamatta kaikki pysyivät terveenä.

Sää oli tällä kertaa selvästi lämpimämpi kuin kertaakaan aikaisemmin. Lämpötilat olivat maksimissaan 33:n ja 36:n asteen välillä, kun aikaisemmin ovat pyörineet 30 asteen molemmin puolin parin asteen tarkkuudella. Nyt satoi 5 päivänä, mutta ne olivat pieniä iltapäiväkuuroja. Pari kolme ukkostakin oli, mutta pisimmilläänkin kesto oli vain pari tuntia. Golfkentällä saatiin vettä niskaan vain kaksi kertaa eikä silloinkaan oikeastaan kastuttu.

Golfkentät olivat hienossa kunnossa ja 14 pelattua kenttää olivat kaikki oikein hyviä valintoja. Greenfeet ovat pysyneet suurin piirtein entisellään, vain Phoenixin hinta on noussut. Pelaajien määrä on kasvanut valtavasti ja nykyisin on peliaikojen varaus kyllä suositeltavaa. Sen tekevät hotellien bellpojat ihan mielellään pientä korvausta vastaan (20 bt).

Muutenkin hintataso on pysynyt vakaana. Ravintolahinnat ovat aivan samoja kuin kaksi vuotta sitten. Paitoja saatiin nyt jopa halvemmalla kuin aikaisemmin. Ainoastaan Lekin taksat ovat hieman nousseet, mutta maksimi oli edelleenkin 1500 bt koko päivästä. Polttoaineen hinta on kuulemma noussut ja näytti nyt olevan n. 25 bt/litra eli n. 50 senttiä.

Pattayalla rakennetaan edelleen kovasti ja asukkaita on jo yli 200000. Kaupunki siistiytyy pikkuhiljaa ja kun melutaso illalla saadaan vielä kuriin, on kaupungissa ilo liikkua. Golfpaikkanahan Pattaya on yliveto. Kenttiä riittää pelattavaksi, vaikka nyt Siam Country Club, Great Lake ja Sri Racha olivat suljettuna. Siam ainakin on laajennuksen alaisena ja aukeaa 2007. St. Andrews 2000 saa myös 9 lisäreikää lähiaikoina.

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer tarjoaa melkoisen täydellisen listan Thaimaan golfkentistä ja tiedot sekä kuvia ja kommentteja hyvin monista kentistä. Kentät ovat aakkosjärjestyksessä, mutta ne saa myös alueittain.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

1. OSAAN PATTAYAN 6. REISSUA
GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
17.12.2006
Copyright © 2004 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com