5. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
19.11. - 12.12.2004, osa 2

Osa 1 Osa 2

Seikkailu jatkuu ...


Keskiviikko 01.12.04. Yön minimi lämpötila oli 24.9 astetta. Aamulla oli aikaa, sillä Phoenixiin saatiin ajat vasta 12.16. Meitä oli mukana kilpailussa Phoenix Country Clubilla 5 (Päivi, Seija, Hannu, Timo ja minä) ja Arin porukkaa 6 pelaajaa. Greenfee oli 800 bt, caddie 250 bt ja auto 550 bt. Phoenixissa pelattiin Ocean ja Mountain. Minä pelasin Arin, Hannun ja Kaitsun kanssa. Kenttä oli todella hienossa kunnossa ja pelikin kulki. Tein 2 birkkua ja pelasin 86. Seija pelasi 97 ja Timo voitti kisan pelaamalla 89 eli netto 72.

Phoenix 01.12.2004

Phoenix Country Clubin edusta kentän puolella on tosi kaunis.

Eeva, Kaitsu, Ari, Sari ja Hannu Ocean-lenkin ykköstiillä.

Katse Mountainin 9. griiniltä Lakesin ykkösväylälle.

Syömässä käytiin poikkikadun sveitsiläisessä ravintolassa, jonka nimi ei oikein selvinnyt. Swiss Food luki oven yläpuolella. Päivän maksimi lämpötila oli 29.9 astetta.


Torstai 02.12.04. Yön minimi lämpötila oli 25.4 astetta. Taas oli hiukan myöhäisempi lähtö. 10.00 Lek vei koko porukkamme Burapha Golf Clubilla. Timpan Seijakin oli mukana tutustumassa hienoon thaimaalaiseen golfkenttään. Hannu, Antti ja Marjukka menivät Laem Chabangiin pelaamaan samalla kyydillä. Buraphassakin on nykyisin autopakko ja samaan autoon mahtuu kaksi pelaajaa. Auton hinta on 600 bt. Timpan Seijakin joutui maksamaan mukana kulkemisesta 300 bt. Greenfee oli 1000 bt, caddie 200 bt. Pelattiin vanhat tutut A ja B, koska C ja D ovat torstaisin suljettuna. A ja B on suljettu tiistaisin. Kenttä oli oikein hyvässä kunnossa joskin reuna-alueilta hieman kuiva. Pelista selvittiin 4 tunnissa. Hannun porukkakin oli valmiina Laem Chabangissa, kun heidät sieltä noudettiin.

Burapha 01.12.2004

Buraphan A1-väylä griinin suunnasta nähtynä.

Tällä par-3:lla on pieni vesieste välissä.

Klubitalon lähistöllä ollaan, A9-griinillä.

B2-väylä jää hyvin mieleen. Se on melko lyhyt par-4 notkon yli.

Timppa keskittyy B5-väylän avaukseen.

Kentän näyttävin par-3 on B8. Se on melko pitkä ja välissä on vettä.

Pyykinhaku- ja nettireissun jälkeen käytiin syömässä Sharky's-ravintolassa aivan kävelykadun pohjoispäässä. Päivän maksimi lämpötila oli 29.4 astetta.


Perjantai 03.12.04. Yön minimi lämpötila oli 26.0 astetta. 8.30 lähdettiin 7 hengen porukalla (Marjukka puuttui) Royal Lakeside Golfiin Chonburin pohjoispuolelle. Matka kesti yli tunnin. Klubitalo on mahtava amerikkalaistyylinen talo, jonka aulassa on kentän pienoismalli. Greenfee oli 600 bt ja caddy 200 bt. Pelaamaan päästiin heti, sillä minkäänlaista ruuhkaa ei ollut. Kenttä on hyvin tasainen mutta erittäin komea. Suurimpana vaikeustekijänä olivat lukuisat vesiesteet. Melkein kaikki ylsivät parhaimpaansa. Hannu pelasi 80, Päivi 97 ja minä 88, vaikka tein ensimmäisellä väylällä par-5:llä 11. Koko reissun paras caddyni sattui tälle kentälle. Hän tunsi griinien breikit ja osasi myös jonkun verran englantia. Ampiainen pisti minua peukaloon, mutta caddyt hoitivat sitä lääkepuikolla moneen otteeseen ja se parani kokonaan ennen pelin loppua.

Royal Lakeside 01.12.2004

Royal Lakeside Golfin portti Chonburin pohjoispuolella.

Valkoisia aitoja on käytetty runsaiden kukkien lisäksi kentän koristeena.

Hannu lyömässä ykköstiillä.

Hannun ja Timo avaukset 5. väylällä klubitaloa lähestyttäessä.

10. väylä on par-5 ja vasemmalla veden edessä on valtaisa bunkkeri.

Kierros on takana ja upea klubitalo odottaa.

Illalla syötiin Timpan ja Seijan kanssa Nang Nualissa. Heidän kämpässään istuttiin sitten vielä iltaa. Päivän maksimi lämpötila oli 29.9 astetta.


Lauantai 04.12.04. Yön minimi lämpötila oli 24.4 astetta. Aikainen herätys, sillä 5.50 tuli Lek noutamaan minut ja Hannut Phoenix Country Clubille aamukierrokselle. Aurinko nousi, kun oltiin Phoenixissa. Siellä oli ainakin 100 pelaajaa ja caddya valmiina suureen tournamenttiin. Oli vaikeuksia löytää oma bägi siinä tungoksessa. Caddyt ja bägit kuitenkin löydettiin ja yhteisellä autolla mentiin Lakes-kentälle. Ocean ja Mountain oli varattu yhteislähtökilpailuun, joten kiersimme Lakesin kahteen kertaan. Heti 3. tiillä ohitettiin 4 japsin porukka ja toisella kierroksella samassa kohtaa toinen ryhmä. Koska oli viikonloppu, greenfee oli 1440 bt ja auto 600bt sekä caddy 250 bt. Peli kesti 2h 40min ja jo 10 aikoihin oltiin hotellilla aamupalalla. Lek kävi matkalla taas ostamassa Lipovitanit.

Phoenix 04.12.2004

Hannun kanssa käytiin pelaamassa perinteinen lähtöpäivän varhaisaamun kierros Phoenixissa.

Lakesin 8. tiillä oli aikaa ihailla kukkia.

Hannu ja caddymme 4. tiillä. Takana näkyy klubin lisäksi 3. griini.

Timppa ja Antit kävivät pelaamassa Asia Pattayan 9-reikäisen par-3-kentän. Siellä oli greenfee 280 bt. Kenttä oli hyvässä kunnossa. Kaikki griinit ovat korotettuja ja bunkkerit melko syviä.

Iltapäivän aluksi saateltiin Hannun porukka sekä Timppa ja Seija kotimatkalle. Kun heidät oli saatu lähtemään, mentiin bahtbussilla 10bt/henkilö Pattaya Opticaliin hakemaan silmälaseja. Seijan toisten lasien laitto kesti 1.5 tuntia, joten odotellessa käytiin Pattaya Driving Rangella katselemassa mailoja. Takaisin käveltiin. Matkalla ostin Sonyn kameraan Memory Stickin (128 Mb), joka maksoi 1750 bt. Sitten palttiinkin hotellille, mutta käytiin matkalla katselemassa valmiiksi paitoja Pikku Mikessa. Illalla syötiin hotellin Bali Hai-ravintolassa 595 bahtin buffet ja mentiin täysin vatsoin aikaisin nukkumaan. Päivän maksimi lämpötila oli 30.1 astetta.

Pattaya 04.12.2004

Ryhmämme madamet Inkku, Marjukka, Senttu, Seija ja Päivi.

Ja miehet Antti H., Antti S., Esa, Hannu ja Timppa.

Bussi on tullut, pakkaus käynnissä ja osa porukastamme poistuu tapahtumapaikalta.


Sunnuntai 05.12.04. Yön minimi lämpötila oli 23.9 astetta. Aamulla heräiltiin omia aikojamme ja aamiaisen jälkeen vietiin pyykit Champiin. NV Internet- ja NV Beauty-paikassa hoidatin jalat ja kädet ja Päivi hierotti jalkojaan tunnin ja hoidatti kädet. Jalkojen ja käsien hoito maksoi 150 bt, tunnin jalkahieronta 200 bt. Luin odotellessani myös postit. Sitten käveltiin Ison Miken kautta Pikku-Mikeen ostamaan shortsit (250 bt) ja paitoja. Paremmat paidat maksoivat 200 bt ja vanhan malliset 150 bt.

Pattaya 05.12.2004

Kuninkaan syntymäpäivän kunniaksi Päivi kävi jalkahieronnassa NV Beautyssa.

Iltapäivän pikkuparaatin kärjessä meni Thaimaan ja kuninkaan lippuja kantanut komea kuorma-auto.

Windy Gardenista on hyvä näköala Bali Hain laiturille ja takana olevalle kukkulalle.

Hotellilla keitettiin kahvit ja klo 16.00 mentiin katsomaan pientä paraatia kävelykadulle. Illalla myöhemmin tuli iso paraati Kuninkaan syntymäpäivän kunniaksi. Juhlatilaisuutta seurattiin Bali Hain satamassa. Siellä oli thaitanssia, paraatiryhmien huomionosoitukset kuninkaalle ja lopuksi erittäin komea ilotulitus. Päivän maksimi lämpötila oli 30.7 astetta.

Pattaya 05.12.2004

Illan isommassa paraatissa olikin paljon näkemistä.

Tämä tyylikäs nainen pysäytti kulkueen hetkeksi, jotta saisin kunnon kuvan.

Paraatijoukos asettuivat omille paikoilleen Bali Haissa illan tilaisuutta varten.

Esiintymislava oli koristeltu isolla kuninkaan kuvalla ja kukkasin.

Ilotulistus tilaisuuden päätteeksi oli todella mahtava.

Nang Nualin edessäkin osoitettiin kunniaa kuningas Bhumibolille.


Maanantai 06.12.04. Yön minimi lämpötila oli 24.8 astetta. Pelaamaan mentiin taas Burapha Golf Clubille. Sieltä varattiin aika täksi päiväksi edellisellä viikolla käydessämme, kun ei silloin päästy pelaamaan C- ja D-lenkkejä. Silloin ei vain tiedetty, että tänään on kansallinen pyhäpäivä, koska kuninkaan syntymäpäivä sattui sunnuntaiksi. Näinollen greenfeestä jouduttiin maksamaan 1400 bt, caddie oli normaalit 200 bt ja jaettu auto 600 bt. Nyt päästiin pelaaman C ja D, joita emme aikaisemmin ole pelanneetkaan. Väylistä mieleen jäivät oikeastaan vain loppupään väylät, jotka nousevat samalle mäelle kuin A ja B lenkin 11-14. D-lenkki oli selvästi mielenkiintoisempi kuin C.

Burapha 06.12.2004

Buraphan C2 on par-5, lievä dogleg oikealle.

Seija ja Päivi C5:n griinillä, takana näkyy tii ja C4:n griini.

Päivi puttaa C8:lla, par-3, jossa on myös kaikenlaisia esteitä.

Ryhmämme caddyt D2:n tiillä.

C- ja D-lenkit kiertelevät melko avoimessa maastossa.

Valkoisia ja mustia joutsenia Buraphan klubin edessä olevassa lammessa.

Pesulareissun jälkeen käytiin syömässä Food Fairissa Right Spotin vastapäätä. Päivän maksimi lämpötila oli 30.1 astetta.


Tiistai 07.12.04. Yön minimi lämpötila oli 24.0 astetta. Aamulla lähdettiin pelaamaan upouudelle Pattana Sport Clubille. Olimme kuulleet, että se on ollut auki pari kuukautta, joten sinne vaan testaamaan. Pattana sijaitsee n. 20 km eteenpäin Buraphasta lähellä Treasure Hillin kenttää. Lek osasi ajaa suoraan kentälle, joka kyllä näkyikin hyvin tielle. Kentällä on valmiina ainakin 18 reikää, mutta kokonaisuuteen kuulu 27. Klubitalo ei ollut vielä valmis, mutta varmaankin heti alkuvuodesta. Greenfeet maksettiin myyntitoimistossa, jossa oli paikalla parikymmentä henkilöä. Greenfee oli 600 bt, caddy 200 bt ja auto 400 bt. Autolla sai ajaa vain päällystettyjä teitä pitkin. Kenttä on rakennettu melko avoimeen maastoon ja sinne on tuotu paljon puita, jotka oli vielä tuettu. Vettä on paljon, mm. 3 par-3-väylää pelataan saarigriinille. Tuuli oli kova, joten vaikeutta löytyi. Ensimmäiselle puoliskolle mahtui myös yksi par-6 reikä. Kenttä oli jo melko mukavassa kunnossa, tosin joissakin kohti reuna-alueilla oli vielä kohennuksia käynnissä. Griinit olivat hyvin vinoja ja nopeita. Kokemisen arvoinen kenttä.

Antin kanssa kävin NV Internetissä tyhjentämässä postilaatikkoni roskista ja Antti hoidatti jalkansa ja kätensä. Syömässä käytiin illalla 2nd Roadilla lähellä Central Roadia sijaitsevassa Domicil-ravintolassa, jonka itävaltalainen isäntä tarjosi ruuan päälle jäätelöt. Takaisin käveltiin Windyn kautta. Päivän maksimi lämpötila oli 28.5 astetta.

Pattana 07.12.2004

Pattana Sport Club on aivan uusi 27-reikäinen kenttä.

Klubitalo oli vielä keskeneräinen eikä ollut auki.

Kentällä on paljon istutettuja ja tuettuja palmuja ja muita puita kuten tässäkin 2. väylällä.

3. väylä onkin melko hankala, pitkähkö par-3 veden yli vaikealle griinille. Lisänä oli kova sivuvastainen tuuli oikealta.

6. väylän griinin ja varsinkin hauskasti muotoiltu takabunkkeri ovat kivan näköisiä.

7. tii ja taustalla häämöttää klubitalo.

10. väylä eli B1 on melkoisen kapea par-4 ja vettä kummallakin puolella, pituutta 413 yardia.

B3:lla on taas saarigriini, mutta tämä oli helpompi lyhyytensä vuoksi.

Koristeltuja joulukuusia oli jo Pattayallakin.


Keskiviikko 08.12.04. Yön minimi lämpötila oli 23.2 astetta. Seijan ja Päivin kanssa lähdettiin kolmistaan pelaamaan Phoenix Country Clubille. Kenttinä olivat Lakes ja Ocean. Sää oli mukava, ei kuuma ja tuulta sopivasti. Greenfee oli tuttu 800 bt ja caddie 250 bt. Alkupuoli pelistä meni hyvin. Erikoinen tapahtuma tällä kierroksella oli se, että caddyni Pel (334) oli kirjoittanut tuloskorttiini myös puhelinnumeronsa. Sitä ei koskaan aiemmin ole minulle sattunut.

Phoenix 08.12.2004

Phoenixin klubitalon ympäristö on kuvauksellinen.

Päivi tiiaamassa Lakesin 8. väylällä.

Ocean-lenkillä on jonkin verran korkeuseroja, vaikkei niitä tässä juuri huomaakaan.

Antti piti vapaapäivän kävellen Wong Amatiin ja takaisin. Me jouduimme hyvissä ajoin takaisin hotellille, joten lähdimme Seijan ja Antin kanssa kävelylle Jomtienille, josta oluen jälkeen käveltiin takaisin rantaa pitkin Asia Pattaya-hotellille ja golfkentälle. Kävimme myös vastapäätä sijaitsevalla Harold's Rangella. Taksilla ajettiin sitten takaisin hotellille. Pyykit vietiin vielä kerran Champiin ja käytiin Happy Facessa syömässä. Takaisin käveltiin, koska ei päästy taksin kanssa sopimukseen hinnasta. Päivän maksimi lämpötila oli 28.5 astetta.

Pattaya 08.12.2004

Seija ja Antti Thappraya Roadilla matkalla Jomtienille.

Jomtienilla on paljon korkeita hotelleja ja asuntohotelleja.

Asia Pattayan par-3 kenttä.


Torstai 09.12.04. Yön minimi lämpötila oli 23.8 astetta. Neljästään lähdettiin 8.30 pelaamaan Century Country Clubille Ban Changiin. Kerran aikaisemmin olemme siellä vierailleet. Uusi klubitalo oli valmistumassa, mutta kovin suuri siitäkään ei tule. Selvä parannus kuitenkin nykyiseen. Greenfee oli 400 bt ja caddie 200 bt. Kenttä oli entisenlainen voimakkaasti kumpuileva ja melko vaikea Nick Faldon suunnittelema. Minulle sattui porukan ainoa tyttöcaddy Mon (97). Hän kertoi olevansa 24-vuotias ja kotoisin Udon Thanista Koillis-Thaimaasta. Hänkin laittoi puhelinnumeronsa score cardiin. Pelin jälkeen ostin klubin tiskiltä golfhanskan edullisesti, Callawayn hanska maksoi 280 bt. Oli melkoinen yllätys, että muutamasta myynnissä olevasta löytyi minulle vasurille isoon käteen sopiva hanska!

Century Ban Chang 09.12.2004

Century Country Clubin caddyt Ban Changissa olivat suurelta osin poikia. Takana vaatimaton klubitalo.

Tämä 3. griini on hyvin veden ja bunkkereiden ympäröimä.

5. väylä on lyhyehkö par-3, jossa lyhyeksi jättäminen aiheuttaa ongelmia.

9. griini, takana 4. ja 3. väylä.

12. väylä on mielenkiintoinen par-4, joka lyödään ylhäältä notkon yli kumpuilevalle väylälle.

Centuryn uusi klubitalo on hyvää vauhtia valmistumassa.

Paluumatkalla käytiin Outlet Mallin golfliikkeessä, josta ostin Pellisen Pipsalle muutaman laatikon Precept Lady-palloja. Hinta oli 880 bt/tusina eli alle puolet Suomen hinnoista. Tutun Titleist Pro V1:n hinta oli 1890 bt/tusina, sekin n. puolet Suomen hinnoista. Hotellille tultuamme kävimme Päivin kanssa parturissa. Hiusten leikkaus maksoi 150 bt. Sitten menin selvittämään posteja ja Päivi hierotti taas jalat. Seppälöiden kanssa käytiin syömässä Schwartzwaldstubessa, joka oli ilmeisesti reissumme aikana vaihtanut omistajaa ja mennyt samalla alaspäin. Schnitzel maksoi 155 bt. Päivän maksimi lämpötila oli 27.9 astetta.


Perjantai 10.12.04. Yön minimi lämpötila oli 23.9 astetta. Reissun viimeinen peli pelattiin Siam Country Clubilla, jossa olimme kaikki neljä mukana. Koska oli Perustuslain päivä eli kansallinen "holiday", jouduimme maksamaan greenfeestä 1000 bt. Caddie oli entinen 200 bt ja Päivin auto 620 bt. Saimme kaikki vanhat caddyt, joiden numerot olivat 10 ja 19 väliltä. Paikalla 1. tiillä oli myös caddy numero 1 ja vanha tuttu Kook. Antti pelasi kätensä vuoksi punaisilta ja teki 2 birkkua. Minulle tuli yksi. 10. väylällä löin hyvän avauksen, joka meni hiukan liikaa oikealle. Tällä par-5:lla siitä oli matkaa griinille caddyn mukaan 240 yardia. Edellä menevä porukka oli griinillä, mutta caddy hoputti minua lyömään. Palloni oli hiukan puiden katveessa, joiden vuoksi oli yritettävä draw'ta. Mailana oli rauta-4. Löin, koska caddy hoputti. Lyönti osui erinomaisesti ja lähti kuin tykin suusta juuri sellaisena kuin halusin. En nähnyt lyöntipaikalta griinille, mutta joku caddy sanoi, että se on "on". Caddyni alkoi mököttää ja sitä jatkui koko loppupelin. Kun päästiin griinin luo, menin suoraan seuraavalle tiille pyytelemään anteeksi. 4 engelsmannia kysyivät vain, oliko se toinen lyönti ja kuultuaan sen kehuivat ja toivottivat parasta eagle-metsästyksessä. Pallo oli tosiaan griinillä ja oli vierinyt reiän vierestä n. 3 metriä pitkäksi. Kaverit kyselivät vielä myöhemmin, miten meni. Kentällä tuli perässä porukka Iisalmesta, joista otin hienon kuvan 18 griinillä ja näytin sitä heille sekä lupasin lähettää, joten yksi kavereista antoi käyntikorttinsa.

Siam Country Club 10.12.2004

Siam Country Clubilla on paljon muotoiltuja pensaita kuten tässäkin 1. tiin ja 9. griinin välissä.

Myös pieniä patsaita on paljon komean klubitalon pihapiirissä.

Griinityöskentelyä Siam Country Clubilla.

15. griini sillanvieruskukkien välistä katsottuna.

Reissun viimeiset putit Siamin 18. griinillä.

Kivasti näkyy 18. griini terassilta.

Paluumatkalla käytiin taas Outlet Mallissa, josta ostin lisää palloja ja Päivi osti sukkia. Kävin vielä lukemassa NV Internetissä postit ja hyvästelemässä tytöt. Hotelli oli kutsunut meidät cocteil-tilaisuudeen Bali Hain alakertaan, jonne mentiin 18.30. Sen jälkeen mentiin vielä syömään Nang Nualiin. Ilta kului sitten seurustelun merkeissä. Päivän maksimi lämpötila oli 29.3 astetta.


Lauantai 11.12.04. Yön minimi lämpötila oli 23.9 astetta. Aamulla nukuttiin rauhassa ja aloitettiin pikkuhiljaa pakkailemaan. Kun pakkaukset olivat suurinpiirtein valmiita, lähdettiin vielä kävelylle Beach Roadille. Huoneiden luovutus oli 13.30 ja kaikki oli silloin valmiina. Kun huoneet oli luovutettu, käytiin vielä Windy Gardenissa juomassa oluet ja hyvästelemässä tytöt. Lek oli myös hotellin edessä ja keskustelin hänen kanssaan joulusta ja joulupukista. Tuttu tuntui olevan.

Pattaya 11.12.2004

Viimeinen silmäys Walking Streetille, jossa päivällä on runsaasti moottoripyöriä.

Päivi astelee viidakkoon - hotellin sisäpihalle.

Hotellin väki toivotti hyvää matkaa.

Aurinkomatkojen bussi tuli ajallaan 14.45 ja sillä ajettiin Utapaon kentälle. Kun tavarat oli saatu selvitettyä, otettiin vielä oluet lentoaseman ulkopuolella olevassa Army Shopissa. Finnairin kone oli tavan mukaan hieman myöhässä ja pääsi lähtemään vasta 18.00:n jälkeen. Kotimatka alkoi. Päivän maksimi lämpötila oli Pattayalla noin 29 astetta.

Lento sujui hyvin ja 4.5 tunnin jälkeen tehtiin välilasku Ahmedabadissa Intiassa kuten tullessakin. Taas päästiin ulos ja lentoasemalle jaloittelemaan n. tunniksi. Olutta ei nyt lentoasemalta saatu. Viimeinen pitkä taival alkoi.


Sunnuntai 12.12.04. Loppulento sujui nukkumisyritysten merkeissä. Helsinkiin laskeuduttiin 02.30, joten myöhässä oltiin vain 25 minuuttia. Kaikki sujui nopeasti ja matkatavarat olivat tallessa. Airport Taxia ei saatu, joten 03.00 lähdettiin tavallisella farmaritaksilla kohti kotia, jossa oltiin 03.30. Lämpötila Helsingissä oli +3 astetta ja maa mustana, mutta merkkejä lumesta oli valleina teiden vieressä.

Helsinki 12.12.2004

Helsingissä odotettiin hyvin
pukeutuneina matkatavaroita.

Onnistunut matka oli ohi.

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer tarjoaa melkoisen täydellisen listan Thaimaan golfkentistä ja tiedot sekä kuvia ja kommentteja hyvin monista kentistä. Kentät ovat aakkosjärjestyksessä, mutta ne saa myös alueittain.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

1. OSAAN PATTAYAN 5. REISSUA
GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
6. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
26.12.2004
Copyright © 2004 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com