3. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan 24.11. - 17.12.2000, osa 2

Osa 1 Osa 2

Seikkailu jatkuu ...


Torstai 07.12.00. Yön minimi lämpötila oli 24.2 astetta. Klo 8.30 lähdettiin pelaamaan Pattaya Country Clubille porukalla Päivi, Esa, Seija, Håkan ja Hannu. Nymanit menivät Khao Kheowiin PSC:n kuukausikilpailuun ja Antti ja Kaarina jäivät hierottivaksi, Tuija sairastamaan lievää vatsatautia. Greenfee oli 354 bahtia, joka johtui alennuksesta 25%. Caddie maksoi 200 bahtia. Klubitaloa on laajennettu parin vuoden aikana ja nyt siellä on isot locker-tilat, kohtuullinen proshop ja isot kokoustilat. Muuten kenttä on entinen avara 18 reiän kokonaisuus, joka odottaa melkein valmista 9 reiän laajennusta.

Pattaya Country Club 07.12.2000

Matka käy kohti Pattaya Country Clubin ykköstiitä.

1. väylä on par-4 dogleg oikealle lievään ylämäkeen.

10. väylä on par-4, jossa griinin edessä on lampi hyvän draivin ulottuvilla.

Hokin kädessä ei ole maila vaan pallo-onki. Ahti on ottanut omansa.

Eikun droppi ja peli jatkuu aina katkeraan loppuun asti.

Joukkomme Pattaya Country Clubin edessä.

Antti ja Sundmanit kävivät buddhan patsaalla ja radioasemalla kaupunkia kuvaamassa. Illalla käytiin hakemassa Päivin ja Seijan lasit Pattaya Opticalilta. Siellä törmättiin taas Hannuun ja Tuijaan, joka oli saanut itsensä kuntoon. Eija oli voittanut arvontapalkinnon kilpailussa, jossa osanottajia oli ollut n. 135. Rainer oli jäänyt yhden lyönnin palkintosijoista. Ruokapaikka oli Bavaria Housen lähellä oleva baari, jonka nimeä kukaan ei muista. Minä en sinne lähtenyt, sillä vatsa oikutteli hieman. Päivän maksimi lämpötila oli 28.7 astetta.

Pattaya 07.12.2000

Pattaya Country Clubin portti on pramea, mutta myös komea.

Vuorossa on korttien kirjoittaminen ystäville Suomeen.

Pattaya Opticalista käytiin noutamassa parit silmälasit.


Perjantai 08.12.00. Minimi lämpötila oli 25.4 astetta aamulla 6.45. Klo 8.25 lähdettiin Phoenix Golf & Country Clubille pienellä kiireellä, sillä kentällä oli pari kilpailua. Hyvin päästiin kuitenkin pelaamaan ja greenfee oli alennuslipuilla 400 bahtia, caddie 200 bahtia ja saatiin taas uudet 100 bahtin alennusliput (300/600 bahtia). Kaikki olivat nyt mukana ja Hannu ja Tuijakin nähtiin kentällä. Samalla pidettiin päätöskilpailut, sillä Sundmaneille ja Eijalle tämä oli reissun viimeinen kierros. Pelimuoto oli parikilpailu best ball, jossa pari muodostuivat tasoitusten mukaan seuraaviksi: Kaarina ja Esa, Päivi ja Rainer, Eija ja Antti, Seija ja Håkan. Kaarinan ja Eijan joukkue pelasi yhdessä samoin Päivin ja Seijan joukkueet. Samalla pelattiin pariskuntakilpailu, jossa kummankin pisteet laskettiin yhteen. Kenttinä olivat The Mountain ja The Lakes, vaikka meidät ohjattiinkin 9 reiän jälkeen The Ocean lenkille. Valvoja tuli kuitenkin noutamaan toisen kilpailun vuoksi meidät sieltä takaisin.

Parikilpailun voitti Päivi ja Rainer 60 pistettä ja pariskuntakilpailun Päivi ja Esa 66 pistettä. Päivi teki viimeisellä reiällä (par5) komean eaglen.

Illalla käytiin syömässä Sundmanien kanssa Food Fair Thai Food-ravintolassa. Päivän maksimi lämpötila oli 28.9 astetta.

Phoenix 08.12.2000

Kilpailun tuoksinaa Phoenixin Mountainin 2. griinillä.

Iso bunkkeri vartioi tätä par-3:a. Nyt oli reikä helpohkossa paikassa.

Buddhakallio näkyy hyvin moneen paikkaan Phoenixin kentällä.

Mountainin 9. väylän tiille näkyy klubitalo koko komeudessaan.

Antin ottama kuva ryhmästämme caddyineen puolivälissä kisaa.

Päivi nostaa pallonsa viimeisen väylän reiästä tehtyään eaglen.


Lauantai 09.12.00. Minimi lämpötila oli 26.4 astetta. Aamuksi oli Rainerille ja Esalle tilattu aamupala 6.00. 6.30 vei Lek meidät Phoenix Golf & Country Clubille, jossa greenfee oli viikonlopun vuoksi 600 bahtia. The Lakes-lenkin tiillä oltiin 7.05 ja 2. väylän jälkeen ohitettiin 2 suomalaista Valmetin miestä. Korealaisiakin ohitettiin, mutta The Ocean-lenkillä 4 hengen taiwanilaisryhmän ohitus ei onnistunut. Kierros kesti 2h45min. Hotellilla oltiin takaisin hyvissä ajoin ennen Nymanien ja Sundmanien kotiinlähtöä (14.20).

Ennen hyvästelyjä käytiin ostoksilla. Illemmalla Lek vei meidät kotinsa vieressä olevaan Duck Shopping Centeriin, jossa on yli 700 putiikkia. Good Golf-golfliike löydettiin pienen etsiskelyn jälkeen ja se olikin hyvä liike. Päivi osti kahdet kengät yhteensä 4500 bahtia. Takaisin käveltiin South Pattaya Roadia ja Second Roadia pitkin.

Syömässä käytiin pienen kävelylenkin jälkeen pienessä saksalaisessa Alt Heidelberg-baarissa rantakadulla. Ruoka oli hyvää ja annos sopivan kokoinen. Päivän maksimi lämpötila oli 30.1 astetta.

Pattaya 09.12.2000

Bussi tulossa noutamaan kahden viikon matkalaiset Nymanit ja Sundmanit.

Muitakin lähtijöitä oli muutamia ja loma alkoi lähestyä loppua.

South Pattaya Roadilla on värikkäät yövalot.


Sunnuntai 10.12.00. Minimi lämpötila oli 25.2 astetta. Aamulla ei ollut mitään kiirettä, joten aamupalallekin mentiin vasta 9.00. Kotvan levon jälkeen ajettiin Lekin kyydillä isolle buddhalle Wat Khao Pha Yai-temppelille, josta käveltiin Jomtien Beachille. Pattaya Parkilta mentiin rantaan ja käveltiin sitä pitkin etelään päin. Syötiin pieni välipala ja jatkettiin aina Welcome Jomtien Beach -hotellille asti. Siellä käännyttiin takaisin ja ajettiin taksilla keilahallin kohdalle. Noudettiin pyykit ja mentiin hotellihuoneeseen iltapäiväkahville.

Illalla käytiin taas syömässä pizzat Happy Facessa. Muutakin erinomaista ruokaa paikasta kyllä löytyy, mm. jouluksi oli luvassa suomalaista kinkkua ja laatikoita ym. jouluruokaa. Päivän maksimi lämpötila oli 30.0 astetta.

Pattaya 10.12.2000

Wat Khao Pha Yain temppelille johtavilla portailla on aina kerjäläisiä.

Itse temppeli on pieni, mutta ympärillä on buddha jokaiselle viikonpäivälle.

Portaiden yläpäästä näkyy toinen kukkula ja sen päällä oleva radioasema.

Temppelialueella on paljon kaunista katseltavaa, kunhan sen vain löytää.

Päivi ja Seija mielipuuhassaan vaateostoksilla Jomtienilla.

Happy Face on suomalaisten omistama ravintola, josta saa hyvää ruokaa.


Maanantai 11.12.00. Minimi lämpötila oli 25.6 astetta. Aamulla taas klo 8.30 suunnattiin pelaamaan, nyt Siam Bayviewin kautta Hannu ja Tuija noutaen Plutaluang Navy Golf Courselle. Taas koettiin pieni yllätys, sillä kyseessä olikin joku "holiday" ja greenfee oli 600 bahtia. Ensin pelattiin kaikki North Course, sitten me miehet pelattiin East Course ja naiset South Course. East Course on uusin ja parhaassa kunnossa, tulostakin tuli.

Lek odotti paikalla ja hotellille ehdittiin 15.30. Syömässä käytiin Aurinkomatkojen mainostamassa Zeppelin-ravintolassa, jossa saatiin laskussa 10% PSC:n alennus. Päivän maksimi lämpötila oli 30.4 astetta.

Plutaluang 11.12.2000

Plutaluangin North Coursen 5. väylä on aivan viidakon reunassa, jossa on nähty usein apinoita.

8. väylä on pitkä tasainen par-4. Viidakko näkyy tässäkin - ja puita väylällä.

Ihan hyvässä kunnossa oli kenttä, mutta väyläruoho on erikoista.

Vähän joutuu Plutaluangissakin kipuamaan. Hannu menossa seuraavalle tiille.

East Coursen 5. väylä on par-3 alamäkeen ja lippu on kummun takana.

Kierros on ohi ja caddyt menevät pakkaamaan bägit kuntoon kotimatkaa varten.


Tiistai 12.12.00. Minimi lämpötila oli 25.8 astetta (7.00). Aamulla suunnattiin 8.30 Hannun ja Tuijan kanssa koko porukalla kohti alueen toista yksityistä kenttää Treasure Hill Golf & Country Clubia. Koska se on tarkoitettu vain jäsenten ja heidän vieraidensa käyttöön, meillä oli varakenttänä Noble Place. Sitä ei kuitenkaan tarvittu, sillä mitään ongelmia pelaamaan menemisessä ei ollut. Ennemminkin kentällä oli ongelmia, sillä ketään rahastustaitoista ei ollut paikalla, joten eräs henkilökuntaan kuulunut mies laittoi meidät pelaamaan ja pyysi maksamaan sitten, kun tullaan takaisin. Greenfee oli hämmästyttävä: 150 bahtia, caddie 200 bahtia. Kenttä on japanilaisen Yoshikazu Katon suunnittelema ja onkin hyvin mielenkiintoinen. Kunto ei ole aivan viimeisen päälle, mutta haasteita riittää. Pituutta on miehille 6150 metriä ja varsinkin par5-väylät ovat hyvin erikoisia antaen monenlaisia mahdollisuuksia mm. riskien ottoon ja kykyjensä kokeiluun. Todella miellyttävä yllätys tämä kenttä.

Treasure Hill 12.12.2000

Treasure Hill oli todella myönteinen yllätys. Greenfee oli halpa ja kenttä tosi mielenkiintoinen.

Miesporukkamme aloitti 10. tiiltä ja naiset 1. tiiltä, vaikka muuta porukkaa ei juuri ollut kentällä.

Puut väylien reunoilla panivat yrittämään tarkkaa peliä väyliä pitkin. Melko tasaista oli.

Näennäisesti tilaa on runsaasti, mutta sivuun joutuminen aiheutti melkein aina harmia jollakin tavalla.

Tällaisia rotkon kiertäviä dogleg-väyliä oli muutamia. Niissä pystyi helposti kokeilemaan riskinottoa.

9. griini oli muiden tapaan siisti ja suuri. Kaltevuuksia ei paljoa ollut griineilläkään. Hyvässä kunnossa oli kenttä.

Kukkia ei kentällä paljon ollut, mutta ne mitä oli, olivatkin sitten komeita. Takana näkyy matala klubitalo.

Kierros on takana ja ollaan menossa klubille maksamaan green feetä. Joskus näinkin päin!

Upea näkymä klubilta kentälle päin. Tänne on vielä palattava, sillä haasteita jäi riittävästi ainakin yhtä kierrosta varten.

Ruokapaikaksi valittiin ennen käymätön Thai Lanna Restaurant, jossa oli 19.30 alkaen koko ajan thaimaalaista musiikkia ja tanssia. Ruokakin oli hyvää. Päivän maksimi lämpötila oli 30.0 astetta.

Pattaya 12.12.2000

Treasure Hillin klubitalo on ihan sopivan kokoinen, sillä suuria ruuhkia tällä kentällä tuskin on usein.

Illalla Antti ja Seija hakivat tilaamiaan vaatteita Groverin räätäliltä. Lopputarkastus käynnissä.

Thai Lanna-ravintolassa oli myös paikallinen tanssiesitys. Pikkupoikakin löi palikoilla rytmiä tanssijoille.


Keskiviikko 13.12.00. Minimi lämpötila oli 26.3 astetta. Siam Country Clubille lähdettiin taas melkein koko porukan voimin 8.30, vain Antti jäi taas Main käsittelyyn. Tuija ja Hannu olivat tietysti mukana, kuten koko viikon, kun Lekin kyydissä oli taas tilaa. Greenfee oli entinen 400 bahtia. Nyt pelattiin ensimmäisen kerran 5 hengen ryhmässä ja peli sujui yllättävän ripeästi. Kierros kesti vain 4h15min. Kentällä oli paljon työntekijöitä. Caddiet kuulemma tekevät yhtenä päivänä viikossa kentänhoitotöitä.

Iltapäivällä vietiin taas pyykit Champiin ja Happy Facessa käytiin syömässä. Samalla hyvästeltiin heidät ja annettiin Radio Finlandin aikataulu ja satelliittiohjeet. Taksi mäen taakse maksoi kovan tinkimisen jälkeen 40 bahtia, mutta takaisin ei pääse 50 bahtia halvemmalla. Päivän maksimi lämpötila oli 29.9 astetta.

Siam Country Club 13.12.2000

4. väylän par-3:n griini on bunkkereiden keskellä. Siamissa ei kukkia ole hirveästi, mutta komeita ovat ne, mitä löytyy.

5. väylä on par-4 ja tässä vapaalla olevat caddyt tekevät kentänhoitotöitä. Osa porukasta on pelaajia.

Päivi paukuttaa menemään kukkivan puun alta. Sopivista kuvakulmista sai ihan mukavia otoksia.

Hintikan Hannu sihtaa Siamin tasaisella väylällä.

Kukkivan pensaan edessä mukavien caddyjen kanssa oli kiva poseerata.

Päivi puttaa 12. griinillä. Sitten mentiinkin kioskille.


Torstai 14.12.00. Minimi lämpötila oli 25.6 astetta. 8.30 otettiin koko porukan voimin suunnaksi Natural Park Resort Golf Club. Greenfee oli kortin ansiosta 500 bahtia, muuten 1000 bahtia. Caddie maksoi 200 bahtia. Kenttä on erittäin komea ja kukkaistutuksia on paljon.

Natural Park Resort 14.12.2000

Natural Park Resortin kaunis A9-väylä. Kukkia on paljon joka puolella kenttää. Kentällä on kolme lenkkiä.

Klubin ympäristö on erityisen kuvauksellinen. Kenttäkin oli erinomaisessa kunnossa.

A9:n griini on veden ja kukkien ympäröimä. Kyllä täällä silmä lepää! Onneksi pallo menee harvoin pensaisiin.

Päivi, Seija ja Tuija astelevat hulppealta klubilta kohti 1. tiitä.

Caddyt ottivat jälkien korjaushiekkaa suoraan kuormasta, joka sattui kohdalle.

Palmuja, syviä bunkkereita, vettä - kaikkea oli.

C7 on myös par-3, jossa pitää lyödä veden yli. Seija näyttää tässä mallia

1988 valmistuneen klubitalon edusta on todella näyttävä. Takana 3 korkeata hotellia.

Tuija, Päivi ja Seija taustanaan B9-väylä. Ollaan puolivälissä.

Pelattiin C ja A lenkit, joilla Freamin käden jälki näkyy selvästi - sekä väylillä että griineillä. Erityisesti par3-väylät ovat mielenkiintoisia. Nyt oli kaikki alueen kentät pelattu, ainoastaan muutama yhdeksikkö eri kentillä jäi vielä seuraavaan kertaan.

Natural Park Resort 14.12.2000

Kyllä tässä maisemassa kelpaa pelata. Kentän reunoilla on myös loma-asutusta.

Näyttävä par-3 A8, jonka vesi ja bunkkerit tekevät haastavaksi.

Hannu ja Antti siirtyvät komean sillan yli griinille.

Ladyt ovat vielä puttailemassa. Tämäkin on call hole, kuten yleensäkin Thaimaassa kaikki par-kolmoset.

A9:n tiiltä näkyykin jo mahtava klubitalo kukkien ympäröimänä.

150 yardia griinille ja vettä sen edessä. Kelpo päätösväylä!

Hienon näköistä on kaikin puolin. Palmut ja hyvät kumpuilevat väylät sopivat yhteen.

Natural Park Resortin portti, jota komistaa kuninkaan kuva.

Näkyvä mainos valtatien varrella ei ole aivan kentälle johtavan tien kohdalla.

Illalla Päivi haki housut Grover Tailorilta, jonka laatu on varmasti kaupungin parhaita. Ruokapaikkana oli poikkikadun Swiss Food Restaurant, jossa wieninleike maksoi 190 bahtia ja oli hyvä. Päivän maksimi lämpötila oli 30.5 astetta.


Perjantai 15.12.00. Minimi lämpötila oli 25.6 astetta (6.40). Normaaliin aikaan 8.30 lähdettiin kaikki taas Phoenix Golf & Country Clubille. Pääosa porukasta pelasi nyt reissun viimeisen kierroksen. Greenfee oli alennuslippujen ansiosta 300 bahtia, Hannulla ja Tuijalla 400 bahtia. Päivi otti auton 520 bahtilla. Pelattiin The Mountain ja The Lakes. Hyvät caddiet pitivät hauskaa ja syöttivät miehille "viagraa". Sovittiin myös Hannun kanssa lauantaiaamun pelistä 7.00 ja varattiin samat caddiet 114 ja 121 aamuksi. Päivän saalis oli yhteensä 3 birkkua.

Iltapäivällä käytiin tekemässä ostoksia Mike-tavaratalossa ja vanhassa Mikessa. Syömässä käytiin Lobster Potissa, joka ei ole halvimpia paikkoja, mutta hinta/laatusuhde on paikallaan. Päivän maksimi lämpötila oli 30.0 astetta.

Phoenix - Pattaya 15.12.2000

Phoenixin Lakesin 9. griini, jota Antti lähestyy takakautta.

Tämä olikin osalle porukkaa reissun viimeinen kierros.

Wattanasta Second Roadilta haettiin joskus juotavia hotelliin.


Lauantai 16.12.00. Minimi lämpötila oli 25.9 astetta. Lek tuli hakemaan minut 6.20 ja sen jälkeen haettiin Hannu ja ajettiin hitonmoista haipakkaa Phoenixiin, jossa oltiin jo 6.50. Caddiet eivät vielä olleet paikalla, mutta kun menimme lockerin kautta alas, he jo kantoivat iloisina bägejämme autoon. Greenfee oli viikonlopun 600 bahtia lipukkeella ja auto maksoi 620 bahtia. Pelattiin The Lakes ja The Ocean, joka oli Hannulle uusi kokemus. Kierrosaika oli 2.5 tuntia ja peli sujui tosi joutuisasti. Caddiet hyvästeltyämme ajoimme hotellille, jossa oltiin jo 10.30.

Phoenix 16.12.2000

Phoenixin Oceanin 7. väylä par-3 ja iloiset caddymme. Eaw näyttää voiton merkkiä.

Auto otettiin tälle aamukierrokselle nopeuttamisen vuoksi, koska lähtö oli iltapäivällä.

Caddymme 114 ja 121 olivat mukana viimeiseen asti ja pakkasivat bägimme Lekin kyytiin.

Kaikkiaan tuli pelattua 18 kierrosta 12 eri kentällä. Maksetut greenfeet olivat yhteensä 8834 bahtia (1412 mk) ja säästöä PSC:n kortin ansiosta tuli 6089 bahtia (975 mk), joka tekee 40%. Kannattaa siis liittyä Pattaya Sports Clubin jäseneksi!

Sitten alkoikin kova pakkaaminen. Tehtiin vielä viimeinen silmäys kävelykadulla ja otettiin olutta ja pientä välipalaa Windy Innin baarissa. Hotellihuone tyhjennettiin 13.00 ja bussi lähti hotelliltamme 14.20 keräämään porukoita muista hotelleista. Utapaon pieneltä lentokentältä Finnairin Boeing 757 nousi n. klo 18.00 hieman etuajassa.

Pattaya 15.12.2000

Siam Bayshore Resort ja hillityt jouluvalot. Tänne palataan vielä!

Walking Streetiltä otettu kuva hotellille päin. Julie-kaupan keltainen kyltti näkyy keskellä.

Lähdön odottelua hotellin aulan syvennyksessä kalliit juomat edessä.

Lento Dubaihin kesti reilut 6 tuntia ja siellä käytiin jaloittelemassa ja ostoksilla. Tunnin tauon jälkeen lento jatkui Helsinkiin.

Pattaya 15.12.2000

Siam Bayshoren aulassa oli myös joulukuusi muistuttamassa, mikä kotona odottaa.

Dubain transithallin siisti tax free. Täälläkin muistettiin joulua.

Golfmailojakin oli myytävänä tax freessä. Eipä ostettu!


Sunnuntai 17.12.00. Seutulaan saavuttiin taas reilun 6 tunnin lennon jälkeen n. puoli tuntia etuajassa 2.40. Kaikki sujui kentällä joutuisasti ja saatiin napattua "lennosta" tilataksi, jolla ajettiin Seppälöiden kanssa Vantaanlaaksoon. Sieltä jatkettiin sitten Olariin ja kotona oltiin 3.45. Taksi maksoi 230 mk. Matka oli ohi ja käytiin tyytyväisenä nukkumaan.

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer Sivulta löytyy ehkä tämä hetken ajankohtaisimmat kenttäesittelyt. Useimmista kentistä on myös pelaajien kenttäarvosteluja.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

1. OSAAN PATTAYAN 3. REISSUA
GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU 5. PATTAYAN REISSU
6. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
05.01.2006
Copyright © 2000 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com