Longstay Golfmatka La Mangaan ja Rodaan Espanjaan<br> <b>Osa 2: Roda ja Murcia</b>


Golfmatka La Mangaan ja Rodaan
05.02. - 02.04.2018

    Matkaseura: EJH, Päivi, Rodassa Satu ja Pera, Malla ja Timo + 7 muuta La Mangassa.
    Matkareitti: lento Helsinki - Alicante, bussi Alicante - La Manga, vuokra-auto La Manga - Roda, bussi Roda - Alicante, lento Alicante - Helsinki
    Pelatut kentät: La Manga North, La Manga South, La Manga West, Roda Golf, Los Saurines, La Serena, Lo Romero

Osa 2: RODA GOLF

Maanantai 05.03.2018 Viimeinen aamu La Mangassa valkeni melko selkeänä. Taivaan rannalla meren päällä näkyi hieman pilviä. Yön alin lämpötila oli 13.0 astetta. Aamiaisen jälkeen alettiin pakata tavaroita autoon. Bägit ja tilaa vievät Projennin kärryt olivat jo siellä, mutta tilaa kyllä riitti. 9:n jälkeen tein pienen kävelylenkin korttelin ympäri. Siellä oli jo porukkaamme tavaroita kuljettamassa lähtöpaikalle. Kävin samalla maksamassa toimistolle Luigista tulleet laskut.

11.00 oli kaikilla muilla lähtö Suomeen. Olimme saattamassa heitä Las Lomasin toimiston edessä ja teimme samalla check outin. Me lähdettiin myös La Mangasta ja käytiin ensin katsomassa Cabo de Palosin majakkaa. Sitten ajettiinkin suoraan Roda Golfiin, jossa olimme 12.10. Saimme asunnon 28 3 B, joka on 3, kerroksessa ja siinä on iso kattoterassi auringonottoa varten. Sieltä näkyy hyvin golfkentälle, Los Alcazáresiin ja moottoritiekin näkyy. Parveke on lounaan suunnassa, joten aurinko paistaa sinne iltapäivällä ja illalla. Tämä on vähän käytännöllisempi kämppä kuin La Mangassa, koska on yhdessä kerroksessa. Talossa on myös hissi. Laittelimme hieman tavaroita ja käytiin katsomassa golfklubia. Sitten ajettiin Los Alcazáresiin ja käytiin isossa Consumin supermarketissa Los Narejosissa. Etsimme myös jotain ravintolaa, mutta huonolla menestyksellä. Palasimme asunnolle ja Päivi teki ruokaa. Televisiota ei saatu päälle, koska jatkojohdon katkaisin oli piilossa. 16.00 tuli pikkuinen ukkoskuuro ja jyrähteli pari kertaa, mutta sen jälkeen alkoi aurinko paistaa. WiFi:n kytkentä päälle ei heti onnistunut, mutta pari yritystä toi tuloksen. Lopun aikaa se toimi moitteettomasti.

19.00 lähdettiin käymään Maaritin ja Ilkan luona, jotka ovat olleet täällä lokakuusta lähtien. Kiva oli rupatella. Hyvien tarjoilujen jälkeen lähdettiin ajoissa nukkumaan, sillä huomenna on peli jo aamulla.

Säätilan suhteen päivä oli monipuolinen. Aamulla aurinkoa, sitten pilvistä, sadetta hieman, jopa ukkoskuuro ja ylin lämpötila oli 16 asteen paikkeilla.

La Manga - Roda Golf 05.03.2018
Cabo de Palosin majakka ohjailee laivaliikennettä Välimerellä ja Mar Menorilla. La Mangassa asunnollemme käveltiin tätä Resortin kapeaa polkua pitkin. Tämä näkymä avautui parvekkeeltamme. Eipä ollut hääppöinen.
Roda Golf Clubin talo, jossa on myös hyvä Restaurant Colledos. Ravintola on 2. kerroksessa ja terassilta avautuu näköala tulosuuntaan. Asuntomme kattoterassilta oli hyvät näkymät ympäristöön ja kenttäkin näkyi.

Tiistai 06.03.2018 Rodassa ensimmäisenä yönä paistoi kuu makuuhuoneeseen. Aamulla näkyi hieman pilviä. Yön alin lämpötila oli 10.4 astetta. Aamulla soitettiin yöllä tulleille Sadulle ja Peralle. Hekin olivat tulleet huoneeseensa vasta 02.00. He tulivat meille aamiaiselle, ennen kuin lähdettiin pelaamaan.

9.00 Pera kävi toimistossa selvittämässä sisään kirjautumisen ja sitten mentiin Rodan Golfklubille. Pera ja Satu joutuivat ottamaan kärryt, jotka maksoivat á 8 €. Jarkko nähtiin ennen lähtöämme kädärin toimistossa ja sovittiin, että Satu ja Pera ottavat Projennin kärryt lopuksi ajaksi. Lähtöaikamme oli 9.52, mutta pääsimme lähtemään jo 9.37. Kenttä on todella mielenkiintoinen. Raffit olivat pääosin ruskeita, mutta väylät vihreitä. Tosin iso osa on käsitelty jollain vihreällä aineella. Griinit olivat hyvässä kunnossa. Salakavalia kivipohjaisia kuivia ojia oli paljon ja reuna-alueiden puskat tosi tiheitä. Peli eteni joutuisasti, joten kierroksemme kesti vain 4h 10min. Juoma-auto kierteli kentällä ja Amstel maksoi vain 2.50 €. Kierroksen jälkeen nautimme klubilla ilmaiset tervetulo-oluet ja syötiin. Siellä tavattiin myös Jarkko uudelleen ja myös Jenni, sekä klubin johtaja Marco, jonka kanssa keskustelimme huoneemme ongelmista. Selitykset olivat hyvät. Sovimme myös tapaamisen huomiselle pelin jälkeen, jolloin setvimme pari lähtöaikamuutoksia, jotka kaikki sovitaan hänen kanssaan.

Klubilta palattuamme veimme tavarat ml. bägit ja kärryt huoneisiimme ja lähdimme kauppaan. Ensin kierrettiin kuitenkin Rodan kylän kautta Los Narejosiin ja kävimme Consumissa ostoksilla. Sitten mentiin katua eteenpäin ja löydettiin postilaatikko, johon pudotimme yhden kirjeen. Sen jälkeen palattiinkin asunnolle. 18.20 Pera ja Satu tulivat meille normaaliin yhteiseen illanviettoon. Juteltiin meidän tähänastisesta reissusta sekä tästä paikasta. Aika paljon juteltiin toki muustakin. 21.40 vieraat lähtivät,

Päivä oli lämmin. Ylin lämpötila oli 22.9 astetta ja tuuli oli melko voimakas puolen päivän jälkeen. Illalla tuli pieni sadekuuro.

Roda Golf 06.03.2018
Klubin edessä valmistaudutaan ensimmäiseen peliin Rodassa. Väylätaulut kertovat hyvin väylien pituuden ja muodon. 1. väylä avautuu hieman kapeana, mutta sitten on tilaa. Oikealla on range.
Ennen griiniä on vasemmalla ihan riittävästi bunkkereita. 3. väylä on pitkä 380-metrinen par 4, jossa ennen griiniä on oja. 5. väylä on myös par5, jossa on parikin kiviojaa ja paljon bunkkereita.
Näistä kivipohjaisista kuivistakaan ojista ei voi pelata. 7. väylä on komea, mutta vaikea par 3, jonka griini on pyöreässä saaressa. Kentältä näkyy komea vuori ja sen edessä näkyy Resortia, jossa asuimme.
7. väylän saari näyttää tältä 9. griiniltä katsottuna. Sotilaskoneita lenteli kentän yllä päivittäin, koska lentokenttä on hyvin lähellä. 12. väylällä on salakavala lampi, jonne hyvä avauskin yltää. Griini on palmujen suunnassa.
12. väylä taaksepäin katsottuna. Edellinen kuva oli palmujen luota. Suuria ja pieniä bunkkereita tällä kentällä on paljon. Viimeisen väylän griini on komealla paikalla kuntosalin vierellä. Klubi jää vasemmalle.

Keskiviikko 07.03.2018 Taivas oli aamulla pilvetön eikä tuulta ollut nimeksikään. Yön alin lämpötila oli 10.6 astetta. Normaalin aamiaisen jälkeen 9.10 lähdettiin golfklubille ja pelaamaan. Satu ja Pera jo odottelivatkin siellä. Pelaamaan päästiin heti 9.30. Nyt peli sujui jo hieman paremmin eikä rankkuja tullut eiliseen malliin. Ketään ei ollut edessä eikä takanakaan lähellä, joten omassa rauhassa saatiin mennä. Tuuli ei nyt haitannut peliä ja aurinko paistoi koko ajan. Kierros kesti taas 4h 15min.

Kierroksen jälkeen mentiin klubille. Naiset menivät ravintolaan ja me Peran kanssa mentiin johtajan (Marco) luo tekemään pari muutosta peliaikoihin. Täällä kaikki kulkee johtajan kautta. Marco teki tarkistussoitot Jennille ja Johannalle ja kaikki sujui hyvin. Ravintolassa nautitun oluen jälkeen kävimme hakemassa uudet peliaikalistat ja tarkistettiin ne. Sitten palattiinkin asunnolle suihkuun ja ruoan laittoon.

18.20 mentiin käymään Sadun ja Peran luona asunnossa 2 3C. Suoraan matkaa on alle 200 metriä, mutta tietä pitkin ehkä n. 500 metriä. Keskusteltavaa riitti taas kerran.

Tänään oli aurinkoinen päivä. Ylin lämpötila oli 21.7 astetta.

Roda Golf 07.03.2018
5. väylän griini on muotoiltu takaa niin, että lukeminen on vaikeaa. Muutamilla väylillä on melko suuria hiekkapohjaisia "wasteland"-alueita. Viimeisen väylän ja 16. väylän griinit ovat saman lammikon äärellä.

Torstai 08.03.2018 Taivas oli nyt aamulla pilvinen ja aamulla aikaisin tai yöllä oli satanut. Yön alin lämpötila oli 12.4 astetta. Kun lähdin viemään roskia 8.50, satoi hieman. Se kuitenkin loppui pian. Peran kanssa käveltiin Rodan kylään, joka on melko pieni ja hiljainen. Koko lenkille tuli mittaa vain 2 km.

Roda 08.03.2018
Roda's Bar on Rodan kylässä n. 500 metrin päässä Resortin portilta. Hacienda de Roda on kylän reunassa ja takana alkavat suuret viljelmät. Joka kylässä pitää olla kirkko, niin Rodassakin.

10.00 lähdettiin Torreviejaan. Pilvet olivat pääosin hävinneet ja aurinko pääsi paistamaan. Torreviejassa mentiin ensin Projennin toimistoon, jossa Jennikin oli paikalla. Siellä selvitettiin loput peliaikojen muutokset, maksettiin kenttäkuljetukset ja ostettiin tarvittavat pelivoucherit. Sen jälkeen mentiin Café Ellaan kahville ja munkille. Suomalaisia oli paikalla aika paljon. Kahvin jälkeen käveltiin 100 metrin matka rannalle, joka oli hiekkarantaa ja reunoilla oli muutama rantaravintola aukikin. Ennen paluumatkaa poikettiin apteekissa, jossa oli myös suomalainen nainen myymässä. Sitten lähdettiinkin takaisin kohti Los Narejosia, jossa käytiin Consumissa ostoksilla. Sieltä ajettiin kentän ja Rodan ohi Doloresiin, joka on paljon isompi paikka kuin Roda. Ei kyllä sielläkään ollut paljon näkemistä. Sitten olikin jo aika palata kotiin syömään ja lepäilemään.

Illan suussa mentiin Sadun ja Peran luo nauttimaan skumpat naisten päivän kunniaksi. Samalla löydettiin parikin oikotietä sinne. Taas keskusteltiin kaikenlaista. Kotiin palattiin nyt ajoissa.

Sää oli aamun sateen jälkeen koko ajan parantuva. Iltapäivällä ei pilviä juuri näkynyt. Ylin lämpötila oli 22.4 astetta.

Torrevieja 08.03.2018
Roda Golf Resortin toimisto on aivan portin vieressä. Torre Market ja Café Ella ovat hyvällä paikalla rantakadun varrella. Torreviejassa on pitkä hyvä hiekkaranta, mutta se oli vielä tyhjänä.

Perjantai 09.03.2018 Aamu näytti kirkkaalta ja tyyneltä. Yön alin lämpötila oli 13.0 astetta. 8.40 lähdin Peran kanssa pienelle kävelylenkille. Nyt tutustuttiin lähiympäristöön eli pysyttiin Roda Golf Resortin aitojen sisäpuolella. Koko alueen ympäri emme tietä löytäneet, mutta käytimme oikoteitä Peran kämpältä meille ja meiltä Ilkan kämpälle. Ilkka ja Maarit tulivat ulos moikkaamaan. Vielä käytiin kuntosalin edessä, jonne Ilkkakin tuli treeneille. Sitten palattiinkin kämpille. Kävin kattoterassillamme katselemassa ympäristöä ja huomasin, että La Mangan niemi näkyy oikein hyvin kerrostaloineen. Myös Los Palosin majakka näkyy. Matkaa majakalle on 21 km ja lähimpään paikkaan niemellä n. 9 km.

12.00 lähdettiin koko porukalla käymään Rodassa. Ensin etsittiin irkkubaari, joka löytyi kirkon jälkeen tien oikealta puolelta. Campbell's Irish Bar aukeaa vasta 18.00 illalla. Siitä käveltiin Doloresiin, koska Rodasta ei löytynyt supermarkettia. Yksi ratsastaja tuli katua pitkin vastaan. Doloresissa käytiin ostoksilla Spar-kaupassa. Matkaa sinne asunnoltamme tuli 2.5 km. Paluumatkalla sama ratsastaja tuli laukalla Doloresiin päin. Rodassa poikettiin Roda's Bariin, jossa otimme oluet ja Satu viinin. Iso olut maksoi 2 € ja pieni 1 €. Söin siellä hyvän baquetten, jossa oli porsaanlihaa ison patongin sisällä. Se maksoi 3 €. Sen jälkeen palattiin asunnolle.

19.00 tuli puhelu Timpalta, että he ovat saapuneet asuntoon 14 3 B. Sovittiin, että lähden heidän kanssaan käymään kaupassa ja niin mentiin Los Narejosin Consumiin. Kun palattiin sieltä, otettiin meillä tervetuliaisdrinkit ja sitten lähdettiin klubille Restaurant Colladosiin, koska Malla ja Timppa eivät olleet syöneet. Myös Maarit ja Ilkka olivat siellä. Siinä rupateltiin aikamme ja lähdettiin kukin kämpälleen 23.00 keskittymään huomiseen päivään.

Päivä oli hyvin aurinkoinen, mutta iltapäivällä tuuli oli melko kova. Ylin lämpötila oli 24.4 astetta.

Roda - Dolores 09.03.2018
Rodasta löydettiin Campbell's Irish Bar, joka oli nyt kiinni. Tänne kyllä palataan vielä. Doloresin rajalla tuli ratsastaja vastaan ja myöhemmin laukalla takaisin. Doloresista löytyi oikein hyvä päivittäistavarakauppa, jossa poikettiin usein.

Lauantai 10.03.2018 Aamu näytti melko kirkkaalta ja tyyneltä. Yön alin lämpötila oli 14.5 astetta. Nyt oli taas peli parin vapaapäivän jälkeen. 8.20 lähdettiin klubille, jossa Satu ja Pera jo olivatkin. Startti oli 9.04 aivan aikataulun mukaan; siitä piti startteri huolen. Alku sujui minulta taas huonosti. Kolme palloa hävisi kahden ensimmäisen väylän aikana. Siihen se sitten pallojen katoaminen loppuikin. Sisääntulo sujui jo mallikkaasti, vaikka tuuli oli yltynyt melkoiseksi. Birkkupaikkojakin syntyi, mutta viimeistely ei onnistunut. Kierros kesti nyt tasan 4 tuntia, vaikka pelaajia lähti edellämme runsaasti.

Roda Golf 10.03.2018
Satu ja Päivi odottelevat ykköstiillä avausvuoroaan. 1. väylällä on ennen griiniä melkoinen bunkkeriala. 12. väylä on lyhyt ja komea, mutta petollinen väylä.

Kierroksen jälkeen istuttiin klubilla Collados-ravintolassa ja huomattiin, että alennuslapulla saatiin Amstelista 50 %:n alennus. Jenni oli myös ravintolassa ja hänen avustuksella sovittiin johtajan ja kokin kanssa perjantain ruokailusta. Johtaja puhui pääasiassa espanjaa, mutta kokki myös englantia. Sitten olikin jo aika lähteä kämpälle laittamaan ruokaa.

20.00 Timppa soitti, että hän haluaisi lähteä Rodan Campbell's Irish Bariin. Lupauduin tietysti mukaan, koska kaveria ei jätetä. Sää oli mitä parhain; täysin tyyntä, lämpötila 21 astetta eli leppoisa kesäsää. Baari oli täynnä, joten istuimme tiskin ääreen, Siinä aikamme oltuamme ja baarimikon Cearanin kanssa juteltuamme golfista ym:sta Ilkka ja Maarit tulivat sinne myös. Siinä nautittiin ja keskusteltiin ja loppujen lopuksi olimme viimeiset asiakkaat. Minä kävelin kotiin, Timppa, Maarit ja Ilkka menivät vielä Roda's Bariin.

Iltapäiväkin oli hyvin aurinkoinen, mutta tuulinen. Ylin lämpötila parvekkeella varjossa oli 27.3 astetta.

Roda Golf 10.03.2018
Etualalla on Los Narejosin mormonikirkko ja Mar Menorin takana näkyy La Manga. Täältä löytyi oikeata Guinnessia hanasta ja paljon suosituksia. Campbell's Irish Bar on pieni kotoisa ja suosittu irkkupubi Rodassa.

Sunnuntai 11.03.2018 Aamu oli puolipilvinen ja tuuli melko kova. Pilvet kuitenkin katosivat nopeasti auringon nousun jälkeen. Yön alin lämpötila oli 14.4 astetta.

10.40 lähdin pakkaamaan autoa, koska 11.00 lähdimme kohti Saurines Golfia, jossa oli tämän päivän peli. Sadun ja Peran bägit ja kärryt pakattiin Timpan autoon, jossa menivät vain Malla ja Timppa. Hyvin osattiin perille muistiinpanojeni ja navigaattorin avulla. Matkaa oli vähän reilut 20 km. Toimisto on ison ravintolan yhteydessä isossa talossa. Pelaamaan päästiin 12.30 36 Golfpassin pelaajaryhmän perään. Kenttä on kuin autiomaahan rakennettu. Vain tiipaikat, väylät ja griinit olivat vihreitä, muuten hiekkaa ja nurmikkotupsuja. Muutamia palmuja kentällä on. Lisäksi siellä on pari isompaa lampea. Griinit olivat kuivat ja kovat ja sen vuoksi hyvin nopeat. Kierros kesti 4 h 30 min. Heti pelin jälkeen lähdettiin takaisin Rodaan.

Saurines Golf 11.03.2018
Saurines Golfin klubitalo on suuri mutta ei mitenkään tyylikäs. Timo ja Malla nauttivat aamiaisen golfklubilla ennen kierrosta. Coppola's Restaurantin terassi on karu mutta toimiva Saurinesissa.
Tästä tulee eittämättä mieleen autiomaahan rakennettu kenttä. Timppa sihtaa väylälle hiekkadyynien, "wastelandin" väliin. Tämänkin kentän reunalla oli paljon loma-asuntoja, nyt kerrostaloissa.
Tässä näkyy sama vuori kuin Roda Golfissa, mutta toiselta puolelta. Kyllä kentältä löytyy lampiakin, joista osa on melko suuria. Tässä sihdataan par 3:n griinille. Suojaava hiekka-alue estää palloja vierimästä veteen.
Tässäkin on mielenkiintoinen par 3, mutta ilman suojauksia. Kenttä on rakennettu melko tasaiseen maastoon, mutta elävöitetty kummuilla. Osa griineistä on melkoisen kiharia. Tämä on sieltä ääripäästä.

Tarkoituksemme oli käydä Consumissa kaupassa, mutta se on sunnuntaina kiinni. Palasimme Rodan alueelle ja mentiin heti syömään Collados-ravintolaan klubitalolle. Sitten palattiinkin asunnolle iltaa viettämään.

Päivä oli aurinkoinen, mutta hyvin tuulinen ja siksi hieman viileä. Ylin lämpötilakin oli vain 18.2 astetta. Kentällä satoi ihan muutamia pisaroita viimeisten väylien aikana, mutta pahimmat pilvet menivät kentän ohi.

Maanantai 12.03.2018 Aamu oli nyt kirkas ja tyyni. Yön alin lämpötila oli 12.5 astetta. 6.30 Timppa soitti ja pyysi kävelylle. Olin juuri valmistamassa aamiaista, joten sovittiin tapaaminen portilla 7.00. Kävelimme sillan yli Los Narejosiin ja huomattiin, että Consum oli vielä kiinni. Samoin oli Mercadona, mutta sen kohdalta alkavalla kävelykadulla oli Parking Café auki. Sieltä sai Timppa ostettua pari patonkia aamiaista varten. Kävelykadulla on muutama peluquería eli parturi ja paljon ravintoloita. Kävelimme promenadin läpi ja kierrettiin vähän eri tietä ympyrään, josta käännytään Roda Golfiin. Nyt kävelimme kuitenkin sillan oikealta puolelta suoraan, josta pääsi tunnelin läpi moottoritien ali eikä tarvinnut nousta sillalle. Lenkki kesti tunnin ja oli vajaat 6 km.

Los Narejos 12.03.2018
Roda Golfin ja Los Narejosin välissä on iso liikenneympyrä. Ympyrässä oleva golfauto osoittaa, että lähellä on golfkenttä. Ympyrässä on myör draivaava pelaaja svingaamassa.
Ennen Mercadonaa ja kävelykatua kuljetaan poliisilaitoksen ohi. Mercadonan kauppakeskus on hyvin matala rakennus. Tässä näkyy Los Narejosin tieltä liikenneympyrä ja moottoritien yli johtava silta.

10.20 lähdin Sadun ja Peran kanssa Consumissa käymään. Tuuli oli yltynyt melko kovaksi. Asunnolle palattuani Päivi odotteli oven ulkopuolella ja kämpässä oli 4 siivoojaa. He kävivät siivoamassa huoneistomme joka maanantai. Nopeasti he saivat hommansa tehtyä. Heti laitettiin ruokaa, koska edessä oli taas peli.

12.30 lähdettiin taas kuudestaan pelaamaan. Nyt oli kohteena La Serena Golf, joka on aika lähellä Los Alcazáresin eteläpuolella. Meillä oli hyvin aikaa istua klubilla ennen kierrosta. Kenttä oli täynnä, joten meidän piti jakautua yhteen 4 hengen ryhmään ja toiseen 2 hengen ryhmään, johon pelikaveriksi Mallalle ja Päiville tuli iäkäs ruotsalaispariskunta. Lähtö oli 13.44 ja me muut pelattiin heidän perässään 13.52 lähdössä. Kenttä oli aika hyvässä kunnossa. Tosin bunkkerit olivat melko kovia ja griinit kuivia ja tosi nopeita. Kentällä on useita suurehkoja lampia, joita on käytetty melko tehokkaasti hyväksi pelaajien kiusaamisessa. Peli sujui ulosmenossa aika hyvin, mutta toisella puoliskolla väylät ruuhkautuivat. Puolivälissä ruotsalaiset lopettivat ja Satu siirtyi pelaamaan Mallan ja Päivin kanssa. Kierros sujui kaikesta huolimatta melko ripeästi, sillä peliin kului aikaa vain 4 h 15 min. Heti pelin jälkeen ajettiinkin kotiin laittamaan purtavaa. Satu ja Pera tulivat käymään meillä 20.00 ja pari tuntia vierähti taas kivasti erilaisia asioita käsiteltäessä.

Päivä oli aurinkoinen ja tuulinen. Ylin lämpötila oli 23.9 astetta.

La Serena Golf 12.03.2018
La Serena Golfin klubitalo on myös aivan laatikkomallinen. Avausväylä on hieman ahdistava par 5, jossa on koko matkan vettä. 3. väyläkään ei ole niitä helpoimpia. Nyt pelattiin kyllä vähän lähempää.
Tässä odotellaan par 4:llä, että griini tyhjenee. 7. väylä on par 5, jossa päästiin avausten jälkeen hyökkäämään. 7. griini ja sen ympäristö on mukavan vihreä.
Tälläkin kentällä on hyvin suuria bunkkereita. Mukavasti kenttä jo viheriöi ja sinistä vettäkin riitti. Vesilintuja oli paljon. Liekö kokoontuminen ennen muuttoa pohjoisemmaksi.
Taas on haastava par 3. Takana yksi monista resortin kerrostaloista. Porukkamme naiset ovat täydessä työn touhussa. Melko haastava kenttä tämä La Serenakin on vesien vuoksi.
18. väylällä (par 5) on koko matkan mutkitteleva oja vasemmalla puolella. Griini on hieman korotettu ja muodokas. Aurinko alkaa jo mennä alas. Vielä kuva taakse päin 18. griiniltä, josta näkyy tuo salakavala oja.

Tiistai 13.03.2018 Aamu oli nyt puolipilvinen ja tyyni. Yön alin lämpötila oli 10.5 astetta. 7.00 lähdettiin Timpan ja Peran kanssa aamulenkille. Kävelimme Los Narejosiin ja Mercadonan kohdalta mentiin kävelykatua pitkin rantaan. Rannalta näkyi koko La Mangan niemi. Rantaa pitkin käveltiin yli kilometri ja sitten palattiin suorinta tietä asunnolle. Matkaa tuli n. 8 km ja aikaa meni 1.5 tuntia.

Los Narejos 13.03.2018
Roda Golf Resortin kyltti alueen portilla yövalaistuksessa. Auringon nousun aika on melkein aina hyvin kuvauksellinen. Los Narejosin rantaa ja horisontissa La Mangan niemi.
La Mangan niemi rajaa Mar Menorin Välimerestä. Millaistaham tuolla olisi asua myrskyllä? Tämä Ferrari taitaisi olla vähän liian pieni minulle.

10.00 lähdin klubille vähän chippailemaan ja puttailemaan. Timppa oli jo Roda Golfin klubilla ja tavannut vanhan työkaverinsa. Jarkko oli paikalla ja Jennille ilmoittauduttiin ja kerrottiin joukkueemme: Satu ja Päivi sekä Pera ja Esa. Pelasimme ProJennin viikkokilpailun samassa ryhmässä ja lähtöaikamme oli 12.24. Keli oli hieno. Aurinko paistoi, vähän pilviä eikä tuulta nimeksikään. Nyt kaikki aloittivat 10. tiiltä huoltotöiden vuoksi. 26 kilpailijaa oli mukana ja pelimuoto oli 2 hengen scramble. Peli meni aika mukavasti, mutta odotusta meille tuli paljon. Puolivälissä oli Jarkko tarjoamassa juomia ja hieman makeaa suuhun pantavaa. Loppupuolella odoteltiin vielä enemmän ja kierrokseen meni aikaa 5 h 20 min. Saarigriinille kumpikin ryhmämme teki parin. Peran ja minun lopputulos oli 67 ja jäimme 3. sijasta yhden lyönnin. Timo ja Arja olivat suvereeneja nettotuloksella 55. Timo keräsi muutenkin melkein kaikki palkinnot. Hän voitti Arjan kanssa myös arvonnassa.

21.15 mentiin Sadun ja Peran kanssa Mallan ja Timon luo iltaa viettämään. Keskustelun aiheet olivat hyvin moninaiset ja mukavaa oli. Parin tunnin vierailun jälkeen päästettiin talon väki ja itsemme yöpuulle.

Päivä oli pelikelin puolesta hieno, koska tuulta ei ollut ja lämpötila oli ylimmillään 24.9 astetta.

Roda Golf 13.03.2018
Projennin viikkokilpailun lähtötunnelmia 10. tiillä. Jarkko kertoo kilpailuohjeita lähdössä olevalle ryhmälle. Päivin putti taitaa onnistua 12. griinillä.
Meidän ryhmä 1. tiillä kisan puolivälissä. Jarkko ja pikku apulainen Ella töissään. Voittaja Timo ja Malla keskustelevat.
Voittajapari Timo ja Arja saivat kutsuun loppukilpailuun joulukuussa. Kilpailijat palkintojen jaossa Colladosin kabinetissa. Tässä kisan kolme parasta ryhmää yhteiskuvassa.

Keskiviikko 14.03.2018 Nyt oli kirkas aamu eikä tuullut. Aamun alin lämpötila oli 12.4 astetta. Aamulenkille lähdettiin tänään Peran ja Timpan kanssa 7.30 ja käveltiin Rodan läpi Doloresiin. Siellä oli pari kahvilaa auki ja La Familia Cafeteriasta Pera ja Timppa ostivat kahvileipää ja sämpylää. Mittaa lenkille tuli vajaat 5 km ja kesto oli 1 tunti.

11.00 lähdettiin kahdella autolla pelaamaan. Suuntana oli Lo Romero Golf, jonne osattiin hyvin. Ritva ja Pena olivat jo odottelemassa siellä suomalaisten lahjoittaman klubitalon terassilla. Caddymasterin toimisto ja pro shopkin olivat suomalaisilta. Naiset lähtivät edeltä 12.24 ja me miehet perässä 12.32. Kenttä vaikutti todella kivalta ja väylillä oli kunnon ruoho. Korkeuserojakin oli aika paljon lisäämässä kentän arvoa. Griinit olivat hyvät, mutta nyt melko hitaat. Bunkkereissa oli hyvä hiekka. Vesiesteitäkin oli sopivasti, tosin osa kuivia (ojia). Odottelemaan jouduttiin jonkin verran, mutta kierroksesta selvittiin 4.5 tunnissa. Kierroksen jälkeen istuttiin hetki klubiravintolassa ja sitten lähdettiin kotiin päin. Consumissa käytiin ostoksilla ja sieltä palattiin asunnolle ruoan laittoon.

Iltapäivällä oli aika paljon pilviä taivaalla ja tuuli melko kova. Ylin lämpötila oli 23.9 astetta.

Lo Romero Golf 14.03.2018
Autoomme lastattiin vain Päivin ja minun kärryt ja bägit. Loput tavarat laitettiin Timpan Relluun, jonne mahtuivat hyvin. Kädärin toimisto näytti ihan suomalaiselta, kuten olikin.
Hieno taulu toivotti vieraat tervetulleeksi Lo Romeroon. Terassilla ehdittiin hyvin istua ennen kierrosta. Kiva näkymä klubilta 9. griinille, joa on saaressa.
Toisen väylän puolivälissä on notko, mutta oli siellä fore caddiekin. Korkeuseroja kentällä on mukavasti, kuten tässäkin. Muutenkin pelattiin usein notkojen yli. Mielenkiintoisia väyliä!
9. väylä on mieliin painuva par 4. Griini on saaressa. Eikä saari ole järin suuri. Avauksen pituus ratkaisee paljon Saareen kuitenkin päästiin ja klubi oli lähellä.
10. väylä on oikein kiva; leveyttä on. Välillä on sisääntulossa vesiesteitä, joskus on vettä, joskus ei. Bunkkereitakin kentällä on ihan riittävästi.

Torstai 15.03.2018 Taivas oli nyt aamulla melkein täysin pilvinen. Alin lämpötila oli 15.5 astetta. 7.10 lähdettiin Timpan kanssa aamulenkille. Pientä tihkua tuli hetken, mutta loppui pian. Nyt käveltiin kauppojen ohi kohti Los Alcatzáresin keskustaa. Reilut 4 kilometriä käveltyämme käännyttiin rantaan ja lähdettiin takaisin päin. Rannalta erottuamme alkoi tulla hieman heikkoa sadetta, joka kuitenkin loppui ennen kuin pääsimme Roda Golfin alueelle. Lenkille tuli pituutta 9.6 km ja aikaa kului 1 h 40 min.

Roda - Los Alcazáres 15.03.2018
Timpan kanssa käveltiin aamuhämärässä Los Narejosin hiljaisia katuja. Vastaan tuli mm. Ponderosa Pub, jonka terassi oli keskellä katua. Rannassakin oli todella hiljaista, mutta kuntoilijoita näkyi muitakin.
Rannasta kaivettiin hiekkaa kuivalle maalle kasoihin ja ne levitetään myöhemmin. Rannaltakin löytyy taideteoksia, kuten tämä veistosryhmä. Aurinkokin alkaa pikkuhiljaa nousta La Mangan niemen takaa.

10.00 lähdettiin pienessä sateessa autolla ensin Euro Marketiin ja sen jälkeen Mercadonaan, jossa Peran kanssa ensin mentiin Santy's Peluqueríaan hiusten leikkuuseen. Se tapahtui nopeasti ja maksoi vain 9 €. Sitten ajettiin Los Alcazáresin keskustaan päin etsimään apteekkia, joka löytyikin. Sen jälkeen poikettiin vielä Consumissa tekemässä pieniä hankintoja. Sieltä palattiin kotiin katsomaan ampumahiihtoa Holmenkollenilta.

19.00 lähdettiin Maaritin syntymäpäiviä viettämään. Siellä oli Ilkan lisäksi me, Satu ja Pera, Malla ja Timppa sekä Virolaiset. Ilta oli kiva ja mm. Suomen golfin tilaa tuli puitua. Hyvin siellä meni 3 tuntia.

Päivä oli pilvinen. Ajoittain satoikin, mutta illan suussa paistoi jo aurinkokin. Ylin lämpötila oli 19.4 astetta ja oli illan aurinkoisena aikana.

Roda Golf 15.03.2018
Peran kanssa leikkuutettiin hiukset tässä parturissa Mercadonan liikekeskuksessa. Malla, Satu ja Päivi Maaritin syntymäpäivillä nautiskelemassa. Timppa ja päivän sankari Maarit keskustelemassa.

Perjantai 16.03.2018 Syntymäpäiväni aamu valkeni melko kirkkaana, Taivaalla näkyi vain muutamia pieniä pilviä. Alin lämpötila oli 10.5 astetta, joten oli aika viileää. Onnitteluja tuli tulvimalla Facebookiin, Messengeriin ja tekstiviesteinä. 10.00 menin klubille. Jenni oli siinä ja mentiin ilmoittautumaan caddiemasterille. Siellä oli vähän sekaannusta varauksissa, mutta kaikki selvisi, kun Marco (pomo) tuli paikalle. Synttäripelini lähdöt kuitenkin aikaistuivat hieman. Kristian, Ritva ja Penakin olivat paikalla sekä me kaikki Rodan asukkaat. Ensimmäinen lähtö oli 10. tiiltä 11.10 ja siinä olivat lisäkseni Jenni, Ritva ja Ilkka. Toisessa lähdössä olivat Satu, Päivi, Timo ja Christian. Kolmanteen jäivät Maarit, Malla, Pera ja Pena. Pelimuoto oli pistebogi tarkan tasoituksen mukaan. Keli oli vielä hyvä, mutta tuuli yltyi hieman pelin aikana, ei kuitenkaan kovaksi. Jennillä oli menoa ja hän lähti hommiin 9 reiän jälkeen. Olimme viimeisellä griinillä, kun alkoi hieman sataa. Kaikki pääsivät kuitenkin onnellisesti klubille. Kierros kesti meillä tasan 4 tuntia.

Roda Golf 16.03.2018
Syntymäpäiväpelimme on alkamassa 10. tiiltä. Pelaajia oli kaikkiaan 12. Pientä kilpailujännitystä oli ilmassa. Sää suosi tätäkin peliä, kuten koko ajan Päivi, Christian ja Timppa odottelevat 11. tiillä.
Jenni lataa menemään 13. väylällä vaaroja uhmaten. Ilkka esitteli uutta golfmuotia, joka on aika värikästä. Satu ja Christian laskevat tuloksiaan ravintolassa.

Päivin kanssa lähdettiin valmistelemaan palkintojen jakoa ja pientä tarjoilua kämpällemme ja muut jäivät vielä nautiskelemaan klubin antimia. 18.50 kaikki tulivat meille Ritva ja Pena sekä Ella, Jenni ja Jarkko mukaan lukien synttäriskumpalle ja napostelemaan. 20.00 mentiin klubille Ravintola Colladosin kabinettiin nauttimaan illallinen viimeisen päälle. Ella ja Arja-mummi olivat myös mukana. Sen jälkeen otettiin vielä muutama juoma ja puolen yön jälkeen päästettiin ravintolan henkilökunta nukkumaan.

Päivä oli melko vaihteleva. Pääosin oli aurinkoista ja hieman tuulista, hetken oli pilvistä ja pudotti hieman vettä. Ylin lämpötila oli 20.8 astetta,

Roda Golf 16.03.2018
Ilkka, Maarit, Jenni ja Jarkko kämppämme sohvalla. Päivi toimi illan emäntänä valtakunnastaan käsin. Ringissä mahduttiin hyvin istumaan ja rupattelemaan.
Mitähän Jenni kertoo Ellalle, joka vaikuttaa huvittuneelta. Ella sai uudet kaverit Mallasta ja Timpasta. Ilkka, Maarit ja Jenni keskustelun ja nauttimisen tuoksinassa.
Syntymäpäiväsankari poseeraa ravintolan kabinetissa. Tarjoilijoilla riitti puuhaa asiakkaiden pitämisessä tyytyväisinä. Lempitarjoilijamme ottaa vastaan tilauksia.
Henkilökuntakin esitti onnitteluserenadin sankarille. Koko ryhmämme mahtui samaan tarjoilijan ottamaan kuvaan. Ella viihtyi Arjan, Mallan ja Timpan seurassa hyvin.

Lauantai 17.03.2018 Nyt oli aamu pilvetön. Alin lämpötila oli 9.0 astetta, joten oli viilein aamu pitkään aikaan. 8.20 lähdin golfklubille yksin, koska Päivi ei lähtenyt pelaamaan. Laitoin viestiä Timpalle ja Ilkalle, että mukaan mahtuisi, mutta vastausta ei tullut. Christian lupasi lähteä pelaamaan. Satu ja Pera tulivat myös. Nyt lähdettiin 1. tiiltä 8.55. Tuuli alkoi lisääntyä ja taivas meni pieneen pilvipeitteeseen. Satu lopetti pelinsä 9. reiän jälkeen. Loppuväylillä tuuli oli jo melkoinen. Kierros kesti 3 h 55 min. Klubin kautta palattiin kämpille.

15.30 lähdettiin käymään Consumissa, jonne Satu tuli mukaan. Muuten iltapäivä meni lepäilyn merkeissä. 20.00 kävin hakemassa Mallalta ja Timpalta tavaraa, joka jäi heiltä käyttämättä. He lähtevät aamuyöllä Alicanten lentokentälle ja takaisin Suomeen.

Tuuli yltyi iltaa kohti aina vain kovemmaksi. Tuuli kuitenkin laantui auringon laskettua. Pilviä oli, mutta ei sadetta. Ylin lämpötila oli 19.9 astetta.

Roda Golf 17.03.2018
Pelimiehet matkalla kohti griiniä ja seuraavia seikkailuja. Näitä kivipohjaisia ojia ja lätäköitä Rodassa riittää. Satu hätisteli usein puskia ja tällä kertaa pallo jäi kyllä näkyviin.

Sunnuntai 18.03.2018 Yöllä alkoi taas tulla melko kovia tuulen puuskia. Aamulla puuskat olivat kuitenkin loppuneet. Taivas oli melko pilvinen, mutta sinistäkin näkyi ja yöllä oli myös hieman satanut. Pikkuhiljaa taivas selkeni päivän tullessa. Alin lämpötila oli 8.5 astetta, joten viileät aamut jatkuivat. Puolilta päivin katsottiin ampumahiihtoa, mutta Suomen naiset ampuivat huteja, joten hukkaan meni.

13.00 lähdettiin Sadun ja Peran kanssa Murciaan Rodan ja Doloresin kautta ajaen. Parkkipaikkakin löydettiin minun etukäteistutkimuksen perusteella aika läheltä keskustaa. Siinä oli tummia miehiä opastamassa, mutta ei me osattu heille mitään antaa. Mietittiin, mitä tapahtuu kun palaamme. Kävelimme keskustaa kohti hienoa kävelykatua puiston reunalla. Katedraalikin löytyi pienen etsiskelyn jälkeen ja sain Tryp Rincon de Pepe-hotellista Murcian kartan. Tähän hotelliin Projenni majoittaa nyt keväällä ja syksyllä omatoimimatkailijoita. Sisälle katedraaliin ei päästy, joten jäimme edessä olevalle aukiolle Coffee & Tea-baariin ottamaan kuka mitäkin. Pienen kiertelyn jälkeen palasimme autolle eikä tummia miehiä näkynyt ja palasimme Rodaan. Matkalla ajoimme Mosa Trajectumin, La Torren ja Lo Romeron golfkenttien ohi. Ajoimme kuitenkin Golf Resortille takakautta ja katsoimme kentän takana olevat loma-asunnot. Alueen sisällä ajelimme kämpille. Satu ja Pera tulivat meille ja taas parannettiin maailmaa mielenkiintoisilla keskusteluilla.

Päivä oli melko pilvinen ja tuulikin voimistui jälleen iltapäivällä, mutta Murciassa aurinko paistoi. Ylin lämpötila oli 19.9 astetta.

Roda Golf 18.03.2018
Autollemme järjestyi parkkipaikka sillan alla mustien miesten avulla. Keskustaa kohti käveltiin kasvitieteellisen puutarhan reunalla. Rio Segura virtaa Murcian läpi ja laskee Välimereen La Marinan eleläpuolella.
Vanhoja raunioita joen varrella ja taustalla näkyy katedraali. Estatue Cardenal Belluga on hyvää jatkoa puistolle joen varrella. Casa Consistorial lienee melko vanha näyttävä rakennus.
Katedraalin vieressä olevalla aukiolla nautittiin terassin antimia. Katedraali on täällä Murciassakin melkoinen nähtävyys. Näistä vanhoista katedraaleista löytyy aina mielenkiintoisia yksityiskohtia.
Kävelimme myös vanhan kaupungin kapeita katuja, kuten tässä ravintolakadulla. Kauneutta löytyy näiltä kaduilta vaikka kuinka paljon kuten näkyy. Kasvitieteellisen puutarhan läpi palattiin autolle. Kesä oli sielläkin vasta alkamassa.

Maanantai 19.03.2018 Aamu oli puolipilvinen ja aika tyyni. Alin lämpötila oli 9.0 astetta. 8.20 mentiin taas kentälle. 4 hengen porukalla lähdettiin pelaamaan hieman etuajassa 8.55. Alussa jouduttiin hieman odottelemaan, mutta sen jälkeen peli eteni sujuvasti. Aika pilvistä oli ja tuultakin kohtalaisesti, joten melko viileä oli kierros. Sen kesto oli 3 h 55 min. Klubilla käynnin jälkeen mentiinkin asunnolle ruoan laittoon.

Iltapäivä meni kotihommissa ja levätessä. Suunniteltiin myös seuraavien vapaapäivien ohjelmaa. Tuuli oli melko voimakasta ja illalla 20.00 oli kovia puuskia ja samaan aikaan satoi hieman. Päivän ylin lämpötila oli kuitenkin 20.4 parvekkeella varjossa ja tuulelta suojassa olevassa paikassa.

Roda Golf 19.03.2018
Satu avaamassa väylällä 4 eikä ollut vielä kovin lämmintä. Kuva väylän 11 griiniltä taaksepäin kohti 10. väylää. Tämä kuva on otettu väylältä 14 kohti griiniä. Taustalla näkyvät La Mangan vuoret tuulivoimaloineen.

Tiistai 20.03.2018 Taivas oli nyt aamulla melkein täysin pilvetön ja yöllä kovia puuskia aiheuttanut tuuli oli tyyntynyt. Alin lämpötila oli 9.5 astetta. 9.40 mentiin klubille, koska nyt oli vuorossa Projennin viikkokilpailu. Meillä oli lähtö Sadun ja Peran kanssa 10.48. Satu ja Pera pelasivat joukkueena ja minä pelasin Päivin kanssa. Pääsimme taas lähtemään vähän aikaisemmin. Taivas oli melko pilvinen ja tuuli kova, joten kierroksesta tuli haastava. Scramble-kisa aiheutti hieman viivytyksiä peliin normaaliin tapaan. Loppuväylillä tuuli oli jo tosi kovaa. Maaliin päästiin kuitenkin 5 t 10 min:ssa. Klubilla keräännyttiin yhteen pöytään ja arpajaisissa oli erilaisia palkintoja. Voittajat tulivat selville ja paras scratch-tuloskin palkittiin. Tällä kertaa parhaan tuloksen 72 pelasivat Ossi ja Sami, entiset miditourilaiset. Edellisen viikon kisassa saman tuloksen pelasi Timppa, myös entinen miditourilainen, parinsa kanssa. Palkintojen jaon jälkeen syötiin klubilla.

Kotiin päästyämme lähdimme ostoksille Sadun ja Peran kanssa Consumiin. Palattuamme menimme Sadulle ja Peralle parantelemaan maailmaa eri asioissa. Päivä oli tuulinen ja puolipilvinen, mutta vettä ei satanut. Ylin lämpötila oli 17.4 astetta.

Roda Golf 20.03.2018
Satu ja Pera ovat valmiina kisailemaan. Niin ovat myös Päivi ja Esa tiillä 10. Nyt oli ensimmäistä kertaa 10. väylän ojassa vettä.

Keskiviikko 21.03.2018 Yö oli tuulinen ja kylmä. Alin lämpötila oli 7.2 astetta. Aamulla taivas oli kirkas ja tuuli hieman laantunut. 10.15 lähdettiin Sadun ja Peran kanssa ajelemaan kohti La Finca Golf Resortia. 11.00 oltiin suunnitelman mukaisesti perillä ja ihmettelimme isoa toimistorakennusta, jossa oli caddie masterin toimisto ja pro shop. Kenttä näytti hienolta, mutta lähdöt olivat kuulemma 5 minuutin välein. Vaikuttaa melkoiselta rahastukselta. Teija ja Hannu tulivat pian hotellilta ja Ritva ja Pena toisesta suunnasta Marjalista. 8 hengen porukalla mentiin erilliseen ravintolaan 1. tiin vierelle. Sen jälkeen käytiin katsomassa Teijan ja Hannun kämppää.

La Finca 21.03.2018
La Fincan toimisto ja pro shop ovat suuressa rakennuksessa, jossa ei ole ravintolaa. Kenttä näytti klubilta hienolta ja hyväkuntoiselta. Tässä on tasaista, mutta ei joka paikassa. 1. väylä avataan aika korkealta mäeltä ravintolaan johtavan tien yli.
Ympäristö on laitettu hyvin siistiksi ja näyttäväksikin. Ravintolan terassilla tarkeni oikein hyvin, mutta tuulta oli hieman. 1. tiin penkkaan on tehty hieno ja värikäs kentän tunnus.
Hotelli on aivan ison klubitalon vieressä. Uima-allasaluetta ja "tynnyripuita" altaan ympärillä. Teijan ja Hannun huoneen terassi on melko suuri.

Sitten lähdettiin Penan, Ritvan ja Putkosten perässä pikkuteitä Marjal Campingille, jonne oli matkaa n. 20 km. Se on valtava asuntovaunualue, joka oli melkein täynnä isojakin vaunuja. Myös pieniä mökkejä oli paljon. 80 neliömetrin paikka sähköineen ja vesineen maksaa 400 €/kk. Ensimmäiseksi katseltiin alueen palvelut ja sitten lähdettiin Ritvan ja Penan vaunulle. Pienen ihmettelyn jälkeen käytiin vielä uimala-alueella.

Sen jälkeen ajettiinkin San Felipe Nerin kylään ja siellä Restaurante Casa Harryyn syömään. Tarjolla oli 3 ruokalajin lounas juomineen, leipineen, salaatteineen ja jälkiruokineen hintaan 10 €. Ja hyvä oli ateria. Ruokailun jälkeen hyvästeltiin kaverit ja lähdimme ajelemaan kohti Rodaa pienen kiertelyn jälkeen tietä 332. Torreviejan lähellä poikettiin Lidlissä ostoksilla. San Javierin ja Rodan kautta ajaen oltiin kämpällä n. 17.50.

Päivä oli aurinkoinen, mutta edelleen melko tuulinen ja viileä. La Fincassa ja Marjalissa oli aika paljon lämpimämpää. Ylin lämpötila parvekkeellamme oli 17.9 astetta.

Marjal - Roda Golf 21.03.2018
Saavuimme juuri Marjal Campingiin, jossa Ritva ja Pena asuivat koko talven. Campingin alueella on hyvät palvelut ravintoloineen ja kauppoineen. Palvelualuekin on melkoisen suuri ja monipuolinen.
Osa vaunuista etutelttoineen on aika suuria, jossa kelpaa kyllä asustella. Suomalaistenkin vaunut oli merkattu Suomen lipuilla, kuten monet muutkin omillaan. Uimala-aluekin löytyy, mutta nyt ei vielä ollut juurikaan uimareita.
Restaurant Casa Harry on paikallinen hyvä ravintola pikku kylässä. Asiakkaita oli lounasaikaan paljon nauttimassa edullista hyvää ruokaa. Ravintola sijaitsee värikkäässä suuressa kerrostalossa.

Torstai 22.03.2018 Edelleen yö oli kylmä ja jonkin verran tuulinen. Aamulla taivas oli selkeä ja alin lämpötila oli 6.0 astetta. 7.30 lähdettiin Peran kanssa aamulenkille. Nyt käveltiin Roda Golf Resortin aidan vierustaa ympäri ja tultiin alueelle sisään toisesta portista. Aikaa kului 50 minuuttia ja matka oli n. 5 km. Heti sen jälkeen vein Peran German Dental Clinicille tarkastukseen ja 11.00 vastaanotolle. Sadun ja Päivin kanssa ajettiin rantaan ja käveltiin siellä pieni lenkki. Sitten palattiin hammaslääkäriaseman viereen ja juotiin kahvit Antiu Xixana-baarissa.

Los Narejos 22.03.2018
Los Narejosin rannalla testattiin kuntoilulaitteita eikä vielä ollut kovin lämmintä. Rantahiekka oli kasattu vesirajasta rannalle ja levitetään myöhemmin rannalle. Antiu Xixana-kahvila on oudon violetin värisessä talossa ja terassi ulkona kadulla.

Peran selvittyä vastaanotolta lähdettiin 332:ta pitkin kohti La Manga Clubia. Ajoimme El Algarin pikkukylän läpi ja La Mangassa päästiin hienosti porteista. Ensin kierrettiin Las Lomasin alue, sitten West Course ja sieltä ajettiin La Plazan liikekeskuksen kautta South- ja North-kenttien klubille. Kävelimme Southin 1. tiille ja sen jälkeen vilkaistiin Hotel Principe Felipen aulaa. Lopuksi käväistiin pro shopissa ja vilkaistiin ravintolaan. Sitten lähdettiinkin takaisin kohti Los Alcazaresia, mutta eksyttiin Murcian tielle. Pikkuteiden ja Torre Pachecon kautta löydettiin sitten oikeaan paikkaan ja tankattiin Lo Sola-huoltamolla n. 48 litraa dieseliä tankkiin. Se maksoi 55 euroa. Auton luovutus on huomenna ja tankin pitää silloin olla täysi. Kotona oltiin n. 14.10.

Tänään syötiin kotona. Päivä oli aurinkoinen eikä tuulikaan ollut kovaa. Ylin lämpötila oli 19.4 astetta, joten parvekkeellakin tarkeni hyvin istuskella.

La Manga 22.03.2018
La Mangan West Coursen parkkipaikalla oli hieno moderni golfauto. West Coursen 18. väylää ihailtiin vielä porukalla. Hotel Principe Felipen ulkoterassi kentän puolella oli vihdoinkin avattu.

Perjantai 23.03.2018 Taivas näytti aamulla taas melko pilvettömältä. Alin lämpötila oli 8.4 astetta. 10.00 ajoin autolla toimiston eteen odottelemaan autovuokraamon kaveria noutamaan sen. 10.20 tuli kaveri yksin, tsekkasi auton nopeasti ja otti avaimet. Kaikki oli ok. La Manga Rent a Car jätti hyvän vaikutuksen vuokraamona. Auto oli aivan uusi saadessamme sen ja se oli hyvä meidän tarkoitukseen. Aika pitkä Renault Megane Scenic oli ja pysäköitäessä piti olla tarkkana. Nyt täytyy sitten jatkossa hoitaa kaikki jalkaisin.

Vähän ennen puolta päivää lähdettiin kävelylle Sadun ja Peran kanssa Doloresiin. Siellä poikettiin La Familia Cafeteriaan ottamaan kahvit/oluet. Paikka oli halpa: 2 kahvia, 2 leivosta ja kaksi pientä olutta maksoi 8 €. Paluumatkalla käytiin Doloresin Spar-kaupassa ostoksilla ja käveltiin Rodaan, jossa poikettiin vielä Roda's Bariin. Kallis ei ollut sekään. Siellä istuessamme tuli taivaalta muutama tippa vettä. Resortin alueella käytiin Sadun ja Peran luona.

Päivä oli aurinkoinen ja melko lämmin eikä tuuli ollut kovin kova. Illan suussa pilvistyi. Ylin lämpötila oli 23.8 astetta.

Roda Golf 23.03.2018
La Nyt tarkeni omalla parvekkeellakin kuivattaa pyykkiä ja ottaa yksi olut. Doloresissa sijaitseva La Familia Cafeteria on myös leipomo. Sadun ja Perankin parvekkeella istuttiin illalla.

Lauantai 24.03.2018 Aamulla klo 6 satoi vettä ja oli varmaan satanut jo jonkin aikaa. Heti 6:n jälkeen satoi melko kovastikin. Vähän myöhemmin taivas alkoi seljetä ja tuuli yltymään. Alin lämpötila yöllä oli 14.5 astetta (vielä 6:n aikaan), mutta 7.30 oli tippunut 8.9 asteeseen.

Ennen puolta päivää lähdettiin kävellen Sadun ja Peran kanssa Los Narejosiin. Tuuli oli myrskylukemissa, kun mentiin Mercadonan vierestä kävelykadulle. Päivi meni hiusten leikkuuseen Infiniti Peluqueria ja me odottelimme kävelykadulla. Sitten juotiin kahvit Heladería Boulevardissa sisällä ja lähdettiin etsimään apteekkia German Dental Clinicin vierestä. Se löytyi, mutta oli kiinni. Sitten käveltiinkin tuulen vuoksi suoraan kämpille. Oma Elisan kautta saatiin avattua Päivin puhelimen lukitus.

16.15 lähdettiin Sadun ja Peran kanssa klubille Colladosiin iltaoluelle. Kahdesta oluesta kortilla saa toisen kierroksen ilmaiseksi. Siellä vierähti 1.5 tuntia ja sitten palattiin asunnoillemme. Päivä oli aamun jälkeen aurinkoinen, mutta hyvin tuulinen. Ylin lämpötila oli 19.7 astetta.

Los Narejos - Roda Golf 24.03.2018
Infiniti Peluquería on miehille ja naisille tarkoitettu paruriliike kävelykadulla. Los Narejosin talot ovat moderneja ja osassa on näyttävät istutukset. Aidan takaa katsottiin, kun ryhmä yritti saada pallonsa 7. griinille.

Sunnuntai 25.03.2018 Aamu näytti melko pilviseltä ja kohtalaisen kovia tuulenpuuskia oli ajoittain. Alin lämpötila oli 14.0 astetta. Nyt siirryttiin kesäaikaan ja lähtö pelaamaan oli tuntia aikaisemmin 9.04 varauksen mukaan. Klubilla oltiin ajoissa ja eteemme lähti kaksi 2 hengen autoryhmää. Matkaan päästiin 8.58 ja mukavasti päästiin etenemään. Tuuli ei nyt ollut kovin kova ja aurinko paistoi. Kierros kesti vain 3 h 40 min. Klubilla tavattiin Osmo ja istuimme jonkin aikaa yhdessä. Sitten lähdettiin asunnolle laittamaan ruokaa.

Televisiosta katsottiin, kun Kaisa Mäkäräinen varmisti maailman cupin voiton jännittävässä kisassa. Päivä oli lämmin ja tuulta oli melko vähän. Ylin lämpötila oli 22.6 astetta.

Roda Golf 25.03.2018
Auringon nousun aikaan taivas oli taas värikäs näky. Tuuli teki kentällä ylimääräisen dressauksen, kun bunkkerihieka lentivät väylille. Sama hiekkojen lentely oli havaittavissa useilla väylillä.

Maanantai 26.03.2018 Aamulla oli taas voimakkaita tuulen puuskia. Auringon noustua ne laantuivat ja taivas oli pilvetön. Alin lämpötila oli 11.6 astetta. Peliaika oli tänään sama kuin eilenkin. Klubilla käytiin kirjautumassa ja pelaamaan päästiin 8.58. Sää oli mitä parhain ja tuulikin laantui pikkuhiljaa kierroksen aikana. Edessä olevia ei tarvinnut odotella eikä takaa puskenut ketään päälle. Kierros kesti 3 h 50 min. Klubilla saatiin nyt kortilla kaksi Amstelia yhden hinnalla. Käytäntö näyttää muuttuvan melkein joka päivä.

Roda Golf 26.03.2018
Roda Golfin 1. väylä kuvattuna noin puolivälistä tiille päin. Griinille lähestyminen voi olla haastavakin homma bunkkereiden vuoksi. Sama hiekkojen lentely oli havaittavissa useilla väylillä.
Myrskyn käsittely bunkkerille näkyi vielä päivien jälkeen. 13. väylän tiille on laitettu muistokivi ja -laatta holarin tehneelle jäsenelle. Kaktuksella oli kukkimisaika ja kukkia oli runsaasti.

Kotiin päästyämme lähdin heti Sadun ja Peran kanssa hakemaan Consumista täydennyksiä. Matkaa sinne tuli aika tarkkaan 2 km/sivu. Kauppareissun jälkeen alettiinkin laittaa ruokaa. Lepotauon jälkeen 18.15 lähdettiin Sadun ja Peran kanssa Rodaan Campbell's Irish Bariin. Parin kierroksen jälkeen Maarit ja Ilkkakin tulivat sinne. Siinä meni sitten rupatellessa hetki, kunnes lähdimme kämpillemme.

Päivä oli aurinkoinen ja hieman tuulinen, Ylin lämpötila oli 22.9 astetta. 23.00 oli vielä lämmintä 18.8 astetta ja täysin tyyntä.

Roda Golf 26.03.2018
Campbell's Irish Bar on tunnelmallinen ja kiva baari. Irlannin ja Guinessin ystävät irkkubaarissa. Maarit ja Ilkka olivat kanta-asiakkaita, Pera ensikertalainen.

Tiistai 27.03.2018 Nyt oli aamulla taivas melkein pilvetön ja tuulta ei ollenkaan. Alin lämpötila oli 13.2 astetta. 9.00 lähdin käymään klubilla, jossa Projenni viikkokilpailu alkoi 10:n jälkeen. Jenni ja Jarkko olivat pienellä ”lomalla” Murciassa hoitamassa pääsiäismatkaa, joten tilapäisvoimin kisa hoidettiin. Me ei osallistuttu, koska täksi päiväksi ei ollut peliä. Vielä käytiin katsomassa kilpailijoiden lähtöä kierrokselle.

Roda Golf 27.03.2018
Rodan kirkko on öisin valaistu kivasti. Aamulla kasteltiin 9. griiniä klubin vieressä. 18. griini on mukavalla paikalla lammen rannalla.

11.00 lähdettiin neljästään kävelemään kohti Los Alcazaresia, jossa on hyvä apteekki. Sieltä saatiin Päivin tarvitsemat lääkkeet. Siitä mentiin sitten suoraan rantaan, jota pitkin käveltiin Los Narejosiin päin. Kahvilla/oluella poikettiin Chiringuito El Lobo-rantaravintolassa. Rantaa pitkin käveltiin eteenpäin ja auringonottajia oli paljon. Osa jopa pulikoi vedessä, koska oli melkoisen kuumaa ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Lopulta jouduttiin kävelemään hieman taakse päin pikkukatuja pitkin, jotta päästiin kävelykadulle. Siellä käytiin syömässä Penny Farthing-ravintolassa terassilla ja valinta oli tosi hyvä. Ruoka oli erinomaista ja kohtuuhintaista. Kylläisinä käytiin vielä Mercadonassa ostamassa vettä ja leipää. Kierros kesti 4 tuntia ja kilometrejä tuli 9.0.

Palattuamme lämpötila parvekkeellamme oli 26.9 astetta, joka oli päivän ylin. Päivä oli hyvin aurinkoinen eikä tuuli juurikaan häirinnyt.

Los Narejos 27.03.2018
Nyt alkoi olla rannalla jo vilskettä, kun ilma lämpeni. Tällaisia rantabaareja on tasaisin välein. Merimetso vahti uimareita kivikasalta aika kaukana rannasta.
Vesileikitkin olivat alkaneet. Tässä sumbaajia. Mimosa kukki kirkkaan keltaisena. Los Narejosin tunnus liikenneympyrässä.

Keskiviikko 28.03.2018 Aamu oli samanlainen kuin edellinenkin, pilvetön taivas ja tuuli olematon. Alin lämpötila oli 13.0 astetta. 8.30 lähdettiin klubille ilmoittautumaan ja huomattiin, että lähdöt ovat taas 10. tiiltä. Lisäksi eteemme lähti iso joukko ruotsalaisia kilpailemaan. Pääsimme lähtemään omalla ajallamme 9.05. Maarit ja Ilkka tulivat pari ryhmään takanamme vanhan irlantilaisparin kanssa. Peli eteni hitaasti, mutta sää oli erinomainen. Kierros kesti 4 h 55 min.

Kotona syötiin ja sitten levättiin. 17.30 tulivat Maarit ja Ilkka sekä vähän myöhemmin Satu ja Pera meille kylään. Ruukin ja koko golfin asioita yritettiin parannella ja keskusteltiin paljon muistakin aiheista. Vieraat lähtivät vähän ennen puolta yötä.

Sää oli mitä parhain. Aurinkoista ja lämmintä oli eikä tuuli haitannut. Ylin lämpötila oli 27.9 astetta.

Roda Golf 28.03.2018
Maarit, Ilkka ja Pera neuvonpidossa 10. tiillä. 11. tiillä joutui yleensä odottelemaan hetken. 12. väylällä avaus on usein tässä. Kuva on otettu suoraan kohti griiniä.
Kävelin suoraan kohti griiniä ja yllätys, yllätys. Huoltotyöt käynnissä 1. väylän reunalla. 6. griini, odotuspaikka 7. tiillä ja vuori.

Torstai 29.03.2018 Aamu oli taas samanlainen kuin edellinenkin, pilvetön taivas ja tuuli olematon. Alin lämpötila oli 13.5 astetta. 8.15 lähdettiin Peran kanssa aamulenkille. Nyt käveltiin portilta oikealle ja Rodan kylän reunaa pitkin San Javierin tielle ja sitä pitkin toiselle portille. Siitä käveltiin aidan sisäpuolella Resortille. Mittaa tuli 4 km ja aikaa kului 45 minuuttia.

Roda Golf 29.03.2018
Rodan kylässä on hyvin paljon tämän näköisiä loma-asuntoja. Vuoren, Rodan kylän ja kentän välissä on teollisuutta ja viljelyksiä. Roda Golf Resortin takaportin maamerkkinä on punavalkoinen masto.
Banaanissa lehtien tyvessä on kukinto ja alkava hedelmäkasvusto. Rikkaat viihtyvät golfresortissa, kuten tämä Lamborghini osoittaa. Punakukkainen puu, jossa ei ole vielä lehtiä, mutta paljon kukkia.

11.00 Lähdin Sadun ja Peran kanssa kävelemään Los Narejosiin. Ympyröistä jatkettiin suoraan, kunnes tuli vastaan pieni vielä hieman epäsiisti puisto, joka rajoittui rantaan. Sitten talsittiin rantakatua pitkin kohti Los Alcazaresia, kunnes pysähdyimme Beach Bar Principadoon juomaan. Siihen tuli myös melkein 20 hengen triatlonistiryhmä kaljalle. Rannalla oli nyt valtavasti porukkaa auringon otossa, mutta uimareita ei juuri näkynyt. Me jatkoimme kävelykatua pitkin kohti Mercadonaa, jossa kävimme ostoksilla. Sielläkin oli tosi paljon väkeä. Sitten käveltiinkin Resortille hieman vajaan 8 kilometrin lenkin jälkeen.

14.00 mentiin Ravintola Calladosiin syömään. Taas saatiin kortilla kaksi olutta yhden hinnalla. Ruokakin oli todella hyvää ja siitä sai vielä 10 %:n alennuksen. Sitten palattiinkin kämpillemme. Päivä oli hyvin aurinkoinen ja lämmin. Iltapäivällä nousi hiukan pilviä, mutta ne eivät haitanneet. Tuulta oli hiukan ja ylin lämpötila oli 27.4 astetta.

Roda Golf 29.03.2018
Pera ja Satu rannalla harjoittamassa vartalon kiertoa. Väki lisääntyi rannalla päivä päivältä, kun lomamme alkoi loppua. Rantakahviloissakin alkoi olla tungosta.

Perjantai 30.03.2018 Aamu oli selkeä, mutta taivaan rannalla näkyi pieniä pilviä. Tuuli oli olematon. Alin lämpötila oli taas 13.5 astetta. 8.00 lähdin Peran kanssa taas pienelle aamulenkille. Nyt käytiin Doloresissa toteamassa, että kauppa aukeaa 9.30. Roda's Bar aukeaa sunnuntaina 8.30 - 9.00, kertoi kaveri, joka oli laittamassa juuri pöytiä terassille. 10.10 lähdettiin klubille valmistautumaan reissun viimeiseen kierrokseen. Matkaan päästiin ihan aikataulussa 10.48. Edellä oli paljon pelaajia ja kävi tietysti niin, että 2. väylällä tiille mennessämme siinä oli 3 ryhmää ja lisäksi yksi oli griinillä. Kolmeen ensimmäiseen väylään kului aikaa 1 h 7 min. Sitten peli alkoi rullata hieman paremmin ja kierrosaika oli 5 h 5 min. Pelin aikana tuuli yltyi koko ajan ja oli jo melkoinen haitta kierroksen lopussa. Pilviäkin alkoi kertyä taivaalle iltapäivän aikana. Klubilla käytiin virvokkeilla ja sieltä ulos tultuamme tuli muutama tippa vettä tuulen mukana kaukana olevasta sadepilvestä. Projennin kärryt jätettiin parkkipaikalla olevaan lukittuun peräkärryyn ja palattiin bägit kantaen asunnoillemme.

Tänään syötiin taas kotona ja tyhjennettiin kertyneitä ruokavarastoja. 18.30 tulivat Satu ja Pera meille istumaan iltaa. Keskustelujen aiheet olivat taas monipuolisia. Sää oli pääosin aurinkoinen, mutta iltapäivällä ilmestyi pilviä. Tuuli oli kierroksen lopussa melkoisen kova. Päivän ylin lämpötila oli 23.4 astetta.

Roda Golf 30.03.2018
Auringon nousun aika oli taas komeaa katseltavaa. 6. väylän tiiltä avautuu hieno näkymä väylälle ja klubikin näkyy. Ei jaksanut avaukseni 9. väylällä bunkkeriin asti.

Lauantai 31.03.2018 Aamu oli kirkas ja auringonpaisteinen eikä tuulta ollut. Alin lämpötila oli 12.5 astetta. Nyt aloiteltiin pakkaamista ja valmistautumista kotimatkaan. 11.00 lähdin Sadun ja Peran kanssa käymään Dolores de Pachecossa, jossa on pieni, mutta aika hyvin varustettu Spar-kauppa. Leipää ja vettä oli ostos pääasiassa.

13.45 lähdettiin sitten koko porukan voimiin lounaalle Roda's Bariin. Asiakkaita oli paljon, mutta nopeasti saatiin ruokamme ja hyvältä maistui eikä maksanut paljon. Paluumatkalla todettiin, että Maarit ja Ilkka olivat jo lähteneet ajamaan omalla autollaan kohti Suomea.

18.00 mentiin käymään vielä golfklubilla, jossa oli hiljaista. Vähitellen alkoi porukkaa kuitenkin kertyä syömään. Päivä oli aurinkoinen, mutta melko tuulinen. Päivä ei ollut kovin lämmin, mutta illalla tuulen tyyntyessä lämpötila kävi 23.9 asteessa.

Roda Golf 31.03.2018
Roda Golf Resortin portti on erikoinen rakennelma. Roda's Barissa oli lounasaikaan paljon väkeä. 9. griinin bunkkerit ja taustalla 7. griini saaressa.

Sunnuntai 01.04.2018 Nyt oli kylmin aamu pitkään aikaan. Täysikuu paistoi pilvettömältä taivaalta ja alin lämpötila oli 10.0 astetta. 9.40 lähdettiin Päivin kanssa pienelle kävelylenkille. Ensin käveltiin Resortin aidan sisäpuolella talojen välissä varmaan kilometri ja sen jälkeen mentiin Rodaan. Siellä käännyttiin taas ensimmäisestä risteyksestä oikealle ja käveltiin kukkopaikan (maatalo) ohi. Doloresin tien yli mentiin ja käveltiin kylän toiseen reunaan ja sitten laitakatuja pitkin takaisin kotiin. Kylänn kulmassa oli keskeneräinen koko korttelin kokoinen työmaa, johon oli alettu rakentaa loma-asuntoja. Respasta haettiin kirjekuori, jossa avaimet jätetään pois lähtiessämme toimiston postilaatikkoon.

Kotona syötiin jäljellä olevat ruoat ja iltapäivällä keitettiin vielä viimeiset kahvit. Aika kului laiskotellessa. 15.00 mentiin käymään Sadun ja Peran luona valmistautumassa kotimatkaan. 18.00 lähdettiin Restaurant Colladosiin klubille syömään ja ottamaan jäähyväisdrinkkejä. Porukkaa siellä oli aika vähän. Hyvissä ajoin selvittiin kotiin.

Päivä oli aurinkoinen ja tuulta oli jonkin verran. Ylin lämpötila oli 24.3 astetta.

Roda Golf 01.04.2018
Roda Golf Resortin alue on hyvin siisti ja siellä on hyvin paljon erilaisia kasveja. Tässä on yksi erikoisimman näköisistä kukista. Näitäkin näkyi monella pihalla. Alueella on valtavasti kasvihuoneita ja citrusviljelmiä, kuten tämä appelsiiniviljelmä Rodassa.

Maanantai 02.04.2018 Matkan viimeinen aamu näytti selkeältä ja tuulta oli hyvin vähän. Alin lämpötila oli 13.0 astetta. Heräsin hyvin aikaisin ja syynä lienee ollut matkakuume. Pakkaukset olivat melkein täysin valmiina, joten 7.00 lähdimme viemään ensimmäisen satsin Resortin toimiston viereen aidan sisäpuolelle. Päivi jäi vahtimaan niitä ja hain loput. Pera ja Satukin tulivat jo paikalle ja kävin pudottamassa avaimet toimiston lukittuun kirjelaatikkoon kirjekuoressa. Nina tuli hakemaan meidät sovitusti Transitilla ja matkaan päästiin 7.25.

Moottoritietä pitkin matka joutui ja jo 8.15 oltiin Alicanten lentoasemalla. Sisälle mentyämme teimme lähtöselvitykset automaatilla ja se sujui nopeasti. Sitten vietiin matkatavarat tiskille ja päästiin nopeasti turvatarkastukseen. Jonon ohi kulkiessamme huomasin tuttavamme Tzirpiksen jonossa palaamassa Murciasta Jennin pääsiäismatkalta Helsinkiin. Taas otettiin minut erilliseen huumetarkastukseen samoin kuin Satu. 9.00 olimme läpäisseet senkin. Sitten mentiin istumaan tyhjään pöytään ja ostettiin aamiaiseksi sämpylät ja kahvit La Pausa Cafeteriasta.

Roda Golf - Alicante 02.04.2018
Aamuvarhain olimme jättämässä Roda Golf Resortin. Alivanten lentoasemalla on muutamia ravintoloita. Hyvin löysimme tyhjän pöydän aamiaisen nauttimista varten.

Norwegianin kone oli myöhässä Helsingissä vallinneen lumipyryn vuoksi, mutta saapui puolisen tuntia aikataulua perässä Alicanteen. 11.00 päästiin Boeing 737-800-koneeseen ja se lähti putkelta täytenä 11,29. Arvioitu lentoaika Helsinkiin oli 4 tuntia. Kone nousi ilmaan 11.43 ja laskeutui Helsinkiin 16.33. Sää oli täysin pilvinen ja pientä lumipyryä havaittavissa. Lunta oli maassa parikymmentä senttiä. Kentän tiet olivat kuitenkin sulat ja lämpötila oli +0.2 astetta. Tavaroita jouduttiin odottelemaan aika pitkään, sillä kone jäi parkkiin kauemmaksi ja bussilla mentiin terminaaliin. Taksi saatiin sitten nopeasti ja kotona Olarissa oltiin 18.00. Niin oli kahden kuukauden matka onnistuneesti takana.

Alicante - Helsinki - Espoo 02.04.2018
Tiheään rakennettu Alicanten kaupunki jää taakse. Pyreneitten vuoristossa oli vielä hieman lunta. Ja niin oli kyllä Espoossakin, kun saavuimme sinne.

Osa 1: La Manga

GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
05.04.2018
Copyright © 2018
Esa Hänninen
ejh@diccons.com