Golfmatka Islantilla Golf Resortiin Islantillaan Espanjaan 17.03-01.04.2012, osa 2

Seikkailu jatkuu ...


Lauantai 24.03.12. Täksi päiväksi sääennusteet lupasivat vesisadetta. Aamu oli pilvinen, mutta vettä ei satanut. Yön alin lämpötila oli 14.4 astetta, joka oli ylivoimaisesti lämpimin yölämpötila. Porukkamme oli nyt 34 pelaajan suuruinen ja ensimmäinen lähtöaika meille oli 8.50. Oma lähtöaikani oli 9.00 ja pelasin Siron Timpan ja Raikan kanssa. Nyt aloitettiin siniseltä lenkiltä (1-9). Vettä alkoi hieman sataa kierroksen aikana. Minulla peli sujui heikosti, Mutta Timppa teki heti kaksi birkkua. Toinen puolisko oli keltainen (10-18). Ensimmäisen väylän jälkeen peli lähti jollakin lailla kulkemaan. Timppa teki väylällä 14 (par 5) komean eaglen. Itse sain väylällä 16 birkun. Neljä viimeistä väylää pelasin pariin. Peli kesti 4h 30min ja sen jälkeen istuskeltiin terassilla. Osa porukkaa lähti pelaamaan vielä 9 reikää, koska meillä oli vapaa pelioikeus koko päiväksi.

Kävimme leikkauttamassa hiuksemme hotellin alakerran parturissa, joka oli auki vain lauantaina. Hiusten leikkuu maksoi 14 euroa/henki. Aika edullista ja vielä hotellissa!

Päivin kanssa lähdettiin Ripan kyydissä kauppaan. Sieltä tultuamme Kari ja Kirsi tulivat kylään. Sitten olikin jo päivällisen aika, jonka jälkeen keräännyttiin baarin takahuoneeseen skinien jakoon. Siron Timppa vei eaglellaan 4 reikää ja minäkin sain birkulla 2 reikää. Sitten alettiinkin varautua kesäaikaan.

Sadetta riitti puoleen päivään, mutta ei se paljon peliä haitannut. Iltapäivällä oli selkeämpää ja aurinkokin pilkahti. Päivän ylin lämpötila oli 21.2 astetta.

Islantilla 24.03.2012

Päivi istuu parturin pukilla hotellin alakerrassa.

9. väylän (sininen) griini on heti hotellin takana.

Hotellin takapihalla on myös pieni puttigriini lapsille.

9. väylän griini hieman eri suunnasta kuvattuna.

Ruokasalin seinällä on mielenkiintoisia "töherryksiä".

Eagle-mies Timo ottaa tyytyväisenä skinirahoja.

Sunnuntai 25.03.12. Yöllä siirryttiin kesäaikaan. Sää oli parantunut ja yön alin lämpötila oli 12.8 astetta. Aamiaisen jälkeen ensimmäinen lähtömme oli taas 8.50 ja klubi avattiin 8.30. Nyt aloitettiin vihreältä ysiltä (19-27). Pelasin Sörenin, Ilsen ja Mirkun kanssa. Lähtömme oli 9.50. Sää oli oikein hieno, mutta peli ei taaskaan oikein kulkenut. Kierros kesti 4h 40min. Pelin jälkeen söin klubilla sandwichin ja sitten hain Kankaanrannan Karin altaalta. Kirsi ja Päivi lähtivät pelaamaan 9 reikää lisää autolla. Viiden päivän autovuokra oli 150 euroa ja toisella viikolla päivävuokra 35 euroa. Karin kanssa mentiin naisia vastaan.

Päivin käytyä suihkussa mentiin kylään Vahäkainuille. Ihailimme näköalaa klubille ja kahdelle tiipaikalle. Heillä oli vapaapäivä ja olivat käyneet Portugalin puolella. Päivällisen jälkeen mentiin taas baariin jakamaan skinit. Mirkku ja Monakin saivat osansa. Ari esitti sanoittamansa rallin, joka lähti päivän peleistä. Nukkumaan mentiin ajoissa.

Päivä oli taas kaunis ja ylin lämpötila oli 24.9 astetta.

Islantilla 25.03.2012

Raikka antaa pallolle kyytiä vihreän ysin ykkösellä.

Väylillä oli aamukastetta ja taisi vähän sataakin.

Ilse lyömässä väylällä 25 Mirkun ja Sörenin seuratessa.

Mirkun avaus 1. tiillä sinisellä lenkillä.

Nyt Mirkku on jo lähestymässä 6. griiniä.

Kari rentoutuu huoneensa suurella kattoparvekkeella.

Hieno näkymä klubille pääoven yläpuolelta.

Taisto, Sirpa ja Kari päivällisen parissa.

Taisto ja Lena kuuntelevat Arin esittämää golflaulua.

Maanantai 26.03.12. Aurinkoinen oli aamu jälleen. Yön alin lämpötila oli 11.5 astetta. Lähdöt olivat taas 8.50 alkaen, kuten koko viikon. Yleensä päästiin lähtemään 10 minuuttia etuajassa, koska eteen ei tullut ketään. Nyt pelasin Monan, Kristerin ja Jarmon kanssa. Keltainen ja vihreä lenkki olivat pelivuorossa. Keltaisen 8. väylällä tein birkun samoin kuin vihreän 4. väylällä. Kierroksen jälkeen istuttiin klubilla ja nautittiin komeasta kesäpäivästä. Päivi lähti pelaamaan vielä 9 reikää Vähäkainujen kanssa.

Osa porukastamme meni auringonottoon altaalle ja minä kauppaan Karin ja Kirsin kanssa. Päivällisen jälkeen oli taas baarin ja skinien jaon aika. Yleisön toivomuksesta skinin hinnaksi oli päätetty 4 euroa kierrokselta ja näin saatiin mukaan parhaimmillaan 28 pelaajaa. Leinon Timppa vei nyt 7 reikää ja minä 4. Kaikkiaan saatiin aikaiseksi 8 birkkua. Viitasen Ari esitti taas sanoittamansa golflaulun.

Aurinko paistoi koko päivän ja ylin lämpötila oli 25.1 astetta.

Islantilla 26.03.2012

Krister avaamassa omalla mielenkiintoisella tyylillään.

Golfareille on rakennettu pari siltaa kylälle menevän tien yli.

Jarmo tsiikailee kohdetta avaukselleen 25. tiillä.

Takanani näkyvälle keltaisen 8. griinille tein birkun.

Mitähän tuossa terassin lattialla oli, kun kaikki tuijottavat?.

Porukka pääsi ensimmäistä kertaa ottamaan aurinkoa.

Raikka, Päivi, Kirsi, Timo ja Kari parvekkeella.

Kirsi, Esa, Malla, Timppa ja Tuija nautiskelivat myös.

Soco huomasi, että otin kuvaa päivällispöydästä.

Pelimiehet Timo S, Timo L ja Kristian sekä Ari takana.

Trubaduurimme Ari pikkukitaroineen päästämässä laulua.

Hotellimme allasalue iltavalaistuksessa kuun paistaessa.

Tiistai 27.03.12. Yön alin lämpötila oli 11.3 astetta. Tänään oli vapaapäivä, joten aamiaiselle mentiin vasta 8.00. Markuksen klinikka alkoi rangella 10.00 ja siellähän oli suurin osa porukastamme. Minä en koskenut mailoihin. Sirojen ja Makkosten kanssa lähdettiin kävelylle Islantillan kylään. Mercadonasta käytiin ostamassa mukeja ja sitten mentiin rantabulevardille. Siellä kalastajien tukikohdassa oli Titanic-rantabaari auki. Siinä tietysti poikettiin ja otettiin oluet/viinit rantahiekkaterassilla. Sitten käveltiin hiekkarantaa pitkin kauppakeskukseen, jossa alkoi jo taas jano vaivata. Rannalla oli paikoin auringonottajia, koska keli oli kesäinen. Kauppoja oli nyt paljon auki ja kauppakeskuksen alakerrasta löytyi myös supermarket, joka meni 14.00 kiinni muutamaksi tunniksi siestan ajaksi. Myös pankkiautomaatteja löytyi pari kappaletta. Yläkerrassa olevassa La Isla-ravintolassa syötiin. Mallan kana-ateria oli vähän raaka ja jäi osittain syömättä. Muuten ruoka oli hyvä. Tarjoilija kirjoitti laskun paperiseen pöytäliinaan. Sitten käveltiinkin takaisin hotellille.

Osa porukkaa meni altaalle paistattelemaan ja uimaan. Itse vietin aikaa levon merkeissä. Ennen päivällistä Risto ja Merja tulivat kylään ja päivällisen jälkeen istuskeltiin parvekkeella melkein puoleen yöhön. Lämpötila oli vielä silloin 17 astetta.

Päivän ylin lämpötila oli 26.7 astetta - sopiva vapaapäivälle!

Islantilla 27.03.2012

Rangella oli Markuksen klinikka ja porukkaa riitti.

Pena, Malla ja Ritva talsivat kohti Islantillan kylää.

Hiekkarannan terassilla nautittiin auringosta ja juomista.

Hiekkarannalla oli aika hyvä kävellä varsinkin paljain jaloin.

Ostoskeskuksen alakerrassa on mm. El Jamón supermarket.

Pena ja Timppa saivat seurakseen kiltin koiran.

Kylän reunassa on mielenkiintoinen patsas.

Malla uskaltautui uimaan uima-altaan viileään veteen.

Parvekkeeltamme saimme ihailla komeaa auringonlaskua.

Keskiviikko 28.03.12. Yön alin lämpötila oli 11.6 astetta. Aamiaiselle mentiin taas normaaliin aikaan. Ensimmäinen ryhmämme lähti taas pelaamaan 8.40. Vihreällä lenkillä aloitettiin (19-27) ja sinisellä lopetettiin (1-9). Oma lähtöni oli 9.30 ja pelasin Kirsin, Syrjälän Karin ja Thomaksen kanssa. Etuysillä peli sujui nopeasti, mutta takaysillä alkoi tökkiä. Syynä oli varmasti se, että ensimmäisten ryhmiemme eteen oli laitettu ryhmiä aloittamaan peli. 9 reiän kierrosajaksi on laskettu systeemissä 2h 20min, mutta meidän porukkamme pelaavat nopeammin. Kierros kesti kaikkiaan 4h 50min. Terassilla istuttiin hetki ja 15.30 lähdettiin Siron Timpan, Raikan ja Kristianin kanssa pelaamaan vielä sininen lenkki uudestaan. Urakasta selvittiin nyt 2 tunnissa.

Huoneessamme olivat Kirsi ja Kari pitämässä Päiville seuraa. Levon jälkeen tulivat Tuija ja Timppa hakemaan meidät päivälliselle. Sen jälkeen mentiin totuttuun tapaan baariin skinien jakoon. Makkosen Pena sai 7 reikää ja Leinon Timppa 4. Kolme muutakin pääsi osalliseksi. Arilta pääsi taas päivän innoittama golflaulu. Ravintolassa oli musiikkia ja siellä istuimme Ripan kanssa vielä jonkin aikaa. 23.00 lähdettiin nukkumaan.

Päivä oli jälleen aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 26.9 astetta.

Islantilla 28.03.2012

Kirsin draiveri heilahtaa avaukseen 21. tiillä.

Kari saa mailansa taipumaan oudosti avauksessaan.

Thomas etsii sopivaa mailaa lähestymiseen 1. väylällä.

Kuva 2. väylältä 3. tiille ja 11. tiille, takana tiheää loma-asutusta.

Kari ja Kirsi ovat päässeet jo rotkon yli 7. väylällä.

Kristian ja Timppa seuraavat Raikan puttaamista 3. griinillä.

Ripakin oli seuraamassa skinien jakoa takahuoneessa.

Ari esittää taas pikkukitaroineen laulelmaa.

Sitten oltiinkin siirrytty jo baarin puolelle.

Torstai 29.03.12. Yön alin lämpötila oli 12.2 astetta. Aamiaiselle ehdittiin taas tuttuun aikaan 7.30. Nyt oli kilpailupäivä ja kenttinä olivat sininen ja keltainen. Oma lähtöni oli 9.40 ja kanssani pelasivat Lena, Antero ja Markus. Peli sujui minulta huonosti ja vastoinkäymisiä riitti melkein joka väylällä. Väylällä 14 (par 5) löin toisen lyönnin pitkäksi griinin taakse. Chippi epäonnistui sen verran, etten saanut edes birkkua odotetun eaglen sijaan. Sisuunnuin sen verran, että tein seuraavalle väylälle (par s) birkun. Markus jaksoi pelata hyvin 15 väylää ollen tilanteessa -1. Hän ei kuitenkaan osallistunut kisaan, vaan oli sen järjestäjä. Loppu meni häneltäkin vähän heikommin. Osa porukkaa, mm. Päivi, lähti taas pelaamaan 9 lisäreikää.

Neljän hengen suomalaisporukka oli saapunut edellisenä yönä hotelliin. Minä menin terassi-istunnon jälkeen huoneeseen ja kutsuin Karin kanssani parvekkeelle virvokkeita nauttimaan. Päivi ja Kirsi tulivat pelaamasta ja kohta sen jälkeen mentiinkin jo syömään.

Islantilla 29.03.2012

Markus tarkkailee, kun Lena lyö avaustaan.

Lena lyö taas ja Antero seuraa autostaan.

Kuva uima-altaalle parvekkeen kaiteen läpi.

Sitten oli vuorossa baari ja skinien jako. Ari ihasteli laulussaan pinjoja. Bösse otti yllätyksekseen peräti 11 reikää 11. reiän birkullaan. Minäkin sain kaksi reikää. Sen jälkeen olikin kilpailun palkintojen jako. Voitto meni koko ajan hyvin tasollaan pelanneelle Sörenille. Thomas oli toinen ja Gretel kolmas. Baarin takahuoneessa nautittiin talon tarjoamat sangriat ja huoneeseen mentiin vasta 23.30.

Päivä oli pilvinen ja ylin lämpötila oli 22.4 astetta.

Islantilla 29.03.2012

Krister lukee skinin tuloksia totuttuun tapaan.

Kirsti ja Kalevi seuraavat rahojen jakoa.

Aria muistettiin viihdyttämisestä pienellä kolehdilla.

Markus jakaa palkintoja, joista yhden sai Sarlinin Kari.

Päivikin sijoittui kymmenen joukkoon ja sai pullon.

Paparazzit Malla ja Kari kuvaamassa voittajia.

Timppa ja Kristian olivat lähellä kärkeä ja Gretel kolmas.

Sören voitti ja Thomas oli toinen. Pelimiehet menestyivät.

Sören panee palkintoskumppansa jakoon.

Perjantai 30.03.12. Yöllä satoi aika kovastikin. Alin lämpötila oli 12.5 astetta. Aamiaisen aikaan sää oli hyvin pilvinen, mutta ei satanut. Pelasimme vihreän ja sinisen lenkin. Oma lähtöaikani oli 9.50 ja pelasin Kristianin ja Siron Timpan kanssa. Osa porukasta oli jäänyt pois ja ryhmiä jouduttiin järjestelemään. 3. väylällä alkoi sataa aika kovasti. Perässämme tulleet kurvasivat takaisin klubille. 22. väylällä (se lyhyt par 4) tehtiin Kristianin kanssa birkut. 23. väylällä tein parin ja sade sen kun koveni. Perässämme ei näkynyt ketään. Seuraavan väylän griini oli täysin veden vallassa. 25. väylällä oli joki keskellä väylää ja vettä oli mennyt nurmen alle ja syntyi suuria nurmikuplia. Niitä pitkin jouduin taiteilemaan joen yli pallolleni. Vaikka väylä on pitkä, olosuhteet heikot ja ylämäkeen pelattiin, Siron Timppa teki birkun! Se oli ensimmäinen tällä väylällä tehty birkku koko porukalle. Puoliväliin tullessamme ei satanut ja edellämme menneet olivat klubilla syömässä ja juomassa. Me jatkoimme heti matkaa ja pääsimme ensimmäisiksi. Loput väylät olivat suurin piirtein kunnossa, mutta joillakin griineillä oli pieniä lätäköitä. Sadetta tuli, mutta ei turhan kovasti. Kierros kesti vähän reilut 4 tuntia.

Kun olin viemässä märkiä pelivehkeitäni huoneeseen, Ripa oli lähdössä kauppaan. Pyysin odottamaan hieman ja kävin viemässä kamat ja vaihtamassa kuivaa ylle. Kun tultiin kaupasta, Päivi ja Kristerkin olivat saapuneet kierrokselta. Alkoi kova vaatteiden kuivatus.

Islantilla 30.03.2012

Päivi ja Arja vetävät sadevarusteita tiukalle 19. tiillä.

24. väylän griini oli täynnä vettä eli puttaamisesta ei tullut mitään.

25. väylälle oli syntynyt joki sateen seurauksena.

Isoja vesikelloja oli muodostunut joen keskelle.

Mimosat kukkivat komeasti, kun olivat saaneet vettä.

Timppa kuivattelee sontikkaansa ja astelee kohti klubia.

Päivällisellä tarjoilijaystävämme Soco ja Kaistila tulivat hyvästelemään meidät. Sitten mentiin taas baariin viimeisten skinien jakoon. Ari esitti väsäämänsä Ruukin laulun vedestä ja golfista. Ripan ja Merjan kanssa istuttiin kuuntelemassa Kristerin jakamat skinit. Syrjälän Kari otti ensimmäiset skinivoittonsa, 7 reikää. Minäkin voitin pari väylää. Reissun skinihaina palkittiin Sören 14 voitetulla väylällä. Parin GT:n jälkeen Ripa ja Merja tulivat vielä meille hetkeksi. Hekin olivat pois lähdössä seuraavana päivänä.

Päivä oli sateinen ja ylin lämpötila oli vain 16.3 astetta.

Islantilla 30.03.2012

Näkymä Kristerin parvekkeelta 18. ja 27. griinille päin.

9. griini näkyy myös jotenkin Kristerin kämpälle.

Kalevi, Merja, Jarmo, Mona ja Kari seuraavat skinejä.

RuG:n kapteenit Malla ja Timo pitivät pienen puheen.

Esa, Päivi, Merja ja Ripa iltaa viettämässä.

Sören oli reissun skiniryöväri, Krister ja Markus järjestäjinä.

Laitan tähän vielä Arin sanoittaman ja esittämän Ruukkigolfilaisten laulun sanat.
(30.3.2012 Islantillassa. San. Ari Viitanen, sävel "Karjalan poikia")

En enää puttaile palloja kuppiin,
nestettä tankkaan, se menee päänuppiin.
Pullojen kalinalla, kallojen pulinalla
illanviettomme alkaa saa.

Päivällä kohtasin minä vesiesteen,
droppasin silloin, mutta nyt nesteen
kurkkuuni droppaan, sieltä pääkoppaan
kohta se kiireesti kilahtaa.

Taikajuomaa täytyy
ottaa, muuten räytyy
pelitaito. Tämä aito
eliksiiri voiman tuo,

Lasissa on neste,
eikä vesieste,
mutta se on tilapäinen
siksi heti pois se juo!

*
:':Golfareita on monta,
monta verratonta,
mutta - kaikkein paras jengi
löytyy meidän Ruukista!:':

Lauantai 31.03.12. Viimeinen aamumme Islantillassa valkeni puolipilvisenä. Aamulla satoi hiukan, mutta sää selkeni. Yön alin lämpötila oli 11.8 astetta. Aamiaiselle mentiin vähän myöhemmin, koska oli lähtöpäivä ja bussi tulisi noutamaan 16.30. Aamiaisen jälkeen pakattiin nopeasti ja huoneemme luovutettiin 11.30. Jotkut saivat pitää huoneen pitempään maksamalla 20 euroa. Tavarat vietiin hotellin varastoon. Aikaa mentiin tappamaan klubitalolle, jossa myös syötiin. Kankaanrannat pitivät huoneensa ja heidän luonaan käytiin syömässä Huelvasta ostettuja mansikoita. Klubilla käytiin vielä kahvilla.

Bussi tuli 16.30 ja 16.45 päästiin lähtemään. Kuskina oli saksalainen nainen, joka oli tullut tänne töihin paremman ilmaston vuoksi. Matkalla pysähdyttiin Grandolassa ja heti sen jälkeen alkoi sataa rankasti. Matkaa Islantillasta on Lissabonin lentokentälle n. 340 km ja Grandolasta 115 km. Markusta ja Kristeriä muistettiin bussissa pienin lahjoin. Lentoasemalla oltiin 20.50 ja lähtöselvitys sujui todella nopeasti. Pienten ostosten jälkeen mentiin oluelle ja siirryttiin lähtöportille. TAP:n Airbus A 320 oli melko hyvin aikataulussa ja lähti parkista bussimatkan päästä 22.13. Ilmaan noustiin 22.22.

Islantilla 31.03.2012

Televisiosta katseltiin golfia aikaa tappaen.

Odotteluaikaa vietettiin klubilla lounasta nauttien.

Vielä viimeinen silmäys proshoppiin ja caddie masterille.

Hotellin aulassa odoteltiin vielä bussia.

Olemme juuri saapumassa Portugalin puolelle.

Bussissa oli rauhallinen tunnelma koko matkan.

Grandolassa pidettiin pieni jaloittelutauko.

Kristeriä ja Markusta muistettiin heidän touhuistaan.

Ollan jo Vasco da Gaman sillalla ja melkein lentokentällä.

Sunnuntai 01.04.12. Ateria tarjoiltiin melko pian nousun jälkeen ja päästiin yrittämään nukkumista. Se onnistuikin reilun tunnin ajan. Helsinkiin laskeuduttiin 05.02, joten lentoaika oli 4h 40min. Lämpötila Helsingissä oli -7 astetta ja sää selkeä. Matkatavarat tulivat nopeasti ja kävin maksamassa auton pysäköinnin. Se maksoi 15 päivältä 85 euroa, joten tuli halvemmaksi kuin Airport Taxi. Päivi jäi tavaroiden kanssa odottamaan, kun menin hakemaan autoa. Pienen etsiskelyn jälkeen se löytyikin ja kotiin päästiin 06.20. Ajoaika lentoasemalta oli 22 minuuttia. Keli oli kuiva ja lumet melkein kokonaan hävinneet.

Yksi onnistunut matka oli taas takana.

OSA 1 GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
14.04.2012
Copyright © 2012-2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com